از سوی ستاد بزرگداشت هفتۀ پژوهش و فناوری صنعت اعلام شد؛

ساخت پایلوت آب‌شیرین‌کن جذبی فولاد هرمزگان، محصول تحقیق و توسعۀ برتر کشور

عصر معدن- بر اساس انتخاب ستاد بزرگداشت هفتۀ پژوهش و فناوری صنعت، معدن و تجارت در سال ۹۹، ساخت پایلوت محصول «سامانۀ آب‌شیرین‌کن جذبی دوبسترۀ تک‌مرحله‌ای با مکانیسم بازیافت داخلی جرمی و حرارتی» معرفی‌شده توسط فولاد هرمزگان به‌عنوان محصول تحقیق و توسعۀ برتر واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی کشور در سال ۹۹ انتخاب شد.;

ساخت پایلوت آب‌شیرین‌کن جذبی فولاد هرمزگان، محصول تحقیق و توسعۀ برتر کشور
نسخه قابل چاپ
شنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن»، شاهین زارع، مدیر متالورژی، طراحی و توسعۀ محصولات شرکت فولاد هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی این شرکت گفت: در چند سال اخیر، افزایش رقابت و انگیزۀ پیشرفت، بسیاری از سازمان‌ها را بر آن داشته که فعالیت‌های خود را بر تولیدات اساسی و توانمندی‌های محوری متمرکز کنند. این امر مستلزم سرمایه‌گذاری در تحقیقات و ایجاد نوآوری‌های فناورانه است و مسلما انجام تحقیقات در سازمان‌ها باهدف حمایت از نوآوری صورت می‌گیرد.

    وی در ادامه گفت: در همین خصوص، طی تعاملی سازنده بین دانشگاه هرمزگان و شرکت فولاد هرمزگان، این شرکت اقدام به تعریف پروژه‌ای با عنوان «مطالعه و پژوهش در زمینۀ ساخت پایلوت آب‌شیرین‌کن جذبی دوبسترۀ تک‌مرحله‌ای، با مکانیسم بازیافت داخلی جرمی و حرارتی»  نمود و پس از تلاش‌های بی‌وقفۀ اساتید دانشگاه هرمزگان و واحدهای انرژی و سیالات و تحقیق و توسعۀ فولاد هرمزگان، محصول فوق بر اساس انتخاب ستاد بزرگداشت هفتۀ پژوهش و فناوری صنعت، معدن و تجارت در سال 99، موفق به کسب عنوان محصول تحقیق و توسعۀ برتر واحدهای تولیدی صنعتی و معدنی کشور گردید.

    مدیر متالورژی، طراحی و توسعۀ فولاد هرمزگان در ادامه با بیان اینکه بیش از 97 درصد آب‌های سطح زمین را آب شور تشکیل می‌دهد و ایران نیز برای مصارف خانگی و صنعتی و کشاورزی با بحران کم‌آبی مواجه است تأکید کرد: در این شرایط آب دریا به‌عنوان یک منبع تمام‌نشدنی می‌تواند مورداستفاده قرار گیرد.

    وی راه‌حل عملی برای رویارویی با مشکل کم‌آبی را روش‌های کم‌هزینه برای نمک‌زدایی از آب دریا و تولید آب آشامیدنی دانست که در آن،  شرایط سازگاری با محیط‌زیست نیز دیده ‌شده است. یکی از این روش‌ها می‌تواند استفاده از آب‌شیرین‌کن جذبی باشد.

    وی در ادامه بیان داشت: در فناوری‌های رایج آب‌شیرین‌کن میزان مصرف انرژی الکتریکی و گرمایی و به همین میزان نیز هزینۀ تعمیرات و نگهداری و تأمین قطعات مصرفی بسیار زیاد است، به‌گونه‌ای که معمولا هزینۀ آب تولیدشده بسیار زیاد و کیفیت آب تولیدی نیز نامناسب است؛ اما فناوری آب‌شیرین‌کن جذبی که کاملا جدید و در انحصار کشور ژاپن و سنگاپور بوده، برای اولین بار در ایران اجرا می‌گردد و در این موارد بهبود قابل‌ملاحظه‌ای دارد.

    زارع اجرای پروژه در شهر بندرعباس و به دست آوردن پارامترهای طراحی مناسب شهر بندرعباس را از نکات قابل‌توجه پروژۀ مذکور دانست.

    مدیر متالورژی، طراحی و توسعۀ محصولات هرمزگان افزود: با بهینه‌سازی این طرح و تجاری‌سازی آن، هم از نظر صرفه‌جویی در مصرف انرژی و هم در قیمت تمام‌شده، آب تولیدشده باکیفیت بسیار خوب و قابل رقابت با نمونه‌های تجاری موجود در بازار خواهد بود.

    وی سازگاری با محیط زیست را نقطه قوت دیگر این طرح دانست و گفت: این آب‌شیرین‌کن به‌دلیل امکان نمک‌زدایی 100 درصد از آب دریا و با توجه به عدم بازگشت آب تغلیظ شده به دریا برخلاف فناوری‌های رایج، به اکوسیستم اطراف خود نیز هیچ‌گونه تنشی وارد نخواهد کرد و از این منظر با محیط‌زیست بسیار سازگار است.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر