در نیمه نخست امسال رقم خورد؛

رشد ۲۳درصدی تولید شمش آلومینیوم

عصر معدن- آلومینیوم‌سازان توانستند در نیمه نخست امسال ۲۶۰ هزار و ۶۷۹ تُن شمش آلومینیوم تولید کنند. این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشدی ۲۳درصدی را نشان می‌دهد.;

رشد ۲۳درصدی تولید شمش آلومینیوم
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر معدن» به نقل از ایرنا، بررسی‌ها نشان می‌دهد که در نیمه نخست امسال، چهار شرکت بزرگ آلومینای ایران، المهدی، ایرالکو و سالکو در مجموع توانستند 260 هزار و 679 تن شمش آلومینیوم تولید کنند. این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشدی 23 درصدی را نشان می‌دهد.

    در این مدت 18 هزار و 741 تن شمش آلومینیوم (رشد 67 درصدی) در شرکت آلومینای ایران، 73 هزار و 493 تن شمش (افت هفت درصدی) در المهدی، 90 هزار و 644 تن شمش (افت پنج درصدی) در ایرالکو ‌و 77 هزار و 801 تن شمش در سالکو (رشد 206 درصدی) تولید شد.

    با این حال، تولید پودر آلومینا در تنها شرکت تولیدکننده این محصول که ماده اولیه تولید آلومینیوم به شمار می‌رود، با کاهش پنج درصدی در مقایسه با سال گذشته مواجه شد و به 116 هزار و 193 تن رسید.

    رشد 4 درصدی تولید کنسانتره‌آهن

    شرکت‌های بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی کشور در نیمه نخست 1400 موفق به افزایش تولید گندله و کنسانتره‌آهن در هم‌سنجی با پارسال شدند، با این حال در بخش آهن اسفنجی کاهش تولید به ثبت رسید.

    واکاوی آمار عملکرد شرکت‌های بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی ایران شامل سنگ‌آهن جلال‌آباد (فکور صنعت)، گهر زمین، اپال پارسیان سنگان، شرکت صنعتی و معدنی توسعه فراگیر (سناباد)، میدکو، گل‌گهر، چادرملو، صنایع معدنی فولاد سنگان، سنگ‌آهن مرکزی و صبانور در نیمه نخست 1400 نشان می‌دهد شرکت‌های یاد شده 25 میلیون و 517 هزار و 378 تن کنسانتره آهن تولید کردند که نشان‌دهنده رشد چهار درصدی در هم‌سنجی با پارسال است.

    در این مدت شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر با هشت میلیون و 384 هزار و 471 تن تولید و ثبت رشد سه درصدی، بهترین عملکرد تولید را در بین شرکت‌ها داشت و پس از آن سنگ‌آهن چادرملو با 6 میلیون و 161 هزار و 108 تن تولید و رشد 11 درصدی جایگاه دوم را به خود اختصاص داد.

    رشد 4 درصدی تولید گندله

    برپایه این آمارها، از ابتدای امسال تا پایان شهریورماه 23 میلیون و 860 هزار و 832 تن گندله توسط گندله‌سازان یعنی شرکت‌های فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، میدکو، فولاد خراسان، چادرملو، سنگ‌آهن مرکزی، گل‌گهر، اپال پارسیان سنگان، فولاد سنگان خراسان، شرکت صنعتی و معدنی توسعه فراگیر (سناباد) و صبانور تولید شد که نشان‌دهنده رشد چهار درصدی در هم‌سنجی با پارسال است.

    در این میان گل‌گهر با تولید 6 میلیون و 75 هزار و 72 تن گندله و افت چهار درصدی رکورددار شد و پس از آن فولاد مبارکه با سه میلیون و 598 هزار و 65 تن (کاهش 6 درصدی) رتبه دوم را به خود اختصاص داد.

    افت 6 درصدی آهن اسفنجی

    در بخش آهن‌اسفنجی نیز شرکت‌های بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی در 6 ماهه نخست امسال 14 میلیون و 527 هزار و 920 تن تولید داشتند که حکایت از کاهش 6 درصدی دارد.

    فولاد مبارکه، فولاد سفید دشت، سبا، فولاد هرمزگان، فولاد کاوه جنوب، آهن و فولاد غدیر، میدکو، فولاد خوزستان، فولاد خراسان، ذوب‌آهن اصفهان، فولاد میانه، فولاد سبزوار، فولاد شادگان، صبافولاد، فولاد نی‌ریز، آهن و فولاد ارفع، آهن و فولاد گل‌گهر، چادرملو، جهان فولاد سیرجان و فولاد بافت، شرکت‌های اصلی فعال در تولید آهن‌اسفنجی هستند که در شهریورماه امسال نیز 2 میلیون و 377 هزار و 433 تن تولید داشتند.

    رکورد بیشترین تولید آهن‌اسفنجی در 6 ماهه ابتدایی امسال به فولاد مبارکه با سه میلیون و 440 هزار و 749 تن و بیشترین رشد تولید 6 ماهه به فولاد سبزوار با 105 درصد رسید.

    به گزارش ایرنا، ایران دارای 81 نوع از انواع مختلف مواد معدنی است. ذخایر اثبات شده سنگ‌آهن ایران به مقدار 2.7 میلیارد تن (هشت دهم درصد کل ذخایر جهان) و ذخایر سنگ معدن مس به مقدار 2.6 میلیارد تن (چهار دهم درصد از ذخایر جهانی) است. ایران همچنین دارای 11 میلیون تن روی (چهار درصد از ذخایر جهانی) است.

    کل ذخایر اثبات شده معادن ایران در حدود 60 میلیارد تن برآورد شده که با اجرای اولویت نخست اکتشافی کشور در گستره‌­ای به مساحت 500 هزار کیلومتر مربع، انتظار می‌رود به بیش از 100 میلیارد تن برسد. از این رو بخش معدن و صنایع معدنی یکی از حوزه­‌های مهم و اثرگذار در تولید و تجارت کشور به شمار می‌آید.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر