شرکت تهیه و تولید مواد معدنی اعلام کرد:

معرفی ۹۴ محدوده معدنی امیدبخش

صدور ۱۲ پروانه اکتشاف

عصر معدن- طبق اعلام شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران از مجموع ۳۴ پهنه ­اکتشافی در دستور کار قرار گرفته شده، تاکنون ۱۹ پهنه، خاتمه پیدا کرده که منجر به معرفی ۹۴ محدوده امیدبخش شده و حاصل آن صدور ۱۲ پروانه اکتشاف و دو گواهی کشف است.;

معرفی ۹۴ محدوده معدنی امیدبخش
نسخه قابل چاپ
شنبه ۰۶ دی ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از ایسنا، براساس اینکه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران از سال 1392 با هدف اکتشاف ذخایر جدید مساحتی بالغ بر 115 هزار کیلومتر مربع از سطح کشور را در قالب مطالعات 34 پهنه ­ اکتشافی در دستور کار قرار داده است، از این مقدار تاکنون 19 پهنه با مساحت بیش از 46 هزار کیلومتر مربع، خاتمه پیدا کرده و منجر به معرفی 94 محدوده امیدبخش با مجموع مساحت 10 هزار کیلومتر مربع شده است.

    طبق اعلام این شرکت، حاصل معرفی 94 محدوده امیدبخش، صدور 12 پروانه اکتشاف و دو گواهی کشف است که عملیات اکتشافی در 10 پروانه اکتشافی در حال اجرا است.

    باتوجه به هدف اصلی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران مبنی بر انجام خدمات در مناطق محروم با هدف توسعه و سرمایه­‌گذاری­‌های آتی، عمده پهنه­‌های اکتشافی در استان‌های محروم کشور همچون سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و کهگیلویه و بویراحمد و … تعریف شده است.

    همچنین در پهنه­‌های باقیمانده نیز که در استان ‌های فارس، اصفهان، خراسان رضوی، گیلان، قزوین، چهارمحال‌وبختیاری، هرمزگان، مرکزی و کرمان واقع شده ‌اند، عملیات اکتشافی علیرغم شیوع ویروس کرونا، با سرعت تمام در حال انجام است و فاز شناسایی در تمامی آن‌ها خاتمه یافته و در بازه زمانی شش ماهه آتی عملیات پی­‌جویی نیز به پایان خواهد رسید.

    علاوه بر پهنه­‌های یاد شده با هدف توسعه فعالیت­‌های معدنی در استان­‌های غربی کشور، برای شش استان کهگیلویه‌وبویراحمد، ایلام، کرمانشاه، چهار محال بختیاری، لرستان و استان فارس، عملیات پتانسیل­‌یابی مواد معدنی نیز تعریف شده که مطالعات لازم برای سه استان کهگیلویه‌ و بویر احمد، ایلام و فارس نهایی شده است.

    شایان ذکر است که است در استان کهگیلویه و بویر احمد پتانسیل­‌های مناسبی از مواد معدنی مس، بوکست، فسفات، آهک، عناصرکمیاب، سنگ ساختمانی و سلستین، در شهرستان ممسنی استان فارس آهک، بوکسیت و فسفات و در استان ایلام سنگ تزیینی، بیتومین، خاک صنعتی، نمک، گوگرد و گچ معرفی شده است.

    گفتنی است که ایران به لحاظ ذخائر معدنی جزو 10 کشور نخست جهان و اولین کشور خاورمیانه است و حدود هفت درصد ذخایر معدنی جهان در ایران جای دارد. با توجه به مساحت قابل توجهی از کشور که نیاز به تکمیل اطلاعات اکتشافی سطحی و شناسایی اندیس ‌های احتمالی از معادن مختلف را دارد، پهنه‌های اکتشافی طی سال‌های اخیر با رویکرد تولید داده‌های جدید و استفاده از روش ‌های نوین اکتشاف و همچنین شناسایی و معرفی پتانسیل‌های احتمالی از معادن آتی در دستور کار شرکت‌های بزرگ دولتی و خصوصی کشور قرار گرفته است.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات