غریب پور در نشست هم اندیشی با شرکت های ایمیدرو:
کنسرسیوم تامین تجهیزات و خدمات پیمانکاری حفاری اکتشافی ایجاد شود
عصر معدن- رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: کنسرسیوم تامین تجهیزات و خدمات پیمانکاری حفاری اکتشافی ایجاد شود.
عصر معدن- رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: کنسرسیوم تامین تجهیزات و خدمات پیمانکاری حفاری اکتشافی ایجاد شود.
به گزارش پایگاه خبری «عصرمعدن» به نقل از ایمیدرو، خداداد غریب پور در نشست هم اندیشی اکتشاف با شرکت های تابعه ایمیدرو ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: بخش خصوصی به حوزه اکتشاف وارد نمی شود و شرکت های بزرگ نظیر فولاد مبارکه و گل گهر که در این حوزه وارد شده و ریسک اکتشاف را پذیرفته اند، برای ما فرصت است.
غریب پور خاطرنشان کرد: از جمله اقدامات انجام شده، واگذاری پهنه های سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی به شرکت ملی مس برای اجراست.
وی ادامه داد: نسبت به موضوع اکتشاف باید نگاه ملی داشت و از نگاه شرکتی پرهیز شود. این در حالی است که سرعت تصمیم گیری ایمیدرو بالاست.
رئیس هیات عامل ایمیدرو در بخش دیگری از سخنانش بیان داشت: در جلسات اکتشافی باید از گزارشگری صرف درباره پهنه ها، به سمت ارائه خلاقیت ها، نوآوری ها، ارائه پدیده های برجسته و ایده های مطلوب برویم.
وی افزود: رویکرد سیاستگذاری، ایده پردازی و تعیین استراتژیک در نشست های اکتشافی پررنگ تر شود. همچنین باید تلاش کنیم در این جلسات به چشم انداز اکتشاف پرداخته شود و تا موفق تر و کیفی تر به اهداف ایمیدرو دست یابیم.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه آموزش تنها مربوط به کارشناسان سازمان نیست، تصریح کرد: مدیران نیز نیاز به آموزش دارند و می توان از اساتید دانشگاهی برای به روز کردن اطلاعات بهره برد.
وی تاکید کرد: امور اجرایی در حوزه اکتشاف به شرکت تهیه و تولید مواد معدنی واگذار شود و ایمیدرو تنها به ارزیابی، کنترل و هدایت بپردازد.
غریب پور خاطرنشان کرد: مدیران شرکت ها درباره اکتشاف با مسئولان منطقه ای گفت و گو کنند تا این موضوع در میان آنها فرهنگ سازی شود.
وی ادامه داد: بهترین اقدام برای ایجاد عدالت اجتماعی، ایجاد شغل است و بدون شغل، عزت نفس افراد کاهش می یابد. از این رو، توسعه بخش معدن به عنوان یکی از بخش های اشتغال زا در اقتصاد، می تواند به توسعه عدالت اجتماعی در کشور بینجامد.
3 پیشنهاد برای توسعه اکتشاف
وجیه اله جعفری، مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در این جلسه گفت: برای توسعه اکتشاف، توجه به 3 موضوع از جمله اطلاعات استاندارد شده و فراهم شدن شرایط برای فعالیت با بانک های بین المللی ضروری است.
وی ادامه داد: ساماندهی تعرفه ها و فهرست بها در حفاری ها، از دیگر موارد مهم است و با توجه به اعمال تعرفه های مختلف از سوی بخش ها، نیاز به تعیین آن از سوی حاکمیت داریم.
علی اصغر زاده، مدیر اکتشاف ایمیدرو، در این نشست ضمن اشاره به پیگیری تصمیمات قبلی اکتشاف گفت: قرار است با اتحادیه حفاران غیرنفتی برای تامین تجهیزات از طریق ایمیدرو مذاکره شود. همچنین در نظر داریم برای اعضای این اتحادیه برنامه آموزشی برگزار شود.
وی ادامه داد: در تلاش هستیم از طریق دانشگاه امیرکبیر، استانداردهای گزارش های اکتشاف را ارتقا دهیم و اکنون در این زمینه با دانشگاه مذکور همکاری می کنیم.
برگزاری 3 دوره آموزشی جورک
غلامرضا ملاطاهری، مدیر آموزش ایمیدرو در این نشست نیز گفت: ایمیدرو تاکنون 3 بار دوره آموزشی جورک (استاندارسازی گزارش های اکتشافی) برای شرکت های خصوصی برگزار کرده است. در این زمینه پیشنهاد می شود تیمی در ایمیدرو تشکیل شود تا خروجی آموزش ها به تایید افراد حرفه ای برسد.
وی ادامه داد: برای توسعه آموزش های اکتشافی، افرادی شناسایی شده که می توانند از مربیان خارجی بهره بگیرند. علاوه براین، می توانیم از ظرفیت دانشگاه های برخی کشورهای همسایه در امر اکتشاف بهره ببریم.