عصر معدن- سعید عسکرزاده، دبیر انجمن سنگ آهن ایران، گفت: ابطال مصوبه نرخ گاز خوراک و سوخت صنایع برای بخش معدن و صنایع معدنی بسیار مفید است و امیدواریم که نگاه دولت به صنایع پیشرو کمک کننده و در جهت بهبود کسب و کار آنها باشد.;
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از سنا، سعید عسکرزاده، با بیان اینکه صنعت فولاد کشور با رشد بسیار مطلوبی مواجه بوده است، گفت: در حال حاضر صنعت فولاد با هیچ کدام از صنایع موجود در کشور قابل مقایسه نیست، صنعتی که در ابتدای انقلاب یک وارد کننده مطلق بوده اما در حال حاضر به دهمین تولیدکننده بزرگ دنیا تبدیل شده و بیش از نیمی از محصولات خود را صادر میکند.
صنعتی بنیادی و پیشرو
او با اشاره به اینکه میزان ارزآوری و اشتغال این صنعت بالا است و جزو صنایع سنگین محسوب میشود، افزود: توجه دولت به این صنعت به عنوان یک صنعت بنیادی و پیشرو در بخش صنایع، بیش از پیش افزایش یافته است.
عسکرزاده در ادامه یا بیان اینکه در شرایطی که صنعت فولاد کشور با برخی مسائل و مشکلات مواجه است، اگر فشار جدیدی به این صنعت محول شود، به اندازه یک ساختار معمولی هم نمیتواند برای توسعه کشور مفید باشد، تاکید کرد: هر کاری که به رونق و بازگشت به شرایط آرمانی صنعت فولاد منجر شود، ضروری است.
توسعه و ارزآوری کشور به شیوههای غیرنقدی
دبیر انجمن سنگ آهن ایران تاکید کرد: صنعت فولاد میتواند به توسعه و ارزآوری کشور به شیوههای غیرنقدی کمک کند. یکی از مشکلات موجود کشور این است که عموما دولت همیشه به سمت مطالبات نقدی از بخش معدن و صنایع معدنی میرود، در حالی که معادن و صنایع معدنی به صورت غیر نقدی یعنی ایجاد اشتغال میتوانند به دولت کمک کنند.
عسکرزاده با تاکید به اینکه زیرساخت ها را باید به سمت معادن پیش ببریم، افزود: طبیعی است که آوردن زیرساخت ها به جایی که مواد اولیه دارد زمینه سازی برای توسعه صنایع معدنی و ایجاد اشتغال محلی است.
تاثیر مثبت ابطال مصوبه نرخ خوراک بر سنگ آهنیها
او به تاثیر ابطال مصوبه نرخ گاز خوراک و سوخت صنایع بر صنعت سنگ آهن اشاره کرد و گفت: به طور حتم، این گونه مصوبهها برای بخش معدن و صنایع معدنی بسیار مفید است و امیدواریم که نگاه دولت به صنایع پیشرو کمک کننده و در جهت بهبود کسب و کار آنها باشد.
دبیر انجمن سنگ آهن ایران اعلام کرد: بیشترین مصرف گاز در صنعت سنگ آهن معمولا در جاهایی است که یا به صورت مشعل آنها را سوزانده و یا اینکه از آنها به عنوان ماده فرایندی در گندله سازی برای سوخت استفاده میکنیم.
او گفت: در بخش آهن اسفنجی هم بیشترین گاز مصرفی وجود دارد به طوریکه گاز به عنوان عامل احیا کننده وارد فرایند شده و با استفاده از کاتالیستهایی شکسته و سپس وارد فرایند اکسیداسیون در مرحله آهن سازی می شود، به این صورت که اکسیژن را از آهن جدا کرده و خروجی کار تبدیل به فولاد میشود.
عسکرزاده در پایان گفت: قطع گاز بیشترین تاثیر را در بخش میانی یعنی آهن سازی میگذارد. ولی به هر حال هر کدام از واحدهای زنجیره آهن و فولاد میتوانند متاثر از افزایش یا کاهش حاملهای انرژی باشند.
دانلود با کیفیت