عصر معدن- مدیر اجرایی طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس اعلام کرد: عارضه یابی برای احیای معادن غیرفعال، باید با توجه به برنامه و سند راهبردی وزارت صمت پیگیری شود.;
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، عباس جرجانی مدیر اجرایی طرح احیای معادن در همایش معاونان امور معادن و صنایع معدنی ادارات صمت استانها ضمن بیان این مطلب گفت: لایه بلوکه استانها از جمله منابع و پتانسیلهای بی نظیر برای اشتغال زایی و بالا بردن ظرفیت تولید در راستای تحقق فرمایش مقام معظم رهبری و شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» است.
وی افزود: در کنار لایه بلوکه، باید به لایه مزایدهای توجه داشته باشیم که این امر میتواند بیانگر پتانسیل بسیار مناسبی برای افزایش ظرفیت تولید در استانها باشد.
جرجانی با بیان اینکه در بسیاری از استانها معادن با ذخایر بالا وجود دارند که به دلایل متفاوت از جمله بازار فروش، ماشین آلات معدنی و ... از چرخه تولید خارج شدهاند، تاکید کرد: یکی از ماموریتهای مهم معاونتهای امور معادن و صنایع معدنی در این راستا، عارضه یابی و انجام بررسیهای لازم برای ارائه راهحلهای مناسب به منظور راهاندازی معادن غیرفعال است.
وی ادامه داد: ادارات کل صمت، با محوریت فرماندار کارگروههای شهرستان تشکیل دهند و نسبت به بررسی مشکلات معادن غیرفعال در این کارگروه، اقدام و در صورت رفع نشدن مشکل، به کارگروه استانی ابلاغ کنند تا بتوانیم پیگیریهای لازم را در زمینه کمک به تامین سرمایهگذاری، تعیین سرمایهگذار یا ایجاد مشارکت در بحث سرمایهگذاری و نیز شکل دادن یک بازار مناسب برای آنها داشته باشیم.
برنامهریزی در سازمان صمت استانها برای عارضه یابی و فعال سازی معادن
وجیهاله جعفری، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت نیز در این نشست بر انجام برنامهریزیهای لازم در سازمان صمت استانها برای عارضه یابی و فعال سازی معادن تاکید و تصریح کرد: ضروری است براساس نیاز معادن هر استان و برنامههای در نظر گرفته شده، اقدامات لازم صورت گیرد.
وی افزود: برنامه و سند راهبردی وزارت صمت که بر مبنای آینده نگری وزارت صمت و راههای برون رفت از شرایط کنونی برای استانهاست، بیش از پیش مورد توجه اداره صمت و به خصوص معاونان امور معادن صمت استانها باشد.
تدوین اعتبارات آتی وزارت صمت براساس سند راهبردی
جعفری با اشاره به مهمترین موضوعات مطرح شده در این همایش گفت: تکلیف محدودههای مزایدهای استانها و پیگیری مسائل معادنی که در حال حاضر به علت مشکلات از چرخه تولید خارج شدهاند، عارضه یابی مشکلات معادن برای راه اندازی معادن، اعلام آخرین آمار تولید معادن، پیگیری ثبت آمار تولید توسط بهره برداران، نظارت بر معادن، تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه و پیگیری پروانههای اکتشاف به عنوان مهمترین دغدغه معاونتهای معدنی ادارات صمت، از جمله موضوعات مذکور بوده و نیازمند اهتمام ویژه از سوی استانها است.
وی تصریح کرد: لازم است تا توجه خاصی از سوی اداره کل صمت استانها در جهت اهداف سند راهبردی وزارتخانه صورت پذیرد چرا که براساس این سند، اعتبارات آتی وزارت صمت و مبانی راهبردی تنظیم و تدوین خواهد شد.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت درباره کمک به توسعه، فعال سازی و احیای معادن با توجه به پتانسیل بالای موجود در این معادن و همچنین لایه مزایدهای تاکید کرد: ضروری است استانها تلاش خود را در این راستا به کار گرفته و در همین راستا، معاونت معدنی عملکرد استانها در این خصوص را مورد رصد قرار خواهد داد.
بنا به این گزارش، سومین همایش معاونان امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت استانها با محوریت احیای معادن کوچک مقیاس با حضور مدیران کل، معاونان معدن و صنایع معدنی صمت 32 استان کشور در مجتمع سنگ آهن سنگان شهرستان خواف استان خراسان رضوی برگزار شد و معاونان امور معادن و صنایع معدنی صمت، دغدغهها و مشکلات صنایع و معادن استان خود را در قالب پرسش و پاسخ با معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت در میان گذاشتند.
دانلود با کیفیت