مدیرعامل شرکت معادن و صنایع معدنی کارند صدر جهان:

حل مشکل کمبود نقدینگی معادن به کمک معاملات گواهی سپرده طلا

بورس کالا گام های موثری برای توسعه معادن طلا برداشت

عصر معدن- مدیرعامل شرکت معادن و صنایع معدنی کارند صدر جهان معتقد است گواهی سپرده طلا در بورس کالا، فروش معادن را از حالت سنتی در آورد و جذب نقدینگی آنها را افزایش داد تا بتوانند در راستای توسعه زیرساخت و تولیدات بیشتر گام‌های اساسی بردارند؛ همچنین برای مردم و سرمایه گذاران نیز یک بازار امن و رسمی برای سرمایه گذاری در بازار طلا حتی با سرمایه های خرد شکل گرفت.;

حل مشکل کمبود نقدینگی معادن به کمک معاملات گواهی سپرده طلا
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از کالاخبر، داود رییسی، مدیرعامل شرکت معادن و صنایع معدنی کارند صدر جهان به نقش بزرگ ابزارهای مالی مانند گواهی سپرده طلا در توسعه و افزایش بازدهی معادن طلا و جذب نقدینگی مردم به سمت تولید پرداخت و در پاسخ به این سوال که معاملات گواهی سپرده و صندوق‌های طلا چه نقشی در رشد تولید و تأمین مالی معادن طلا داشته‌اند بیان کرد: به طور کلی ایجاد نقدینگی پایدار از مهم‌ترین فواید معاملات گواهی سپرده بورس و صندوق‌های طلا بوده است. پیش از ورود این ابزارها، معادن عمدتاً برای تأمین مالی خود به فروش مستقیم طلا در بازار، دریافت وام‌های بانکی و یا سرمایه‌گذاری خصوصی متکی بودند. معاملات گواهی سپرده طلا و صندوق‌های سرمایه‌گذاری مبتنی بر آن باعث شدند که معادن بدون نیاز به دغدغه‌های فروش آزاد، از طریق عرضه طلای خود در بورس، سرمایه لازم را جذب کنند.

    به گفته رییسی، این امر به نوبه خود موجب کاهش ریسک‌های مالی نیز شده است. در واقع این ابزارها به معادن امکان داده‌اند که از نوسانات شدید بازار در امان باشند. به‌طور مثال، اگر یک معدن به نقدینگی نیاز داشته باشد، می‌تواند طلای استخراج‌شده را به‌صورت گواهی سپرده در بورس کالا عرضه کند و بدون نیاز به پیدا کردن مشتری مستقیم، در لحظه وجه آن را دریافت کند.

    وی همچنین در پاسخ به این‌که ابزارهای مالی به چه میزان به تأمین مالی معادن کمک کرده‌اند، افزود: حجم معاملات گواهی سپرده طلا در بورس کالا نشان می‌دهد که این ابزار توانسته است منابع مالی قابل‌توجهی را از آحاد مردم جامعه جذب کند. برای مثال، از زمان راه اندازی بازار گواهی سپرده طلا، ارزش این معاملات به بیش از 110 هزار میلیارد تومان رسیده که این امر نشان‌دهنده اعتماد بالای سرمایه‌گذاران به این بازار و تأثیر مثبت آن بر تأمین مالی معادن است. بسیاری از معادن که پیش‌تر در تأمین مالی مشکل داشتند، با ورود به این بازار توانسته‌اند از محل فروش گواهی‌های سپرده، نقدینگی لازم برای ادامه فعالیت‌های تولیدی و اجرای پروژه های توسعه ای خود را به‌دست آورند.

    به گفته او، یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های معاملات گواهی سپرده طلا در بورس کالا ایجاد بازار شفاف برای فروش طلا بوده که این بازار توانسته است با حذف واسطه‌ها یکی از مشکلات سنتی معادن را عملاً حذف نماید. چراکه معادن از گذشته برای فروش طلای خود به دلالان و واسطه‌ها وابسته بودند و همین امر موجب کاهش سود معادن و افزایش ریسک‌های مالی آنها می‌شد. حال آنکه امروزه معاملات گواهی سپرده این امکان را فراهم کرده است که معادن طلای خود را در یک بستر شفاف و رسمی و به قیمت واقعی بفروشند.

    رییسی در ادامه تأکید کرد: طبعا در معاملات گواهی سپرده طلا در بورس کالا، قیمت‌گذاری‌ها عادلانه و مبتنی بر عرضه و تقاضای واقعی است و با ورود طلا به بورس کالا، قیمت طلا دیگر تحت تأثیر واسطه‌گری و سفته‌بازی غیرشفاف نیست و براساس قیمت‌های جهانی و شرایط بازار داخلی تعیین می‌شود. نکته مهم آنکه برخلاف روش‌های سنتی که فروش طلا زمان‌بر و پیچیده بود، معادن می‌توانند در بورس کالا به‌سرعت طلای خود را نقد کنند.

    وی در خصوص نقش این ابزارها در افزایش سودآوری معادن، افزایش تولید و پرداخت حقوق و عوارض دولتی، گفت: با مواردی همچون کاهش هزینه‌های مالی و افزایش درآمد از طریق بازارهای شفاف، معادن توانسته‌اند طلای خود را در بورس کالا با قیمت‌های رقابتی‌تری بفروشند و از این طریق سود خود را افزایش دهند.

    او اظهار کرد: معاملات گواهی سپرده طلا در بورس با کمک به رشد فروش رسمی و افزایش سودآوری معادن، شرایط پرداخت کامل و به‌موقع حقوق دولتی را نیز تسهیل نموده است. همچنین با توجه به اینکه معاملات در بورس کالا به‌شکل رسمی ثبت و رصد می‌شود، امکان پنهان‌کاری درآمدی یا فرار مالیاتی برای معادن کاهش یافته است و دولت می‌تواند حقوق قانونی خود را دریافت کند که این مهم موجب کاهش چالش‌های مالیاتی می شود. علاوه بر این، معاملات در بورس کالا ثبت و نظارت می‌شود، بنابراین امکان تخلفات کاهش یافته است.

    رییسی در خصوص تأثیر این ابزارها بر طرح‌های توسعه‌ای معادن بیان کرد: معادنی که از طریق گواهی سپرده و صندوق‌های طلا تأمین مالی شده‌اند، سرمایه‌های به‌دست‌آمده را در توسعه فازهای جدید استخراج و فرآوری طلا به‌کار گرفته‌اند. یکی از مشکلات اساسی معادن، کمبود نقدینگی برای توسعه این قبیل فعالیت‌ها بود که این مشکل اکنون تا حد زیادی برطرف شده است. همچنین معادن به کمک این سازوکار، دیگر نیازی به ذخیره‌سازی فیزیکی طلا و تحمل ریسک‌های مرتبط با آن ندارند که نکته بسیار مهمی است.

     

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر