معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور:

مبنای فعالیت‌های اکتشافی، اطلس پتانسیل‌یابی معادن ایران است

عصر معدن- معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی گفت: ایران سرزمین بکر از حیث مواد معدنی است و اکتشافات در کشور تاکنون فقط در لایه های سطحی زمین انجام شده و مقدار اندکی از ذخایر معدنی مورد بهره برداری قرار گرفته است.;

مبنای فعالیت‌های اکتشافی، اطلس پتانسیل‌یابی معادن ایران است
نسخه قابل چاپ
جمعه ۲۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۱:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصرمعدن» به نقل از ایرنا، عباس گل محمدی  در حاشیه برگزاری بزرگترین رویداد استارت آپی علوم زمین در مشهد اظهار کرد: تاکنون بخش اندکی از ذخایر معدنی ایران شناسایی شده و بسیاری از ذخایر پنهان و در لایه های نیمه عمیق و عمیق زمین است.
    وی اظهار داشت: برای دستیابی به ذخایر پنهان معدنی در ایران نیاز به فناوری و دانش روز است که تاکنون تلاش های خوبی در این زمینه انجام گرفته است.

    فعالیت های اکتشافی در کشور اولویت بندی شد
    گل محمدی گفت: سازمان زمین شناسی در یک سال گذشته در حوزه اکتشاف مواد معدنی به دنبال تغییر رویه و رویکرد سال های پیش بوده و سعی کرده است با تجمیع فعالیت ها به سویی حرکت کند که برنامه ریزی در حوزه اکتشاف منجر به اشتغالزایی و توسعه معدن و صنایع معدنی شود.
    وی افزود: در همین راستا با بهره گیری از روش های سنتی و تلفیق آن با روش های نیمه پیشرفته، تلاش شده است طی برنامه ریزی دقیق و مدون، نقاط دارای پتانسیل بیشتر در اولویت اکتشاف و نقاط دارای پتانسیل کمتر در مراحل بعدی قرار گیرند.
    وی اظهار کرد: پیش‌تر اکتشافات این سازمان بر اساس میزان ظرفیت های معدنی انجام نمیگرفت و این مهم به تناسب بودجه ای که استانها تامین می کردند و درخواست هایی که نهادهای دولتی و غیردولتی از سازمان داشتند، انجام می شد.
    گل محمدی گفت: اکنون مبنای فعالیت های اکتشافی سازمان زمین شناسی، اطلس پتانسیل یابی معادن ایران است که در ابتدای سال جاری رونمایی شد و برنامه ریزی برای اکتشاف براساس اولویت بندی مناطق دارای پتانسیل در این اطلس است.

    نقشه راه معدن و صنایع معدنی ابلاغ شد

    معاون سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی افزود: طی 2 ماه گذشته نقشه راه معادن و صنایع معدنی ایران ابلاغ شده و نویدبخش توسعه مناسب در حوزه معدن و صنایع معدنی طی سه سال آینده است.

    وی اظهار داشت: ایران دارای معادن و تنوع فراوان مواد معدنی است لذا این ظرفیت می طلبد که سازمان زمین شناسی با دانشگاه ها و بخش خصوصی هماهنگ شود تا اهداف مورد نظر در نقشه راه معادن کشور محقق گردد.
    وی گفت: چون توسعه کشور همزمان با رشد فناوری های دنیا نبوده است، به ظرفیت های مواد معدنی آن طور که باید دست نیافته ایم و برخی نارسایی ها در این حوزه از طریق جلب مشارکت بخش خصوصی قابل جبران است.
    گل محمدی افزود: اگر بخش دولتی توانمندی ورود فناوری های لازم را برای اکتشاف و استخراج مناسب مواد معدنی ندارد، این کار با همت بخش خصوصی به راحتی قابل انجام است، در این راستا بخش خصوصی ماشین آلاتی را وارد کشور کرده که در توان بخش دولتی نیست و این مهم نویدبخش توسعه همکاری ها در سال های آتی است.

    وی اظهار داشت: تاکنون بودجه مناسبی برای اکتشاف و استخراج مواد معدنی از سوی دولت اختصاص یافته اما توزیع این بودجه هدفمند نبوده است و اگر بودجه مورد نظر براساس آنچه در نقشه راه توسعه معدن و صنایع معدنی در نظر گرفته شده هزینه شود، خروجی کار موفقیت آمیز خواهد بود.

    استخراج کنونی از معدن فیروزه نیشابور خارج از اصول فنی است
    معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی گفت: استخراج ذخایر معدن فیروزه نیشابور، خارج از اصول فنی است زیرا ماده معدنی باید در حداکثر بهره وری خود استخراج شود.
    گلمحمدی افزود: اگر شرکت خصوصی بهره بردار معدن فیروزه نیشابور اهتمام بیشتری به مسائل فنی روز در علم استخراج داشته باشد، بهره برداری فیروزه بهتر انجام می شود.
    وی با بیان اینکه ذخیره خوبی در معدن فیروزه نیشابور وجود دارد، اظهار داشت: به جز این منطقه، ذخایر فیروزه و سنگهای همرنگ و مشابه آن در نقاط دیگر کشور نیز کشف شده است و اگر اکتشاف به نحو مطلوب توسعه یابد، بهره برداری از این ذخایر مناسب انجام خواهد گرفت.
    وی گفت: خراسان رضوی یکی از قطب های فرآوری ماده معدنی سنگ آهن به شمار می رود که تامین 20 تا 30 درصد فولاد ایران از طریق این منطقه برنامه ریزی شده است.
    گل محمدی افزود: از سال 1383 عملیات اکتشافی در شهرستان خواف خراسان رضوی برای رسیدن به سنگ آهن انجام گرفت و سنگان متمرکزترین منطقه برای انجام عملیات اکتشافی در نظر گرفته شد.
    وی اظهار داشت: این عملیات منجر به کشف 79 آنومالی جدید شد که پس از ترکیب آنها به 39 آنومالی معدنی دست یافتیم، سپس مقرر شد در صورتی که شرایط قانونی آن مهیا شود، استخراج بیش از 30 آنومالی به بخش خصوصی واگذار شود.
    بزرگترین رویداد استارت آپی علوم زمین در مشهد که از 23 آبان ماه با برگزاری کارگاه های تخصصی آموزشی و ایجاد ارتباط بین متخصصین و صاحبان ایده با فعالان بخش خصوصی آغاز شده است تا 25 آبان ادامه دارد.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر