پاسخ مدیرعامل ملی مس به انتقادات زیست‌محیطی: معدن‌کاری بدون اثرات جانبی ممکن نیست!

عصر معدن- مدیرعامل شرکت ملی مس در واکنش به انتقادات زیست‌محیطی معدن کاری تاکید کرد که فعالیت‌های معدنی بدون اثرات جانبی ممکن نیست، اما تلاش خود را کرده‌ایم که تخریب‌های زیست‌محیطی را به حداقل برسانیم.;

پاسخ مدیرعامل ملی مس به انتقادات زیست‌محیطی: معدن‌کاری بدون اثرات جانبی ممکن نیست!
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از ایسنا، سیدمصطفی فیض اردکانی ، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در رابطه با وجود محدودیت‌های انرژی برای معادن و صنایع معدنی مس ایران گفت: متاسفانه نمی‌توانیم منکر محدودیت‌های انرژی در بخش «ملی مس» باشیم و توقف و محدودیت‌هایی نیز در این زمینه اتفاق افتاده است، با این حال تلاش کردیم که با راهکارهای مختلف، این محدودیت‌ها را جبران کنیم؛ برای مثال در حوزه برق، از تابلو بورس انرژی، برق مورد نیاز را خریداری کرده‌ایم که همین موضوع بی شک در افزایش هزینه‌های تمام شده اثرگذار است و هزینه‌ها را افزایش داده است.

    وی افزود: با این حال از آنجایی که حاشیه سود خوبی در بخش تولید کاتد مس و تولید کنسانتره وجود دارد، خوشبختانه همچنان سودهی حفظ شده است. همچنین در بخش کلان نیز برنامه ریزی‌هایی صورت گرفته و در حوزه‌های انرژی، آب و برق نیز در حال پیگیری است به طوریکه در حال حاضر بالغ بر 400 مگاوات، نیروگاه خورشیدی، در دست اجرا است و در حال تحقق خط اختصاصی انتقال آب خلیج فارس به کرمان هستیم.

    مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران  خاطرنشان کرد: اما در موضوع انرژی، رگولاتوری و تنظیم گری در اختیار دولت و نهادهای دولتی است و محدودیتی که در این زمینه در حال اعمال شدن است؛ شرایط را دشوار کرده که امیدواریم با مدیریت مناسب، محدودیت‌های انرژی که به محدودیت‌های تولید نیز دامن زده است را کمتر شاهد باشیم. 

    فیض اردکانی در رابطه با موضوع مسئولیت‌های اجتماعی شرکت ملی مس و انتقادات اخیر مطرح شده در رابطه با ایجاد آلودگی‌های زیست محیطی به ویژه در استان کرمان گفت: اساسا صنعت به ویژه معدن کاری، بدون ساید افکت و اثرات جانبی زیست محیطی مقدورنیست، اما شرکت ملی مس تمام تلاش خود را کرده تا تخریب زیست محیطی را به حداقل برساند و در مقابل نیز در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی و توسعه منطقه‌ای نیز، در ادوار مختلف اقدامات پایه‌ای هم در استان کرمان و هم در استان آذربایجان شرقی انجام داده است. 

    وی گفت: بی شک مسئله مسئولیت‌های اجتماعی یک موضوع بین‌المللی است که باید در مناطق پیرامونی عملیات‌های صنعتی و معدنی به درستی صورت گیرد و در حال حاضر در هفت محور مسئولیت‌های اجتماعی را تعریف، طرح ریزی و به برنامه تبدیل کرده‌ایم که البته منکر وجود مشکلات و ایرادها در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی نیستیم با این حال، آنچه که در مناطق مورد نظر انتظار می‌رود، همگی در توان شرکت ملی مس نیست و در حوزه زیرساختی و هزینه‌ها تنها از صنایع بزرگ انتظار می‌رود  که برنامه‌ها را محقق کنند.

    مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در پایان تاکید کرد: ما امروز در پروژه‌های کلان کشور، سهیم هستیم که مسئولیت‌های اجتماعی محسوب می‌شود. برای مثال ملی مس، در طرح انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی سهم 33 درصدی دارد و در طرح انتقال آب دریای عمان به استان‌های سیستان و بلوچستان و استان خراسان سهم بالایی دارد. همچنین در جاده استراتژیک ورزقان به نوردوز که یک محور استراتژیک و بین‌المللی است، سهیم بوده و از حوزه توسعه منطقه‌ای و توجه به مناطق پیرامونی خود نیز غافل نیستیم.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر