توسعه پایدار و هم افزایی بخش معدنی، وظیفه مهم ایمیدرو

عصر معدن- شکوفایی بخش معدنی و صنایع معدنی کشور نیازمند برنامه ریزی و سرمایه گذاری زیادی است و ایمیدرو با استفاده از ظرفیت‌های قانونی با همکاری همه ذینفعان عرصه های معدنی به دنبال هم افزایی، کارآمدی، رونق کسب و کار و توسعه پایدار در این بخش است.;

توسعه پایدار و هم افزایی بخش معدنی، وظیفه مهم ایمیدرو
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از ایرنا، اجرای طرح‌های توسعه ای، نوسازی صنایع تولیدی متالوژی، استخراج و فرآوری مواد معدنی، اقدامات اکتشافی برای توانمندسازی بخش معدنی کشور، مهمترین وظیفه ایمیدرو است که از زمان تشکیل این سازمان هیچ وقت اجرای آنها متوقف نشده است.

    در حال حاضر با حمایت دولت سیزدهم، ایمیدرو به عنوان یک سازمان توسعه‌ای و بازوی مهم وزارت صنعت، معدن و تجارت، نقش مهمی در تولید ثروت از زنجیره های معدنی و صنایع معدنی کشور دارد و این مهم می تواند در رشد اقتصادی و افزایش درآمدهای معدنی کشور بسیار تاثیرگذار باشد.

    استفاده بهینه از ذخایر معدنی کشور و بهره برداری درست و تاثیرگذار از این ثروت طبیعی برای رشد اقتصادی، وظیفه مهم سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران است و در این راستا برای حفظ این ثروت ملی باید توسط دست اندرکاران معدنی صیانت های لازم به عمل آید.

    بدون تردید توسعه پایدار زنجیره ارزش و تولید ثروت از ذخایر معدنی کشور با مشارکت بخش خصوصی و رفع موانع تولید در این بخش سبب خواهد شد که با بکارگیری دانش و فناوری های جدید کسب و کار در حوزه معدنی کشور رونق بیشتری بگیرد.

    هرچند که امسال ایمیدرو با برنامه‌ریزی مناسب 11 هزار و 300 میلیارد تومان طرح های معدنی و صنایع معدنی را برای بهره‌برداری آماده کرد، اما همچنان در این راستا تلاش خواهد کرد تا توسعه متوازن معدنی و صنایع معدنی در کشور محقق شود.

    در حوزه اکتشافات مواد معدنی نیز ایمیدرو اقدامات خوبی را آغاز کرده و حاصل این تلاش ها سبب شده که ذخایر معدنی قابل توجهی در کشور شناسایی شود، به‌طوری که طبق پروانه های اکتشافی و صدور گواهی‌های کشف، ایمیدرو تاکنون 91 هزار و 67 کیلومتر مربع پهنه معدنی را در کشور شناسایی کرده است.

    با اجرای طرح فعال سازی معادن کوچک طبق سیاست‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت، ایمیدرو تا اول دی ‌ماه سال جاری از 415 معدن کوچک، 392 معدن را فعال کرده و با افزایش 18 هزار تنی ظرفیت تولید این معادن، برای 13 هزار و 400 نفر از جوانان کشورمان به صورت مستقیم اشتغالزایی کرده است.

    در حال حاضر سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با همراهی شرکت‌های معدنی بخش‌های دولتی و خصوصی، توانمند سازی داخلی را در این حوزه در دستور کار خود قرار داده است و بومی‌سازی فناوریهای جدید در بخش معدنی کشور را به صورت جدی دنبال می‌کند.

    انعقاد 37 تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری،علمی، پژوهشی و دانش بنیان و معرفی 124 پروژه معدنی به صندوق بیمه سرمایه گذاری برای فعالیت های معدنی به منظور دریافت تسهیلات مورد نیاز، انجام سرمایه‌گذاری سه هزار و  100 میلیارد ریالی در زیربناهای معدنی و صنایع معدنی در مناطق ویژه اقتصادی و با رشد 4.6 برابری ارزش بیمه نامه های معدنی هم اکنون سقف آن به بیش از یک‌هزار و 488 میلیارد تومان رسیده است.

    هم اکنون میزان حفاری‌های اکتشافی توسط ایمیدرو به یک میلیون و 450 هزار متر رسیده و برای این میزان اکتشاف یک هزار و 455 میلیارد تومان هزینه شده است، اما حاصل اکتشافات ایمیدرو و هزینه کرد این مبلغ، به افزایش 13 میلیارد دلاری ارزش ذخایر معدنی کشور منجر شده است.

    در این راستا ایمیدرو در سال‌های اخیر با بومی‌سازی فناوری های جدید در توسعه معادن و صنایع معدنی کشور همواره خودکفایی در این بخش را مورد توجه جدی قرار داده و در این راستا امسال 681 میلیون دلار از محل بومی سازی تجهیزات و فناوری های جدید در این حوزه صرفه جویی ارزی شده است.

    برای تحقق توسعه پایدار و رونق کسب و کار در حوزه معدنی کشور توسعه زنجیره معدنی و صنایع معدنی با ایجاد بسترها و زیرساخت‌های مورد نیاز با مشارکت بخش خصوصی، حوزه معدنی کشور را به جایگاه واقعی خود رهنمون خواهد کرد.

    مقابله با تحریم‌های ظالمانه با هدف حداکثر ارزش آفرینی و تولید ثروت در بخش معدن توسط ایمیدرو و جذب سرمایه گذاری به منظور استفاده بهینه از معادن و صنایع معدنی کشور و کسب درآمدهای ارزی با رشد صادرات محصولات معدنی برای بالندگی بیشتر بخش معدنی کشور از برنامه‌های مهم ایمیدرو است تا از منابع و ذخایر این بخش به صورت بهینه استفاده شود.

    ** حمید علی‌آبادیان- مدیر روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر