عصر معدن- عضو هیات عامل و معاون برنامهریزی و توانمندسازی ایمیدرو گفت: امسال برای تکمیل طرحهای توسعه در بخش معدن و صنایع معدنی به ارزش مجموع یک میلیارد و ۲۸۰ میلیون دلار برنامهریزی شده است.;
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از ایرنا، امیر خرمیشاد افزود: مجموع طرحهای آماده افتتاح به ارزش 308 میلیون دلار است که اشتغالزایی مستقیم آن به بیش از 760 نفر می رسد.
معدن جانجا؛ نمونه بارز مشارکت دولت و بخش خصوصی
عضو هیات عامل ایمیدرو با اشاره به جذب سرمایهگذار بخش خصوصی برای توسعه معادن در نقاط مختلف کشور، اعلام کرد: نمونه بارز مشارکت بخش خصوصی و دولت، معدن «جانجا» در استان سیستان و بلوچستان است.
وی افزود: فراخوان جذب سرمایهگذار برای معدن جانجا، بزرگترین کنسرسیوم بخش خصوصی معدن انجام شده است. برنده فراخوان معرفی شده و اکنون در حال انجام فعالیتهای آمادهسازی معدن است.
خرمی شاد عنوان کرد: راه اندازی معدن طبق تعهد سرمایهگذاران پس از 2 سال با مشارکت مالی مردم بومی منطقه عملیاتی خواهد شد.
وی افزود: ذخیره این معدن افزون بر 580 میلیون تن مس و طلا برآورد شده است.
اجرای پروژه های نیروگاهی
خرمی شاد همچنین به برنامهریزی و سرمایهگذاری برای تولید 12 هزار مگاوات برق اشاره کرد و ادامه داد: برنامه اجرایی پروژههای نیروگاهی با سرمایهگذاری شرکتهای بخش معدن و صنایع معدنی به میزان هفت میلیارد دلار با هماهنگی وزارت نیرو در اواخر سال گذشته انجام و اکنون هشت نیروگاه وارد فاز عملیاتی شده است.
راهاندازی معاملات گواهی سپرده شمش طلا با راهبری ایمیدرو
معاون برنامهریزی و توانمندسازی ایمیدرو با اشاره به راهاندازی معاملات گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا برای نخستین بار در کشور، گفت: ایران سالانه هشت تن تولید طلا در معادن دارد که حاکی از رشد حدود 10 برابر نسبت به سال 91 دارد.
وی افزود: روش فروش طلا تاکنون به صورت عرضه فیزیکی شمش طلا بوده است که لزوما منافع دولت و تولیدکنندگان طلا و مشتریان را تامین نمیکرده است. همچنین موضوع امنیت، خروج طلا از کشور و کاهش ذخایر طلا، از جمله چالشهای این روش بوده است.
خرمیشاد خاطرنشانکرد: به منظور مدیریت موضوع، ایمیدرو به نمایندگی از وزارت صنعت، معدن و تجارت ماموریت یافت تا در سریعترین زمان ممکن و با تکیه بر مکانیزم شفاف بورس کالا، اقدام به راهاندازی معاملات گواهی سپرده شمش طلا کند.
وی گفت: ایمیدرو با در اختیار داشتن 2 معدن طلای موته و زرشوران با مجموع تولید به ترتیب 330 و 914 کیلوگرم در سال 1400 به عنوان یکی از تولیدکنندگان عمده طلا در کشور شناخته می شود که بهمنظور بهبود فروش محصولات خود در بورس کالا اقدام به تعریف الگوی جدیدی کرد.
دانلود با کیفیت