عصر معدن- آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران از عملکرد فولادیها طی ۱۰ ماهه امسال نشان میدهد که جز برای مقاطع و محصولات فولادی، نیاز کشور به واردات زنجیره آن و فولاد نسبت به سال گذشته کمتر شده و ۲.۳ میلیون تن از انواع مقاطع، محصولات و فولاد میانی به ارزش دو میلیون و ۶۵۵ هزار دلار طی این مدت وارد کشور شده است.;
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از ایسنا، طی 10 ماهه سال جاری مجموع واردات مقاطع طویل فولادی و فولاد میانی کاهش یافته و برای آهن اسفنجی، گندله سنگآهن و کنسانتره آن نیز همچون روال سالهای اخیر، واردات صفر بوده اما میزان واردات در محصولات فولادی و مقاطع تخت فولادی افزایشی رقم خورده است.
ارزش واردات این اقلام فولادی نیز بهتبع، نسبت به مدت مشابه سال گذشته برای مقاطع تخت و محصولات فولادی بیشتر شده و برای فولاد میانی و مقاطع طویل کاهشی شده است.
بر اساس آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، طی 10 ماهه سال جاری مجموع واردات انواع مقاطع طویل فولادی 81 هزار تن به ارزش 96 میلیون دلار ثبت شده که نسبت به 113 هزار تن وارد شده در مدت مشابه سال گذشته به ارزش 100 میلیون دلار، به لحاظ حجمی 28.3 درصد و به لحاظ ارزشی چهار درصد کمتر شده است که نشان از کاهش نیاز به واردات این مقاطع دارد.
این درحالیست که میزان واردات مقاطع تخت متاسفانه افزایش 79.6 درصدی وزنی و 38 درصدی ارزشی داشته است؛ در حالیکه میزان واردات آن در مجموع 10 ماهه سال 1401، حدود 617 هزار تن به ارزش 894 میلیون دلار ثبت شده، این عدد در مدت مشابه سال جاری از یک میلیون و 100 هزار تن به ارزش یک میلیون و 200 هزار دلار فراتر رفته است.
میزان واردات محصولات فولادی در 10 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز افزایشی رقم خورده و با رشد قریب به 63 درصدی از 730 هزار تن به ارزش 994 میلیون دلار به یک میلیون و 189 هزار تن به ارزش یک میلیون و 326 هزار دلار رسیده است.
اما در فولاد میانی نیز میزان تولید داخل معادل بالغ بر 27 میلیون تن، پاسخگوی نیاز داخل بوده و تنها 3000 تن از ابتدای امسال تا پایان دی ماه به ارزش سه میلیون دلار وارد شده که اکثریت آن مربوط به ماههای ابتدایی وارد شده است.
این میزان واردات فولاد میانی نیز مربوط به بیلتوبلوم است و واردات اسلب صفر ثبت شده است.
همچنان تا پایان 10 ماهه امسال (همچون سال گذشته) واردات آهن اسفنجی، گندله سنگآهن و کنسانتره سنگآهن صفر است و نیازی به واردات این سه ماده معدنی به کشور نبوده و نیست.
دانلود با کیفیت