وابستگی صنعت آلومینیوم چین به بوکسیت وارداتی

عصر معدن- صنعت آلومینیوم چین به‌عنوان بزرگترین صنعت درحال رشد در جهان به‌طور گسترده وابسته به واردات مواد اولیه خام نظیر بوکسیت است.;

وابستگی صنعت آلومینیوم چین به بوکسیت وارداتی
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از باشگاه آلومینیوم، آلومینا به‌عنوان ماده اولیه خام مورد نیاز جهت تولید آلومینیوم، همواره مورد توجه این کشور بوده است. آلومینیوم فلزی سبک وزن است که در ساخت هواپیما، تولید قوطی نوشابه و ... کاربرد دارد. چین مقادیر بالایی از آلومینای مورد نیاز خود را از بوکسیت وارداتی تولید می‌کند.

    انتظار می‌رود در سال 2022، 49 درصد از بوکسیت مورد نیاز چین، از خارج این کشور تهیه شود، این درحالی است که در سال 2021 نیز، 47 درصد از بوکسیت مورد نیاز این کشور وارد شده است. در سال 2015 نیز 30 درصد از بوکسیت مورد نیاز چین، وارداتی بوده است.

    براساس این گزارش، پیش‌بینی می‌شود که طی سال 2022، 130 میلیون تن بوکسیت وارد چین شود که 20 میلیون تن بیش از واردات بوکسیت این کشور در سال 2021 بوده است.

    از سال 2018 تاکنون، استخراج بوکسیت در چین تحت‌تأثیر کاهش ذخایر و قوانین سفت و سخت زیست‌محیطی بوده است. به‌منظور اطمینان خاطر از موجودی، تولیدکنندگان آلومینا در چین خطوط تولیدی خود را مدرنیزه کرده‌اند تا بتوانند بوکسیت بیشتری را تقبّل کرده و در پروژه‌های اقتصادی گینه و اندونزی سرمایه‌گذاری کنند.

    براساس گزارش گروه آنالیز و تحلیلگر هانگزو جین‌جیانگ (Hangzhou Jinjiang)، تولیدکنندگان آلومینا در چین تصمیم دارند واردات بوکسیت را طی سال آینده (2022) به 12 میلیون تن افزایش دهند، این درحالی است که در سال 2021 از 110 میلیون تن بوکسیت واردشده به چین، 9-8 میلیون تن به صنعت آلومینا اختصاص داشته است.

    تولیدکنندگان تصمیم دارند به‌منظور کاهش هزینه‌ها، این ماده اولیه را به‌طور مستقیم از شرکت‌های استخراج در گینه، اندونزی، استرالیا، جامائیکا و مالزی وارد کنند.

    تولیدکنندگان بوکسیت در چین به‌طور کافی نیاز داخلی را تأمین نمی‌کنند و لذا وابستگی صنعت آلومینا به بوکسیت خارجی رو به افزایش است. ازنظر صنعت آلومینیوم چین، این مسأله یک خطر جدی محسوب می‌شود.

    در سال 2020، واردات از گینه، استرالیا و اندونزی به‌ترتیب 47 درصد، 33 درصد و 17 درصد از کل نیاز چین را تأمین کرد.

    درحال‌حاضر قیمت آلومینیوم مجدداً به کمتر از 2800 دلار (تن) کاهش یافته است. البته به‌گزارش متال‌بولتن، طی سال 2021 فلز آلومینیوم 33 رشد داشته که نشان می‌دهد بهترین عملکرد را در میان فلزات اصلی داشته است. پس از آلومینیوم، فلز قلع عملکرد بالایی در بورس فلزات لندن از خود نشان داده است.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر