نقش فولاد در اقتصاد ایران

عصر معدن- در قرن بیست ویکم، تولید و مصرف فولاد، یکی از شاخص‌های مهم توسعه یافتگی کشورها و جوامع مختلف به حساب می آید. به طورکلی، حضور صنعت فولاد در یک کشور و منطقه بر فرآیند توسعه، فرهنگ، سطح علم و دانش، اشتغال زایی، آموزش، پژوهش و تجارت آن منطقه تاثیر بسزایی دارد.;

نقش فولاد در اقتصاد ایران
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۲۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۱:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از تسنیم، زندگی روزمره بشر با فولاد آمیخته شده و صنایع فولاد در سازندگی، بازسازی و توسعه کشور سهم بسیار مهمی را ایفا می نمایند. امروزه با یک نگاه به اطراف خود متوجه اهمیت فولاد در زندگی روزمره خود می‌شویم. زیرا درصد زیادی از تجهیزات و متریال اطراف ما از فولاد و ورق سیاه ساخته شده است. برای مثال برای ساخت انواع ماشین آلات، تجهیزات، قطعات خودرو از انواع فولادهای آلیاژی، فولاد گرمکار و انواع دیگر با توجه به کاربرد استفاده می‌شود.

    به طور کلی، فولاد و صنعت فولاد نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا می‌کند. علاوه بر این، فولاد بر صنعتی شدن کشورها نیز اثرگذار است. انواع فولاد آلیاژی و مقاطع فولادی در صنایع مختلفی مورد استفاده می‌شوند. برخی از فولادهای آلیاژی شامل فولاد گرمکار، فولاد سمانته یا مقاطع فولادی مانند: ورق گالوانیزه، لوله مانیسمان، میلگرد و پروفیل در ساخت ساختمان‌های مسکونی، کارخانه‌ها، راه‌های ارتباطی، انتقال انرژی و سیالات و ... به کار گرفته می‌شوند.

    در این مقاله سعی بر آن است که نقش فولاد را در اقتصاد کشور ایران را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم.

    اشتغال زایی

    به طورکلی، مراحل مختلفی برای تولید مقاطع فولادی وجود دارد که از استخراج از معادن شروع شده و سپس شامل تولید و ریخته گری فولاد خام بوده و در انتها  مرحله نورد و عملیات ثانویه و سپس مرحله مصرف می باشد. در تمامی این مراحل نیاز به نیروهای انسانی وجود دارد و در نتیجه این امر منجر به اشتغال زایی در سطح گسترده می‌شود. برخی از این مشاغل شامل استخراج از معادن، حمل و نقل، تولید و ریخته گری فولاد، ساخت و بروز رسانی تجهیزات، آموزش و غیره می‌باشد.

    اشتغال زایی و جذب نیرو تنها بخشی از منفعت‌های صنعت فولاد می‌باشد. برای مثال بررسی‌ها نشان داده است که شرکت فولاد مبارکه اصفهان به میزان 350 هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم فرصت شغلی ایجاد کرده است که عددی ارزنده و قابل تقدیر است. علاوه براین، این امر منجر به تربیت متخصصین و کارشناسان زیادی شده که خود این امر از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

    همان طور که گفته شد، صنعت فولاد از صنایع مادر هرکشور است و نقش کلیدی در چارچوب اقتصاد ملی به عنوان ستون فقرات و پایه تمامی فعالیت های صنعتی دارد که این مسئله نشانگر تاثیر عظیم صنعت فولاد بر رشد و شکوفایی کشور نیز می باشد.

    صادرات فولاد

    مساله دیگری که حائز اهمیت است مساله صادرات فولاد است. به طور کلی، صادرات فولاد می‌تواند منبعی برای تامین ارز خارجی باشد و بر اقتصاد کشور اثر مثبتی داشته باشد. علاوه براین، باعث می‌شود، صنعت فولاد در بازار جهانی رقابت کند و موجب رشد و شکوفایی آن می‌شود. البته صادرات و رونق فولاد وابسته به تولید محصولات متنوع، استاندارد و با قیمت رقابتی است. 

    تولید فولاد در ایران به روش های سنتی احیا مستقیم و ذوب الکتریکی در مجتمع های ذوب آهن اصفهان، فولاد اهواز و مبارکه و یک کارخانه نورد سنگین انجام می‌شود. به طور کلی، به نظر می‌رسد در شرایط موجود کشور باید از صنایعی مانند فولاد و ذوب‌آهن که موجب پویایی اقتصاد کشور می‌شوند، حمایت ویژه کرد و راه را برای صادرات فولاد به کشورهای مختلف باز کرد.

    شرکت تجارت فلز یکی از شرکت‌های معتبر در زمینه تامین فلزات صنایع مختلف از قبیل نفت، پتروشیمی، صنایع غذایی و غیره می‌باشد که با سابقه‌ای 25 ساله و با داشتن کادری متخصص در حوزه آهن و فولاد به مشتریان خود خدمت رسانی می‌کند. برای اطلاع از قیمت آهن، ورق آهن و دیگر مقاطع فولادی به قسمت محصولات سایت تجارت فلز  tejaratfelez.comمراجعه کنید. علاوه براین، می‌توانید با مشاورین متخصص ما تماس حاصل فرمایید تا شما عزیزان را در این زمینه راهنمایی کنند.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر