عصر معدن- معاون وزیر صمت گفت: عدم موفقیت ایران در تحقق چشم انداز تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در سال ۲۰۲۵ میلادی کمبود برق و گاز و با شدت کمتری کمبود آب بود.;
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از ایلنا، محمد آقاجانلو، معاون وزیر صمت درباره دلیل عدم موفقیت ایران در دستیابی به چشم انداز تولید 55 میلیون تن فولاد در سال 2025 توضیح داد: به موازات توسعه صنعت فولاد زیرساختهای این صنعت رشد نکردند. اکنون ظرفیت تولید فولاد در کشور ما بیشتر از 50 میلیون تن در سال است بنابراین برای تحقق رقمی که برای تولید فولاد کشور در چشم انداز 2025 تعریف شده بود ظرفیت سازی شد، اما انچه سبب شد این ظرفیت بالفعل نشود و تولید واقعی کشور با ظرفیت ایجادشده برابری نکند کمبود برق و گاز و با شدت کمتری کمبود اب بود.
وی افزود: مشکل آب از آنجا شدت کمتری داشت که فولادسازان آب را از خلیج فارس به واحدهای فولادی انتقال دادند اما همچنان در فصولی از سال در تامین برق و گاز دچار مشکل هستند.
آقاجانلو تصریح کرد: با کمی افزایش تمرکز برای نیازمندی های این صنعت می توان منبع ارزآوری قابل قبولی را برای کشور حفظ کرد زیرا معدن و صنایع معدنی به ترتیب کمتر از هفت و هشت درصد در مصرف برق و گاز کشور سهم دارند اما با همین تولید کنونی بدون سرمایه گذاری جدید از توان ارزاوری 5 تا 10 میلیون دلاری برخوردار هستند در نتیجه لازم است که شکاف میان ظرفیت تولید و تولید هر چه بیشتر کاهش یابد.
رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران اظهار کرد: اما رکن اساسی برای تحقق این امر انرژی است و اگر گاز و برق صنعت تامین شود می توان به راحتی گفت که زیرساخت های دیگر مانند ریل، جاده، اب و سایر موارد تاثیر کمتری بر کاهش تولید محصولات معدن و صنایع معدنی در کشور دارند و اگر برق و گاز صنعت تامین شود تولید به راحتی به بیشتر از 40 میلیون تن می رسد.
وی خاطرنشان کرد: واحدهای بزرگ معدنی و فولادی توانستند تا جای ممکن بر تامین زیرساخت های موردنیاز تولید سرمایه گذاری کنند و در پی همین سرمایه گذاری بود که نیاز خود را به اب تامین کردند و همچنین واحدهای نیروگاهی احداث کردند با این حال در زمان اوج گیری ناترازی ها برق تولیدشده در نیروگاه های صنایع فولادی به خود انها اختصاص داده نمیشود و همه اینها سبب میشود این واحدها نتوانند با ظرفیت کامل کار کنند.
آقاجانلو بیان کرد: به طور مثال شرکت فولاد خوزستان 25 درصد از تولید خود را به دلیل کمبود برق و گاز در سال گذشته از دست داد، این عدد در بنگاهی بزرگی مانند مجموعه یادشده قابل توجه است و شاخص های اقتصادی و مالی این بنگاه را تحت تاثیر قرار می دهد.
معاون وزیر صمت تصریح کرد: تدام این جریان در سال های آینده پیامدهایی در پی دارد که به راحتی قابل جبران نیست.
دانلود با کیفیت