رییس کمیته معدن انجمن سنگ:

تفویض اختیار شورای عالی معادن به استانداران، قانونمند باشد

عصر معدن- رییس کمیته معدن انجمن سنگ ایران گفت: موضوع تفویض اختیار شورای عالی معادن به شورای معادن استان‌ها که ریاست آن را استانداران برعهده خواهند داشت، بدون قانونمندی دقیق، کارایی نخواهد داشت.;

تفویض اختیار شورای عالی معادن به استانداران، قانونمند باشد
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از ایرنا، عزیز میرزائیان توضیح داد: موضوع واگذاری اختیارات شورای عالی معادن به شورای معادن استان‌ها در قالب برنامه ششم توسعه ( 1400- 1396) پیش بینی شده، اما نیازمند بازنگری است.

    وی تصریح کرد: رییس سازمان های صنعت، معدن و تجارت در سطح استان‌ها در شورای یاد شده، نمی تواند سیاست های کلان بخش معدن را که وزیر صنعت ابلاغ می کند، اجرایی سازد، زیرا او به عنوان دبیر شورای مزبور نقش آفرینی می کند و تاثیرگزاری ندارد.

    وزیر صنعت، معدن و تجارت در آغاز عملیات اجرایی فاز چهارم زنجیره تکمیل فولاد در مجتمع ذوب آهن پاسارگاد (استان فارس) در هفته گذشته از تفویض 90 درصد از اختیارات شورای عالی معادن به استان‌ها ظرف یکماه آینده خبر داد.

    علیرضا رزم حسینی افزود: تفویض اختیارات به استان‌ها از حقوق استانداران است و زمانی که استاندار بودم، این موضوع را پیگیری می‌کردم.

    میرزائیان خاطرنشان ساخت: ادغام وزارتخانه های معادن وفلزات با صنایع و سپس بازرگانی سبب شد تا متولی بخش معدن ناپیدا شود و در سال‌های گذشته، معاونت امور معادن در وزارت صنایع و معادن و سپس صنعت، معدن وتجارت همواره نتوانسته نقش اثرگذاری در این بخش داشته باشد و در کشمکش های بین سازمان های حفاظت محیط زیست، منابع طبیعی و ...با بخش معدن قادر نبوده به خوبی ایفای نقش داشته باشد. 

    بیست و دوم مرداد ماه امسال، وزارت صنعت، معدن وتجارت اعلام کرد: براساس تایید حسین مدرس خیابانی، سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت بخشی از اختیارات شورای عالی معادن به شورای معادن استان‌ها واگذار می شود.

    بنابراین گزارش،  بخشی از مفاد اختیارات شورای عالی معادن از جمله کاهش یا افزایش موجودی معادن، بهره‌برداری، کیفیت و کمیت ذخایر، میزان برداشت‌ها و مشوق‌های در اختیار این شورا برای بهره‌برداری بهینه از ذخایر معدنی به شوراهای معادن استان‌ها واگذار می شود.

    همچنین هدف از این تصمیم، رونق بخشی به تولید محصولات معدنی و نیز ایجاد تحرک و احیای معادن غیرفعال اعلام شد.

    میرزائیان افزود: موضوع مهم برای اداره معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، فعالیت و تجربه در بخش اجرایی است و این امر در انتصاب معاونت فعلی وزارتخانه، مورد توجه قرار نگرفته و پیامد مشکلات فعلی را به دنبال داشته است.

    وی تصریح کرد: شورای معادن استان‌ها با قانون معادن مطابقت ندارد و نیاز به بازنگری و بررسی‌های کارشناسی دارد و واگذاری کل اختیارات شورای عالی معادن به استان‌ها دردسر ساز خواهد شد.

    رزم حسینی در بخش دیگری از سخنان خود در استان فارس گفته بود،  معادن حبس شده را ظرف دو یا سه ماه آینده آزاد و در اختیار استان‌ها قرار خواهند گرفت تا ظرفیت‌های جدید برای توسعه و اشتغال ایجاد شود.

    به اعتقاد وزیر صنعت، معدن و تجارت، همزمان با آزادسازی معادن حبس شده علاوه بر ایجاد اشتغال و ظرفیت جدید، مجوز فروشی‌ها تا حد زیادی کاهش خواهد یافت.

    رییس کمیته معدن انجمن سنگ ایران خاطرنشان ساخت: انتظار این است که تشکل ها به عنوان مجموعه های مردم نهاد، مدافع واقعی منافع صنفی باشند، اما آنها نیز بیشتر به دنبال تثبیت موقعیت خویش شده اند و نمی توانند مدافع بخش معدن باشند.

    به گفته میرزائیان، امروز بخش معدن از ریل خود خارج شده و متولی که ضمن نظارت، مانع از بیراهه رفتن آن شود، ندارد و باید دولت نسبت به اهمیت جایگاه بخش معدن به موضوع ورود کند.

    به گزارش ایرنا، حدود 10 هزار و 600 معدن در سطح کشور پروانه بهره برداری دارند، اما نزدیک به چهار هزار و 500 معدن راکد و غیرفعال است.

    سالیانه بطور متوسط 400 میلیون تن مواد معدنی از معادن فعال کشور استخراج می شود که بالغ بر 60 تا 65 درصد آنها مصالح ساختمانی است.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر