از ابتدای امسال تا پایان مهرماه ثبت شد؛

تولید بیش از ۱۶۷ هزار تن کاتد مس در کشور

عصر معدن- شرکت‌ها و کارخانجات بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی کشور فعال در عرصه مس، از ابتدای امسال تا پایان مهرماه ۱۶۷ هزار و ۷۸۹ تن مس کاتد تولید کردند که در هم‌سنجی با پارسال رشد سه درصدی را نشان می‌دهد.;

تولید بیش از ۱۶۷ هزار تن کاتد مس در کشور
نسخه قابل چاپ
شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از ایرنا، برپایه آمارهای شرکت‌های بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی کشور، 24 هزار و 461 تن از مجموع کاتد مس تولیدی مربوط به عملکرد مهر ماه کارخانه‌های پالایشگاه و لیچینگ مجتمع مس سرچشمه و میدوک است که در مقایسه با مهر 99 رشد هفت درصدی ثبت کرد.

    کاتد مس به عنوان مواد خام اولیه برای تولید محصولاتی با مس که خلوص بالا دارند و برای آلیاژ مس، کاربرد دارد.  از کاتد مسی برای ساخت آلیاژهایی مانند برنج، برنز و فولاد آلیاژی استفاده می‌شود و علاوه بر اینکه در صنایع سیم، کابل و ترانسفورماتور کاربرد وسیعی دارد،  در حمل و نقل، وسایل برقی و ماشین‌آلات، تجهیزات دفاعی و ساخت و ساز به مصرف می‌رسد.

    تولید بیش از 208 هزار تن آند مس

    آمارهای مورد بررسی در هفت ماهه ابتدایی امسال حاکی از تولید 208 هزار و 509 تن مس آند در کارخانجات ذوب سرچشمه و خاتون‌آباد است که در مقایسه با مدت مشابه پارسال 2 درصد افزایش داشته است.

    مس آند تولیدی این واحدها در مهرماه  به رقم 29 هزار و 725 تن رسید که در مقایسه با ماه مشابه سال 99 افزایش 16 درصدی نشان می‌دهد.

    تولید 712 هزار تن کنسانتره مس

    بررسی عملکرد واحدها تغلیظ مس میدوک، سونگون، مس سرچشمه، چهل کوره، مزرعه و واحد 500 تنی در هفت ماهه ابتدایی امسال همچنین حاکی از تولید 712 هزار و 685 تن کنسانتره مس است که نسبت به مدت مشابه سال 99 یک درصد افزایش داشته است.

    همچنین مهرماه امسال جمع میزان کنسانتره مس تولیدی واحدهای یاد شده رقم 111 هزار و 60 تن را نشان می‌دهد که در مقایسه با ماه مشابه پارسال با رشد چهار درصدی همراه بوده است.

    به گزارش ایرنا، پیشتر مدیرعامل شرکت صنایع ملی مس ایران با اعلام سرمایه‌گذاری چهار میلیارد دلاری در حوزه توسعه صنعت مس کشور گفت: جریان توسعه در صنعت مس ایران متناسب با تغییر و تحولات در حوزه انرژی و افزایش سهم فلز استراتژیک مس در انرژی و صنایع پاک دنیا است.

    مجموع معادن مس در کشور 225 معدن است که 148 فقره آن فعال بوده و 100 میلیون تن ظرفیت استخراج در سال دارد.

    با کشف ذخیره بیش از 1.5 میلیارد تنی مس در دو سال گذشته، ایران اکنون رتبه هفتم از نظر ذخایر مس را در سطح جهان داراست و در تلاش است تا در سال 1400 این رتبه را یک پله بالاتر ارتقا دهد.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر