عصر معدن- وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد:از سال گذشته تا به امروز در مجموع حدود ۲۱۵ هزار میلیارد تومان پروژه جدید افتتاح شده و یا کلنگ زنی شده است. به عنوان نمونه آب خلیج فارس افتتاح شد و به صورت همزمان عملیات اجرایی انتقال آب به استان های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و اصفهان را آغاز نمودیم.;
وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد:از سال گذشته تا به امروز در مجموع حدود 215 هزار میلیارد تومان پروژه جدید افتتاح شده و یا کلنگ زنی شده است. به عنوان نمونه آب خلیج فارس افتتاح شد و به صورت همزمان عملیات اجرایی انتقال آب به استان های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و اصفهان را آغاز نمودیم.
به گزارش شاتا، علیرضا رزمحسینی در آیین بهره برداری از طرح های ملی وزارت صنعت، معدن و تجارت که به صورت ویدئو کنفرانس با حضور رئیس جمهور انجام شد، در خصوص پروژه های افتتاحی، افزود: پروژه کوره بلند فولاد یکی از پروژههای مهم کشور است که در استان کرمان افتتاح می شود امروزه بیشتر فولادی های ما به روش احیای مستقیم کار میکنند.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه در زرند کرمان معادن زغال سنگ خوبی ازجمله خمرود وجود دارد، پروژه کوره بلند در آنجا توسط سرمایه گذار تعریف شده است تا از این ظرفیت استفاده بهینه شود و با استفاده از این ظرفیت، زنجیره ارزش در آن منطقه تکمیل گردد.
کاهش 38 درصدی قیمت کاتد با افتتاح پروژه کاتد مس شهر بابک
وزیر صمت با اشاره به پروژه دوم (تولید 50 هزار تن کاتد مسی) تصریح کرد: در این بخش از تکنولوژی ها و فناوری های جدید به همت مهندسین برومند استفاده میشود و این پروژه امروز در شهربابک کرمان مورد افتتاح قرار میگیرد.
رزم حسینی گفت: با روش ذکر شده حدود 40 درصد سرمایهگذاری در تولید کاتد کاهش پیدا خواهد کرد و صرفهجویی به دنبال دارد، همچنین حدود 38 درصد قیمت تمام شده کاتد کاهش می یابد.
افزایش ظرفیت تولید مس کاتد کشور به 512 هزار تن با افتتاح پروژه مس شهربابک
وی ادامه داد: با افتتاح این پروژه ظرفیت تولید مس کاتدی ایران به 512 هزار تن خواهد رسید البته تکنولوژی این نوع تولید در دست سرمایه گذار طرح می باشد و می تواند علاوه بر توسعه آن را صادرات نیز نماید.
صادرات 730 میلیون دلاری مس کاتدی کشورمان در سال گذشته
وزیر صمت اضافه کرد: سال گذشته 730 میلیون دلار صادرات مس کاتدی داشتهایم.
هم افزایی صنعت و سرمایه در میدکو
رزم حسینی در بخش دیگری از سخنان خود، افزود: سرمایه و صنعت به عنوان الگوی واقعی در هلدینگ میدکو به منصه ظهور رسیده است و بانک پاسارگاد به عنوان حامی مالی، پشتیبان این مجموعه شد.
رقابت سازنده میدکو با ایمیدرو دولتی
وی گفت: میدکو به صورت کاملاً سازنده با شرکت همتای خود (ایمیدرو) که یک شرکت دولتی است، رقابت میکند.
وزیر صمت اضافه کرد: بیش از 90 درصد پروژه هایی که امروز مورد افتتاح قرار گرفته در دولتهای یازدهم و دوازدهم شروع شده است که این یک افتخار می باشد.
افتتاح و کلنگ زنی حدود 215 هزار میلیارد تومان پروژه از سال گذشته تاکنون
رزم حسینی گفت: از سال گذشته تا به امروز در مجموع حدود 215 هزار میلیارد تومان پروژه جدید افتتاح و یا کلنگ زنی شده است. به عنوان نمونه آب خلیج فارس افتتاح شد و به صورت همزمان عملیات اجرایی انتقال آب به استان های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و اصفهان را آغاز نمودیم.
وی تاکید کرد: بسیار خرسندم که در همین دولت میتوانیم عملیات اجرایی انتقال آب به سیستان و بلوچستان را به صورت رسمی آغاز کنیم و مسیر لوله گذاری انتقال آب خراسان را از مقصد نیز به انجام برسانیم.
جنگل کاری حدود 4 هزار هکتاری در مسیر پروژه انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان برای حفاظت از محیط زیست
وزیر صمت در ادامه بیان کرد: محیط زیست حدود 4 هزار هکتار زمین برای جنگلکاری در اختیار پروژه انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان گذاشته است که این یکی از نکات مهم این پروژه است.
رونمایی از سند سیاستهای صنعتی ایران
رزم حسینی در بخش بعدی سخنان خود، ادامه داد: بر اساس برنامه ششم توسعه وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف به نگارش و تدوین اسناد سیاستهای توسعه صنعتی ایران بوده است، موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی با همکاری پژوهشگران، نخبگان و صاحب نظران این کار را طی دو سال به انجام رساند.
وی گفت: این سند امروز مورد رونمایی قرار می گیرد که در 10 رشته صنعتی اولویت دار شامل صنایع پایین دستی پتروشیمی، پایین دستی فولاد،لوازم خانگی، دانش بنیان ها، تجهیزات پزشکی، نساجی و پوشاک، صنایع غذایی و دارویی، تجهیرات برقی و نیروگاهی و صنایع فلزی تدوین شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان تاکید کرد: باور ما بر این است که صنعت کشور را از آب و برق خودکفا نماییم، صنعت کشور هم اکنون بیش از حدود دو هزار مگاوات برق تولید و مصرف می کند.
ایجاد نیروگاه 10 هزار مگاواتی تولید برق با مشارکت شرکت های بزرگ معدنی برای تامین برق صنعت
رزم حسینی گفت: در یک ماه گذشته با شرکتهای از جمله شرکت ملی مس ایران، شرکت فولاد مبارکه اصفهان، شرکت چادرملو، گل گهر و گهر زمین برای ساخت 10 هزار مگاوات نیروگاه برق تفاهم شد که با صدور مجوز از سوی وزیر نیرو، عملیات اجرایی آن آغاز می شود.
دانلود با کیفیت