عصر معدن- مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان از ظرفیت خالی ۲۰ میلیون تنی تولید فولاد در کشور خبر داد و گفت: به ازای هر یک میلیون تن ظرفیت ایجاد شده برای کل زنجیره تولید فولاد در کشور، حدود یک میلیارد دلار سرمایه گذاری صورت گرفته است.;
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از خبرگزاری صداوسیما، آقای امین ابراهیمی به حداکثر بهره برداری از ظرفیتهای خالی در این صنعت اشاره کرد و افزود: وقتی 20 میلیون تن ظرفیت خالی در کشور وجود دارد، یعنی 20 میلیارد دلار سرمایه گذاری که در این حوزه صورت گرفته، اما بدون استفاده مانده است.
وی چالش انرژی را علت اصلی خالی ماندن این ظرفیت بیان کرد و افزود: مطمئنا باید اقدامات مفصلی در حوزه تامین انرژی چه از سوی حاکمیت و چه از سوی بنگاههای مختلف تولیدی صورت گیرد و راهکارهایی اندیشیده شود تا از ظرفیت خالی این صنعت حداکثر بهره برداری را داشته باشیم.
این تولیدکننده فولاد، به چشم انداز 20 ساله تعریف شده برای این صنعت اشاره کرد و گفت: چشم انداز 1404 تولید 55 میلیون تنی فولاد بود که هم اکنون این ظرفیت در کشور فراهم شده است.
آقای ابراهیمی با بیان اینکه صنعت فولاد کشور از یک و 8 دهم میلیون تن تولید قبل از انقلاب، امروز به تولید 30 میلیون تن فولاد رسیده است گفت: سال گذشته با وجود ظرفیتهای ایجاد شده، متاسفانه تولید آن به حدود 30 میلیون تن در سال رسید که در مقایسه با سال 1402 حدود 6 درصد کاهش داشت.
وی ادامه داد: البته با توجه به زیرساختهای ایجاد شده در صنعت فولاد در صورت رفع ناترازیهای انرژی، ظرفیت تولید 55 تن فولاد در کشور وجود دارد.
ابراهیمی با بیان اینکه یکی از مهمترین چالشهای گریبان گیر صنعت فولاد، نرخ بهره برداری در صنایع است گفت: در دنیا این نرخ عددی بالای 80 درصد است، اما در کشور ما حدود 60 درصد است و این موضوع یکی از دلایلی است که صنعت فولاد نمیتواند با تمام ظرفیت تولید کند.
وی گفت: در واقع قبل از ناترازی انرژی و ایجاد طرحهای توسعهای جدید، نرخ بهره برداری از ظرفیتهای صنعت فولاد در کشور عددی بالای 80 درصد بود، اما بعد از ایجاد ناترازی انرژی متاسفانه این عدد به حدود 60 درصد رسیده است که با وجود ناترازیها شرایط برای این صنعت بدتر میشود.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان به تاثیر ناترازی انرژی در مجموعه تحت مدیریت خود هم اشاره کرد و افزود: با توجه به ناترازیهای انرژی متاسفانه سال گذشته از 4 میلیون تن ظرفیت این مجتمع تولید فولاد، توانستیم 3 میلیون تن تولید کنیم و حدود 980 هزار تا یک میلیون تن تولید را از دست دادیم که معادل 25 درصد تولید میشود.
ابراهیمی درباره ظرفیت صادرات صنعت فولاد کشور نیز گفت: طی 5 سال گذشته (از سال 1400 تا ابتدای امسال) صنعت فولاد ظرفیت صادرات حدود 10 میلیارد دلاری را دارد، اما سال گذشته (1403) میزان صادرات فولاد کل کشور به عدد 6 و 6 دهم میلیارد دلار رسید که در مقایسه با سال 1402 حدود 13 درصد کاهش داشت و عمده این کاهش صادرات نیز با 26 درصد کاهش مربوط به فولاد میانی بود.
وی احداث نیروگاههای برق در مجتمعهای فولادی را یکی از راهکارهای غلبه بر ناترازی انرژی بیان کرد و افزود: ما برای تامین انرژی مورد نیاز طرحهای مختلفی را در حوزههای برق و گاز فعال کردیم، مهمترین بحث نیز احداث نیروگاه بود. ما اکنون نیروگاه سیکل ترکیبی را در دو منطقه از کشور در دستور کار قرار دادهایم که در حال به مدار آوردن این نیروگاه هستیم که حدود 520 مگاواتی است. همچنین نیروگاه خورشیدی 600 مگاواتی را نیز در دستور کار خود قرار دادهایم که در قالب سه طرح 200 مگاواتی نیروگاه خورشیدی نیز جزو برنامههای ما قرار دارد تا هر سال طی سه سال 200 مگاوات نیروگاه خورشیدی به ظرفیت برق کشور اضافه کنیم.
وی ادامه داد: در حوزه گاز نیز اقدامات مفصلی اعم از طرح ”سی. بی. اس.ای“ و حضور در میادین گازی به عنوان طرحهای اولویت دار در دستور کار داریم که به جای ذخیره سازی گاز، تولید آهن اسفنجی سرد را توسعه بدهیم.
ابراهیمی درباره زنجیره پایین دستی فولاد نیز گفت: ایجاد ارزش افزوده در زنجیره فولاد یکی از راهبردهای مهم در حوزه بقای این صنعت است، بویژه که رشد 8 درصدی به عنوان اولویت مجموعههای صنعتی در چشم انداز برنامه هفتم قرار دارد، برای تحقق رشد 8 درصدی حرکت به سمت و سوی تکمیل زنجیره ارزش و صنایع پایین دست و صنایع بالادستی جزو الویت هاست.
دانلود با کیفیت