تغییرات قیمتی طلا از کجا نشأت می گیرد؟

عصر معدن- در هفته ای که گذشت، اگرچه روند قیمتی طلا در بازارهای جهانی با نوساناتی هیجانی همراه بود، ولی به طور کلی روندی نزولی داشت.;

تغییرات قیمتی طلا از کجا نشأت می گیرد؟
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصرمعدن» قیمت طلا در هفته گذشته از میانگین1231.925  دلار به ازاء هر اونس در تاریخ 5 ماه نوامبر سال 2018 میلادی، به میانگین قیمت 1215.225 دلار به ازای هر اونس در تاریخ 9 ماه نوامبر سال میلادی جاری، رسید.
    در هفته اخیر در بازارهای جهانی، بهای فلز گرانقیمت طلا تحت تاثیر اتفاقات مهمی به شرح ذیل قرار گرفت.
    گروه تحلیلی کارگزاری سی ولکس در گزارشی نوشت: در ابتدای هفته معاملاتی قبل به گزارش سایت Kitco، انتشار جدیدترین گزارش مثبت از وزارت کار آمریکا مبنی بر اینکه شاخص قیمت تولید کننده (PPI) در ماه اکتبر با 0.6 درصد افزایش همراه شد که بیشتر از پیش بینی کارشناسان اقتصادی بوده است.
    همچنین کاهش نرخ بیکاری در کشور آمریکا به کمترین میزان در 5 دهه اخیر و معادل 3.7 درصد موجب شد تا ارزش نرخ برابری دلار آمریکا در مقابل سایر ارزهای عمده جهان مانند یورو در بازارهای جهانی افزایش یابد و به دنبال آن با افزایش فروش های هیجانی طلا توسط معامله‌گران و سرمایه‌گذاران بین‌المللی، قیمت طلا در هفته معاملاتی قبل کاهش یافت.
    در همین حال در هفته گذشته به گزارش خبرگزاری رویترز، کاهش اقبال معامله‌گران و سرمایه‌گذاران بین‌المللی به خرید طلا در هفته گذشته به دنبال پایان یافتن عید Deewali در کشور هندوستان که دومین و بزرگترین مصرف کننده طلای جهان است، موجب شد تا با کاهش تقاضای فیزیکی خرید طلا این فلز گرانقیمت در هفته قبل در بازارهای جهانی روندی کاهشی داشته باشد.
    علاوه بر این در هفته گذشته به گزارش سایت Kitco،  طلای فیوچر تحویل ماه دسامبر سال 2018 میلادی با 1 درصد کاهش قیمت نسبت به هفته قبل، به رقم 1213.10 دلار به ازاء هر اونس در روز جمعه، در بازار بورس فلزات نیویورک رسید.
    در همین حال در هفته اخیر، به گزارش گروه تحقیقات سایت Kitco، از بین نظر سنجی انجام شده در بین تحلیلگران حرفه ای 20 نفر، در نظرسنجی‌ها شرکت کردند که از بین این افراد 4 نفر پیش‌بینی رشد قیمت برای طلا، 12 نفر پیش‌بینی کاهش قیمت و 4 نفر نظری بی تفاوت، نسبت به روند قیمت طلا در هفته آتی داشته‌اند.
    این اتفاقات در حالی است که با احتمال زیادی مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت طلا در هفته‌های آتی، داده های آماری منتشره از اقتصاد کشورها، تغییرات نرخ بهره بانکی آمریکا توسط بانک فدرال رزرو این کشور، سیاست بانک مرکزی اروپا در افزایش یا ثبات نرخ بهره بانکی این منطقه، همچنین برنامه‌های تسهیل مالی بانک های مرکزی سایر کشورها، داده‌های اقتصادی کشور چین، همزمانی فستیوالهای دو کشور چین و هند، بروز تنش های سیاسی در کشورهای جهان، تداوم جنگ اقتصادی در کشورهای مختلف به خصوص اعمال تعرفه های بیشتر آمریکا بر واردات کالاهای "چین، اتحادیه اروپا، روسیه و ترکیه و کانادا "، تغییرات در توافق برجام کشورهای غربی با ایران و بروز بلایای طبیعی، و همچنین تغیبر بهای نفت در بازارهای جهانی خواهد بود.

    تحلیل تکنیکال طلا
    با توجه به شواهد و اندیکاتورهای موجود در تحلیل تکنیکال، به نظر می‌رسد روند بلند مدت طلا صعودی است، هرچند که ممکن است طلا در این بین اصلاح قیمت نیز داشته باشد.
    در هفته گذشته طلا روندی نزولی داشت و برای هفته معاملاتی آتی، این پیش‌بینی برای قیمت طلا وجود دارد که با احتمال زیادی، روندی نزولی داشته باشد.
    در این صورت اگر طلا بخواهد طلا تمایل به نزول داشته باشد، در صورت عبور کردن از نزدیکترین ساپورت قیمتی مهم خود که 1200 دلار به ازاء هر اونس است، احتمال اینکه تا قیمت حمایتی و تاریخی 1175 دلار به ازاء هر اونس نیز کاهش یابد، وجود دارد.   
    در غیر اینصورت چنانچه روندی افزایشی داشته باشد، قیمت آن با عبور از نزدیکترین مقاومت خود که 1250 دلار به ازای هر اونس است، با احتمال زیادی تا مقاومت قیمتی و تاریخی 1275 دلار به ازاء هر اونس، نیز افزایش خواهد داشت. 
    در همین حال با توجه به اتفاقات اخیر و چنانچه اتفاق غیر منتظره‌ای رخ ندهد، به نظر می‌رسد که طلا در این هفته روندی نزولی داشته باشد، هرچند که ممکن است در این بین با نوساناتی نیز همراه گردد. این در حالی است که گواههای موجود در تحلیل تکنیکال نیز از این مسئله حمایت می‌کند.

    روند قیمتی طلا در هفته‌ای که گذشت به قرار زیر است:

    و همچنین نمودار قیمتی طلا در دو سال اخیر به صورت زیر است:

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر