عصر معدن- معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از گسترده شدن چتر حمایتی ایمیدرو برای محرومیتزدایی از ۸۲ درصد مناطق کمتر توسعه یافته کشور خبر داد.;
به گزارش پایگاه خبری«عصر معدن» به نقل از ایمیدرو، «وجیهاله جعفری» افزود: از 108 شهرستان کمتر توسعهیافته، ایمیدرو در 48 شهرستان سرمایهگذاری کرده که معادل 44 درصد شهرستانهای کمتر توسعهیافته کشور است.
به گفته این مقام مسوول، با احتساب فعالیتهای اکتشافی در 41 ناحیه کمتر توسعهیافته، ایمیدرو در 82 درصد شهرستانهای محروم کشور سرمایهگذاری هدفمند داشته است.
جعفری خاطرنشانکرد: پارسال در شرایطی که تحریمها به اوج رسیده بود، ارزش صادرات تولیدات معدنی و صنایع معدنی به 8.5 میلیارد دلار رسید.
وی گفت: پیشبینی میشود تا پایان امسال، فقط در زنجیره فولاد 10 میلیون تن صادرات داشته باشیم.
رییس هیات عامل ایمیدرو، سهم این حوزه از صادرات غیرنفتی را 20 درصد اعلام کرد و اظهار داشت: 85 شرکت معدنی و صنایع معدنی سهم نزدیک به 24درصدی از بورس دارند و مجموع ارزش سهام این شرکت ها (در پایان سال 99) به 55 میلیارد دلار رسید.
وی، ارزش فروش معدن و صنایع معدنی کشور را 27 میلیارد دلار اعلام کرد و بیانداشت: ایجاد هر یک شغل در بخش معدن، تا هفت شغل در صنایع معدنی و پایین دستی ایجاد میکند.
به گفته جعفری، 16هزار 700 شغل توسط ایمیدرو و با مشارکت بخش خصوصی در سالهای 92 تا 99 ایجاد شده است.
وی در عین حال با اشاره به ماموریت سازمان های توسعهای و در عین حال دولتی کشورهای توسعه یافته، اظهار داشت: ارائه کمک های فنی و مالی، کمک به توسعه مناطق مختلف کشور، توسعه سرمایهگذاری با مشارکت بخش خصوصی و تنوعبخشی به تامین مالی از جمله ماموریتهایی است که ایمیدرو مشابه آن کشورها انجام میدهد.
جعفری گفت: از ابتدای تاسیس ایمیدرو تا پایان سال گذشته، 23.5 میلیارد دلار طرح افتتاح شده و تا پایان سال 1400 نیز بیش از 1.9 میلیارد دلار پروژه وارد مدار تولید می شود.
جذب 7.2 میلیارد دلار سرمایه بخش خصوصی
رییس هیات عامل ایمیدرو درباره مشارکت بخش خصوصی اظهار داشت: از سال 92 تاکنون 7.2 میلیارد دلار سرمایه بخش خصوصی جذب طرحها شده که 2.5 میلیارد دلار پروژه تکمیل و راه اندازی شده است.
وی درباره نیاز کشور به اکتشافات گفت: با توجه به برنامههای کنونی توسعهای و برداشت از معادن، ایمیدرو برنامه وسیعی را برای کشف ذخایر جدید در 30 استان در حال اجرا دارد.
افزایش ذخایر قطعی
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره افزایش ذخایر قطعی مواد معدنی ادامهداد: حاصل اکتشافات این سازمان، افزایش ذخایر سنگ آهن به میزان 977 میلیون تن، زغالسنگ 256 میلیون تن، مس محتوا 16 میلیون تن، بوکسیت 17 میلیون تن و طلا 72 تن بوده است.
وی با بیان اینکه ارزش برجای 10 ماده معدنی پرمصرف ایران 39 میلیارد دلار است، تاکید کرد: در صورت سرمایهگذاری، تکمیل زنجیره و افزایش ذخایر، بخش معدن و صنایع معدنی در 20 سال آتی، افزون بر یکهزار میلیارد دلار فروش محصول خواهد داشت.
جعفری در عین حال به موانع اجرای ماموریتهای این سازمان توسعه ای شااره کرد و گفت: فقط پنج درصد از مساحت کشور شامل محدودههای اکتشافی، گواهی کشف و پروانههای اکتشافی است.
افزایش سرمایه شرکتهای بزرگ
رییس هیات عامل ایمیدرو همچنین اظهار داشت: این سازمان با سیاست کنترل مدیریتی که بر شرکتهای بزرگ دارد، طی دو سال گذشته منابع مالی شرکت ها را به اجرای پروژه های توسعه ای هدایت کرده است.
به گفته وی، در سال گذشته با راهبری ایمیدرو، 39 هزار میلیارد تومان میزان سرمایه شرکت های بزرگ با هدف اجرای طرح های توسعه افزایش یافت.
جعفری یادآور شد: فاز نخست خط انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی در سال گذشته افتتاح شد و همچنین طرح انتقال آب خلیج فارس به استان های خراسان رضوی و اصفهان و انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان آغاز شد.
بومیسازی یک میلیارد دلاری
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بیانداشت: ارزش بومیسازی تجهیزات و قطعات در شرکتهای زیرمجموعه و تابعه به 617 میلیون دلار رسید که با احتساب بومیسازی در پروژهها رقم فوق به یک میلیارد دلار رسید.
بخش معدن و صنایع معدنی کشور علاوه بر کمک به استقلال کشور و کاهش محرومیت، در شرایط تحریم نفت، جایگزینی برای درآمدهای ارزی کشور شده است.
دانلود با کیفیت