عصر معدن- مدیرکل دفتر سرمایهگذاری و تامین منابع مالی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در ۱۰ ماهه امسال حدود هشت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اوراق توسط واحدهای صنعتی و معدنی منتشر شده که نزدیک به ۳.۵ برابر آمار کل سال ۹۸ است.;
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از ایرنا، «نعمتاله شهبازی» ضمن بیان مطلب بالا اظهار کرد: با توجه به نیاز مالی بخش صنعت و معدن برای تامین سرمایه در گردش و سرمایه ثابت، بازسازی و نوسازی و تکمیل طرحهای نیمه تمام، امسال باید دستکم 670 هزار میلیارد تومان برای تحقق برنامههای «جهش تولید» پرداخت میشد.
وی بیان داشت: مطابق آمارهای بانک مرکزی، در 9 ماهه امسال 362 هزار میلیارد تومان از این مبلغ پرداخت شده است که 74.7 درصد آن برای سرمایه در گردش و 25.3 درصد آن برای تامین سرمایه ثابت پرداخت شده است.
شهبازی یادآور شد: با توجه به پرداخت نزدیک به یک میلیون و 200 هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش های مختلف اقتصادی در مدت یاد شده مطابق با آمارهای بانک مرکزی، سهم بخش صنعت و معدن از این تسهیلات 30.1 درصد بوده است.
وی گفت: این در حالی است که با توجه به افزایش چشمگیر نیاز بخش صنعت و معدن به نقدینگی در سال جاری، تسهیلات پرداختی به هیچ عنوان پاسخگوی نیازها نیست.
مدیرکل دفتر سرمایهگذاری و تامین منابع مالی وزارت صنعت خاطر نشان کرد: در حالی که روزانه بیش از دو هزار میلیارد تومان به نقدینگی کشور اضافه میشود، اما در عین حال با کمبود نقدینگی در بخش تولید و سرمایهگذاری مواجه هستیم.
وی ادامه داد: برای تامین نقدینگی مورد نیاز باید از دو راهکار همکاری بیشتر شبکه بانکی و اختصاص درصد بیشتری از تسهیلات به بخش تولید و تسهیل و ترویج استفاده از ظرفیتهای بازار سرمایه اقدام کرد.
شهبازی اظهار داشت: امروز بخش تولید کشور به شدت وابسته به بازار پول است و ضرورت دارد برنامههایی برای کاهش این وابستگی و استفاده از روشهای دیگر تامین مالی همانند تجربههای موفق کشورهای پیشرفته استفاده شود.
وی افزود: به عنوان مثال، پارسال حدود 100 هزار میلیارد تومان اوراق برای تامین مالی در سطح کشور منتشر شده که فقط دو هزار و 450 میلیارد تومان (نزدیک به 2.5 درصد) صرف تامین مالی واحدهای صنعتی و معدنی شده و با توجه به سهم بخش صنعت و معدن در تولید ناخالص ملی، بسیار ناچیز است.
به گفته این مقام مسوول، در 10 ماهه امسال حدود هشت هزار و 200 میلیارد تومان اوراق توسط واحدهای صنعتی و معدنی منتشر شده که نزدیک به 3.5 برابر آمار کل سال 98 است.
پرداخت تسهیلات تبصره 18
وی ادامه داد: یکی دیگر از منابع تامین مالی از اسفندماه 97 و امسال، بند الف تبصره 18 قانون برنامه و بودجه است که از این محل، در مجموع بیش از 11 هزار میلیارد تومان از طریق سپردهگذاری صندوق توسعه ملی و تلفیق با منابع داخلی بانکهای عامل طرف قرارداد با وزارت صنعت، ایجاد شده است.
شهبازی اضافه کرد: تاکنون نزدیک به یکهزار و 400 واحد (پروژه) حدود هشت هزار و 300 میلیارد تومان از منابع مذکور را در قالب تسهیلات از بانکهای صنعت و معدن، آینده، ملی، سپه، تجارت، پست بانک، توسعه تعاون و کارآفرین دریافت کردهاند.
بر اساس این گزارش، معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: تاکنون 375 واحد صنعتی و معدنی آمادگی خود را برای تامین مالی از راه حضور در بازار سرمایه یا انتشار اوراق اعلام کردند.
دانلود با کیفیت