رئیس صندوق بین المللی پول:

جنگ‌های تجاری ترامپ همه را متضرر کرده است

عصر معدن- رئیس صندوق بین المللی پول گفت تاثیرات منفی ناخواسته جنگ های تجاری آشکار شده است و همه ضرر کرده اند.;

جنگ‌های تجاری ترامپ همه را متضرر کرده است
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۱:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصرمعدن» به نقل از تسنیم ، آسیب های جنگ های تجاری آمریکا را تمام دنیا از فلات های ایسلند گرفته تا کارخانه های اتومبیل سازی ژاپن حس می‌کنند.

    روسای بانک های مرکزی و وزرای دارایی در هفته جاری روایت های ناراحت کننده ای از آسیب دیدن اقتصادهایشان در جلسات صندوق بین المللی پول و بانک جهانی در واشنگتن داشتند. برخی از آنها اشاره کردند سیاست آمریکا از دهه 1940 که به تشکیل صندوق بین المللی پول کمک کرد بسیار تغییر کرده است.

    دیوید ملپس، رئیس بانک جهانی به شرکت کنندگان در جلسه این هفته گفت:« در آن زمان اقتصاد جهان بیش از یک دهه بود که تحت فشار عوارض بالا، رکود و جنگ قرار داشت که باعث شد هنری مورگنتو،وزیر خزانه داری وقت آمریکا از یک سیستم اقتصاد جهانی پشتیبانی کند».

    ملپس گفت پیام آمریکا در آن زمان این بود:« اول هیچ محدودیتی برای  موفقیت وجود ندارد و دوم رونق و موفقیت گسترده به نفع همه است».

    کریستالینا جورجیوا، مدیر عامل صندوق بین المللی پول گفت پس از به پایان رسیدن گردهمایی 189 عضو صندوق بین المللی پول ، تاثیرات منفی ناخواسته جنگ های تجاری آشکار شد.همه ضرر کرده اند.

    15 ماه پیش، آمریکا، بزرگترین وارد کننده جهان یک جنگ تجاری تلخ را با چین، بزرگترین صادر کننده جهان آغاز کرد. دونالد ترامپ هم در مرکز شکست اکثر مذاکرات تجاری با شرکای تجاری برتر واشنگتن قرار دارد.

    صندوق بین‌المللی پول در همین هفته تخمین زد که جنگ های تجاری رشد اقتصاد جهان را در 2019 تا سه درصد کاهش می دهد که پایین ترین حد طی یک دهه گذشته است.

    آسیب این جنگ ها به طور مساوی تقسیم نشده است. آمریکا به خاطر هزینه بالای داخلی مصرف کنندگانش، کمترین آسیب را در بین 20 اقتصاد برتر دنیا از کاهش صادرات دیده است.

    پیر موسکوویسی، کمیسر اتحادیه اروپا در امور اقتصادی و مالی گفت بیشترین آسیب را کشورهای اروپایی حس کرده اند چون اقتصاد آنها به شدت وابسته به صادرات و برای تجارت باز است.

    بیش از 40 درصد تولید ناخالص داخلی آلمان در 2018 از صادرات به دست می‌آمد که بیشتر از هر اقتصاد بزرگ دیگری است.  گروه تجاری آلمان اخیراً پیش بینی رشد صادرات آلمان را در 2019 از 1.5 درصد تا 0.5 درصد پایین آورده است. بنابراین بسیاری از شرکت‌ها طرح‌های سرمایه‌گذاری خود را لغو کرده اند که پیامدهایی در سال‌های آتی دارد.

    نگرانی در مورد خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و درگیری‌های تجاری این اتحادیه با آمریکا بر رشد اقتصاد جهان تاثیر منفی گذاشته است.

    آسیب جنگ های جاری در کشورهایی که صادرات محور نیستند هم حس می شود، کشورهایی مثل ایسلند. این کشور اولین اقتصاد پیشرفته ای بود که پس از فروپاشی مالی 2008 از صندوق بین‌المللی پول تقاضای کمک کرد. از آن زمان به طرز معجزه آسایی اقتصاد خود را توسعه داده است و حالا این اقتصاد تهدید می شود.

    ایسلند وابسته به گردشگری است و از زمان بحران مالی، تعداد سالانه گردشگران آن 5 برابر شده و به 2.5 میلیون نفر رسیده است. از زمان آغاز جنگ تجاری گردشگران ورودی ایسلند کاهش یافته و در تابستان سال جاری 15.6 درصد نسبت به سال گذشته کمتر شده اند.

    روابط تجاری بین کشورها باعث ایجاد صلح بیشتر در جهان در دهه‌های اخیر شده بود. تجربه های اخیر نشان می دهد هیچ وقت نمی توان بر روی تجارت جهان حساب کرد.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر