آیا طلا، مس می‌شود؟

بَریک گلد به بَریک ماینینگ تغییر نام می‌دهد

عصر معدن- بَریک گلد، دومین تولیدکننده بزرگ طلا در جهان که نماد معاملاتی آن در بورس نیویورک “GOLD” است، این روزها آینده خود را در فلز مس می‌بیند. این شرکت پیشنهاد داده نام خود را به «بَریک ماینینگ» (Barrick Mining Corp) تغییر دهد و واژه «طلا» را از عنوانش حذف کند؛ اقدامی که نشان‌دهنده فاصله‌گرفتن این شرکت معدنی کانادایی از ریشه‌های دیرینه‌اش در صنعت طلاست.;

بَریک گلد به بَریک ماینینگ تغییر نام می‌دهد
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصرمعدن» به نقل از مس پرس، بَریک در حال سرمایه‌گذاری 6 میلیارد دلاری برای ساخت یک معدن عظیم مس در پاکستان است که قصد دارد از سال 2028 آغاز به کار کند و پیش‌بینی می‌شود حداقل چهار دهه فعالیت داشته باشد. این شرکت همچنین در حال گسترش یک معدن مس در زامبیاست که می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین معادن مس جهان شود.

    مدیرعامل شرکت، مارک بریستو، سال‌هاست درباره گسترش فعالیت در حوزه مس صحبت می‌کند و حتی به‌دنبال خرید شرکت‌های تولیدکننده مس مانند فریپورت-مکموران و فرست کوانتوم بوده، هرچند این خریدها در نهایت انجام نشدند.

    کری مک‌روی، تحلیلگر معدنی در شرکت Canaccord Genuity، می‌گوید: «بَریک واقعاً علاقه‌مند به مس شده. از زمان روی کار آمدن بریستو، نه پروژه طلایی خریده و نه پروژه طلایی ساخته.» این تغییر جهت، نقطه عطف بزرگی برای این شرکت مستقر در تورنتو به شمار می‌رود؛ شرکتی که در گذشته با موجی از خریدهای تهاجمی به رهبری بنیان‌گذارش پیتر مانک، به غول صنعت طلا تبدیل شد. اما اکنون این تغییر جهت، بازتابی از آینده‌ای است که معدن‌کاران برای خود متصورند: پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که تقاضای جهانی برای مس در دهه‌های آینده رشد چشمگیری خواهد داشت، در حالی‌که معادن جدید کمی در حال برنامه‌ریزی هستند. شرکت‌های بزرگ معدنی در تلاش‌اند تا با افزودن مس به سبد خود، از کمبودهای آینده پیشی بگیرند.

    در همین حال، تولید طلای بَریک اکنون به پایین‌ترین سطح خود در 25 سال گذشته رسیده، زیرا این شرکت با چالش‌هایی مانند فرسودگی معادن، بی‌ثباتی‌های سیاسی و کندی روند توسعه پروژه‌ها مواجه است. رقیب اصلی بَریک، شرکت نیومونت، با اختلاف بزرگ‌ترین تولیدکننده طلای جهان است و شرکت Agnico Eagle، که سومین تولیدکننده است، در آستانه رسیدن به سطح تولید طلای باریک در سال جاری قرار دارد.

    بَریک در بیانیه‌ای که روز جمعه منتشر کرد، اعلام کرد: «تغییر نام پیشنهادی بازتاب بهتری از فعالیت‌های گسترده معدنی شرکت است و نشان می‌دهد تمرکز صرف بر طلا دیگر توصیف دقیقی از کسب‌وکار ما نیست.» سهام‌داران شرکت قرار است در جلسه‌ای در تاریخ 6 مه درباره این پیشنهاد رأی‌گیری کنند.

     

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر