وزیر صنعت، معدن و تجارت:

توسعه ۴۰ معدن فعال در شمال سیستان و بلوچستان

عصر معدن- وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ظرفیت‌های معدنی منطقه جانجا و زیرساخت‌های آن برای تشکیل صنایع پایین دست معدن بررسی خواهد شد تا با برنامه ریزی صنایع پایین دست، معدن را احصا کنیم.;

توسعه ۴۰ معدن فعال در شمال سیستان و بلوچستان
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۶:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از صدا و سیما، عباس علی آبادی بعد از سفر به سیستان و بلوچستان برای بازدید و اطلاع از آخرین وضعیت محدوده اکتشافی مس و طلا «جانجا» به شهرستان نیمروز رفت.

    وی افزود: حدود 40 معدن در شمال سیستان و بلوچستان فعال است و این مهم را باید توسعه داد. برای همین کار به سیستان و بلوچستان سفر کرده ایم تا در این خصوص بازدیدی از معدن "جانجا" داشته باشیم و درباره سایر ظرفیت‌های معدنی منطقه و زیرساخت‌ها صحبت و شرایطی را فراهم و برنامه ریزی کنیم تا صنایع پایین دست معدن را احصا کنیم و شکل دهیم.

    وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در زمان بهره برداری از معدن جانجا زمینه اشتغال هزار نفر به طور مستقیم و پنج هزار نفر به صورت غیرمستقیم فراهم خواهد شد که باید آن را به 10 تا 50 هزار اشتغال افزایش دهیم، لازمه این امر برنامه ریزی برای ایجاد صنایع پایین دست معادن است.

    وی افزود: همچنین ظرفیت‌های معدنی را باید کاوش کنیم. هم اکنون حدود هشت هکتار محدوده معدنی در دست اقدام داریم که تا 92 هکتار فقط در منطقه جانجا قابل توسعه است که باید اکتشاف در این منطقه توسعه پیدا کند تا با توسعه ظرفیت‌های امیدبخش، سیستان و بلوچستان از این نعمت بهره‌مند شود.

    علی آبادی در ادامه گفت: یکی از بزرگ‌ترین ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان مردم خونگرم، صبور، کم توقع و قانع آن هستند که امید به کارکردن را به وجود می‌آورند و ظرفیت دیگر مرز آبی و خاکی گسترده سیستان و بلوچستان با همسایگان است که فرصت‌های مهمی را در جنوب این استان فراهم می‌کند و باید بر روی آن سرمایه گذاری ویژه کرد.

    وی گفت: جمهوری اسلامی ایران سرمایه گذاری‌های مختلفی در سواحل مَکُران در دستور کار قرار داده است که همه مناطق سیستان و بلوچستان از آن بهره‌مند خواهد شد.

    وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه مرز گسترده با دو کشور افغانستان و پاکستان ظرفیت خوبی برای تجارت و سرمایه گذاری است، افزود: از طرفی جمعیت این 2 کشور بالاست و از سوی دیگر دسترسی به آب‌های آزاد فرصت تجارت را دو چندان می‌کند که در این خصوص استاندار سیستان و بلوچستان و فرمانداران باید تمرکز کنند، ما نیز یاریگر خواهیم بود.

    وی گفت: در سفری که به احتمال زیاد در دو ماه آینده به سیستان و بلوچستان دارم، هدف این است که در حوزه تجارت چگونه سمت و سوی کشور را به این مسیر یعنی ارتباط با افغانستان و پاکستان هدایت کنیم که این امر با هماهنگی استاندار سیستان و بلوچستان که از سرمایه‌های این استان است محقق می‌شود.

    وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: وجود خط آهن سراسری و بندر چابهار فرصت بسیار مهم و عظیمی را فراهم می‌کند که تجارت را تسهیل دهیم، علاوه بر اینکه تأمین نیاز‌های سیستان و بلوچستان را به دنبال دارد و می‌تواند دسترسی خوبی را برای ارتباط با همسایه‌ها فراهم کند.

    علی آبادی به صنایع اولیه انرژی تجدیدناپذیر در سیستان بلوچستان اشاره کرد و گفت: این صنایع به وفور در این استان وجود دارد، به ویژه که در منطقه زابل با انرژی باد مواجه هستیم، بنابراین ظرفیت این صنایع قابل استفاده است و تولید برق از منابع اولیه انرژی تجدیدناپذیر خود سرمایه به شمار می‌رود.

    وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: همه هدف نظام توسعه سیستان و بلوچستان است در صحبت‌های مقام معظم رهبری هم به تکرار در این خصوص تأکید شده، امیدواریم این دوره، دوره حرکت و جهش باشد تا عقب ماندگی‌های گذشته را جبران کنیم.

    وی ادامه داد: با توجه به بعد مسافت تا جایی که امکان دارد احداث نیروگاه بادی را منطقه‌ای و از ظرفیت‌های مهندسی و نیروی انسانی این خطه باید استفاده کرد تا توربین‌های بادی را در همین منطقه بسازیم، 85 درصد تجهیزات توربین‌های بادی در کشور ساخته می‌شود و با این امید می‌توانیم توربین‌های بادی را در این منطقه بومی سازی کنیم.

    علی آبادی افزود: در این زمینه بخشی که در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت است، از ارائه مشوق‌ها به بخش خصوصی تا ورود سرمایه گذاران شرکت‌های دولتی را انجام می‌دهیم.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر