تاثیر قطعی برق زودهنگام بر تولید فولاد کشور در نخستین ماه سال

عصر معدن- به گفته انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، محدودیت‌های برق، امسال از ۱۶ فروردین بر فولادسازان تحمیل شده که اگر این چنین نمی‌شد، شاهد رشد بیشتری در تولید فروردین ماه بودیم در این ماه تولید برخی محصولات فولادی مانند ورق پوششدار و آهن اسفنجی با رشد و تولید تیرآهن با افت چشمگیر ۴۱.۴ درصدی مواجه شده است.;

تاثیر قطعی برق زودهنگام بر تولید فولاد کشور در نخستین ماه سال
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصرمعدن» به نقل از ایسنا، گزارش آماری انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران از وضعیت تولید انواع محصولات فولادی در نخستین ماه از سال 1404 نشان می‌دهد که در آغاز سال 1404، صنعت فولاد کشور با ترکیبی از رشد و رکود در بخش‌های مختلف زنجیره تولید مواجه شده است.

    در فروردین‌ماه با وجود افزایش تولید در برخی اقلام از جمله ورق پوششدار، اسلب و آهن اسفنجی، تولید چند محصول کلیدی نظیر تیرآهن، ورق گرم و ورق سرد کاهش یافته است. این تحولات در شرایطی رقم خورده که به‌ گفته انجمن، محدودیت‌های برق از میانه فروردین‌ماه بر فولادسازان اعمال شده و همین مسئله نقش مهمی در نوسانات تولید ایفا کرده است.

    در نخستین ماه امسال، بیشترین رشد تولید نسبت به سال 1403 را ورق پوششدار به خود اختصاص داده‌ است؛ در فروردین ماه امسال 157 هزار تن ورق پوششدار تولید شده و این درحالیست که میزان تولید آن در فروردین ماه 1403، 140 هزار تن ثبت شده است.

    پس از آن، اسلب و آهن اسفنجی بیشترین رشد را داشته‌اند؛ در این ماه نسبت به فروردین ماه سال 1403 به ترتیب اسلب 7.6 درصد و آهن اسفنجی هفت درصد رشد تولید را تجربه کرده‌اند و درحالیکه در نخستین ماه سال گذشته یک میلیون و 248 هزار تن اسلب و سه میلیون و 807 هزار تن آهن اسفنجی تولید شده بود، این اعداد امسال به ترتیب به یک میلیون و 343 هزار تن (اسلب) و چهار میلیون و 75 هزار تن (آهن اسفنجی) تولید شده است.

    در این ماه سه میلیون و 312 هزار تن فولاد میانی تولید شده که نسبت به سه میلیون و 166 هزار تن تولیدی در فروردین ماه سال گذشته، 4.6 درصد افزایش داشته است. تولید میلگرد در این دو مقایسه آماری، 4.1 درصدی افزایش داشته و از 807 هزار تن به 840 هزار تن رسیده است.

    در فروردین ماه سال جاری یک میلیون و 969 هزارتن بیلت‌وبلوم تولید شده که نسبت به یک میلیون و 918 هزار تن تولیدی در فروردین ماه 1403 حدود 2.7 درصد رشد داشته است. تولید نبشی، ناودانی و سایر مقاطع در فروردین ماه امسال نیز 80 هزار تن ثبت شده که 2.6 درصد بیشتر از 78 هزار تن تولیدی در ماه مشابه سال گذشته است.

    کمترین میزان رشد تولید را کنسانتره سنگ‌آهن به میزان 1.1 درصد، ثبت کرده که از شش میلیون و 501 هزار تن تولیدی در فروردین ماه 1403 به شش میلیون و 575 هزار تن در فروردین ماه امسال رسیده است.

    در مقابل، طبق آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، تولید سایر اقلام زنجیره آهن و فولاد کشور با افت تولید در فروردین ماه نسبت به فروردین ماه سال گذشته مواجه شده‌اند.

    در یکماهه فروردین ماه به ترتیب 985 هزار تن مقاطع طویل فولادی با افت 1.1 درصدی، 230 هزار تن ورق سرد با افت 1.3 درصدی و شش میلیون و 248 هزار تن گندله سنگ‌آهن با افت 1.4 درصدی تولید شده است. میزان تولید این اقلام فولادی در ماه مشابه سال گذشته 996 هزار تن، 233 هزار تن و شش میلیون و 339 هزار تن ثبت شده است.

    بر اساس آمار، تولید محصولات فولادی در فروردین ماه امسال یک میلیون و 812 هزار تن است که نسبت به یک میلیون و 851 هزار تن تولیدی در فروردین ماه 1402، حدوداً دو درصد افت تولید داشته است. تولید مقاطع تخت فولادی تولید شده در فروردین ماه سال 1403، تقریبا 855 هزار تن بوده؛ تولید این مقاطع در فروردین ماه امسال 827 هزار تن ثبت شده که 3.3 درصد کمتر است.

    تولید ورق گرم فولادی در یکماهه ابتدایی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افت 4.6 داشت و از 846 هزار تن به 807 هزار تن رسید.

    در نهایت تولید تیرآهن به طرز قابل توجهی با افت تولید مواجه شده است. درحالیکه در فرورین ماه سال گذشته، 111 هزار تن تیرآهن در کشور تولید شد، این میزان امسال به 65 هزار تن رسیده و افت 41.4 درصدی تولید را ثبت کرده است.

    گفتنی است که به تاکید انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، محدودیت‌های برق، امسال از 16 فروردین بر فولادسازان تحمیل شده که اگر این چنین نمی‌شد، شاهد رشد بیشتری در تولید فروردین ماه بودیم. این درحالیست که کاهش تولید ورق گرم و سرد، اهمیت و فوریت مدیریت واردات ورق های فولادی به کشور را مضاعف ساخته است.

     

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات