عصر معدن- یک اندیشکده آمریکایی پیش بینی کرد صنعت جهانی فولاد در سالهای آینده ممکن است با متروکه شدن حداکثر ۷۰ میلیارد دلار دارایی روبرو شود زیرا همچنان کوره های بلند جدید با استفاده از زغال سنگ ساخته می شوند که با اقدام برای کاهش آلایندگی، منسوخ خواهند شد.;
به گزارش پایگاه خبری«عصر معدن» به نقل از ایسنا، اندیشکده آمریکایی گلوبال انرژی مانیتور (GEM) در گزارشی اعلام کرد حدود 50 میلیون تن ظرفیت فولادسازی با استفاده از فناوری کوره بلند در دست ساخت است که عمدتا در چین است.
کریستین شیرِر، مدیر برنامه زغال سنگ این اندیشکده گفت: ساخت کوره های بلند زغال سوز جدید سرمایه گذاری بدی برای فولادسازان و سرمایه گذاری بدی برای زمین است.
طبق گزارش گلوبال انرژی مانیتور، کوره های بلند که از زغال سنگ استفاده می کنند ممکن است بلااستفاده یا از کار افتاده شوند که به ایجاد داراییهای متروک به ارزش 47 تا 70 میلیارد دلار منجر می شود.
کیتلین سوالِک، یکی از نویسندگان این گزارش گفت: بر مبنای پیش بینی آژانس بین المللی انرژی و گروههای دیگر، این داراییها ممکن است تا سال 2030 تا 2040 متروک شوند. اگر محدودیتهای مقابله با آلایندگی و مالیات کربن زودتر به اجرا گذاشته شوند، این اتفاق ممکن است سریعتر روی دهد.
بنا بر گزارش آژانس بین المللی انرژی، آلایندگی مستقیم صنعت جهانی فولاد و سنگ آهن باید بیش از 50 درصد تا سال 2050 در مقایسه با سال 2019 کاهش پیدا کند تا اهداف توافق اقلیمی پاریس تحقق پیدا کند.
کارخانه های جدیدی ساخته می شود هر چند که میزان زیادی ظرفیت مازاد فولادسازی وجود دارد که 25 درصد بالای سطح تولید سال 2019 است.
بخش اعظمی از صنعت فولاد جهانی تصدیق می کند که باید آلایندگی کربن را کاهش دهد زیرا این صنعت عامل حدود هفت درصد از انتشار گازهای گلخانه ای است. شرکتها و کشورهای تولیدکننده فولاد تعهداتی برای حرکت به سمت کربن خنثی و آلایندگی کربن اندک داده اند که بیش از سه چهارم از ظرفیت فولاد جهانی فعلی را دربرمی گیرد.
فولادسازان به دنبال توسعه استفاده از کوره های قوس الکتریکی هستند و همزمان توسعه فناوریهای هیدروژن و جمع آوری کربن به منظور کاهش آلایندگی را دنبال می کنند.
بر اساس گزارش رویترز، آمار گلوبال انرژی مونیتور از گلوبال استیل پلنت تِرکِر استفاده کرده که کارخانه ها با ظرفیت تولید یک میلیون تن در سال یا بیشتر را بررسی می کند.
دانلود با کیفیت