سود ۳۰ میلیارد دلاری ایران از استخراج معادن افغانستان

عصر معدن- ایران قرار است ۵ میلیارد دلار در معادن سنگ آهن افغانستان سرمایه‌گذاری کند که با این اقدام جایگاه ایران در تولید فولاد جهان چند پله ارتقا می‌یابد.;

سود ۳۰ میلیارد دلاری ایران از استخراج معادن افغانستان
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصرمعدن» به نقل از فارس، سفیر ایران در کابل علیرضا بیکدلی گفته که منابع سرشار معدنی افغانستان فرصتی برای همکاری دو کشور همسایه است، با توجه به نیاز فزاینده ایران به مواد اولیه صنایع معدنی و قابلیت ارزش افزوده تا 6 برابر سود نصیب ایران خواهد شد.

    ایران هر تن سنگ آهن افغانستان را با قیمت 100 دلار وارد می‌کند و با تبدیل کردن به فولاد با قیمت نهایی 600 دلار صادر می‌کند.

    طبق آخرین آمار وزارت معادن افغانستان ایران طی چند سال گذشته 2.3 میلیارد دلار در بخش معادن این کشور از جمله سنگ آهن سرمایه گذاری کرده است.

    خبرگزاری طلوع نیوز افغانستان گزارش می‌دهد که قرارداد همکاری ایران و افغانستان در استخراج معادن سنگ 5 ساله است که سالانه 1.2 میلیارد دلار برای ایران سود دارد.

    سهم ایران با دسترسی به مواد اولیه ارزان‌قیمت از افغانستان در تولید فولاد آسیا 20 درصد افزایش خواهد یافت که جایگاه کشورمان را از رتبه دهم به رتبه ششم ارتقا می‌دهد.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر