سرپرست معاونت امور معادن وصنایع معدنی وزارت صمت:
ظرفیت استخراج معادن ۵۰ درصد رشد داشت
عصر معدن- سرپرست معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت ، معدن و تجارت گفت: ظرفیت های استخراج معادن در کشور طی هشت سال گذشته نسبت به دوره قبل ۵۰ درصد رشد داشته است.
جمعه ۱۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۱:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از شاتا، اسدالله کشاورز روز پنجشنبه در آیین افتتاح بزرگترین مجتمع معدنی مس کاتدی بخش خصوصی کشور در شهرستان طارم سفلی افزود: صنعت معدن کمترین وابستگی را به خاج از کشور دارد و در شرایط تحریم به چرخیدن چرخ های اقتصاد کشور کمک زیادی کرده است.
وی یادآورشد: 6 هزار معدن فعال در کشور وجود دارد که ظرفیت تولید آنها تا سال گذشته بیش از 500 میلیون تن انواع مواد معدنی بوده است.
کشاورز با اشاره به افتتاح بزرگترین کارخانه معدن مس کاتدی بخش خصوصی کشور در شهرستان طارم سفلی اظهار داشت: ظرفیت تولید مس کاتدی تا قبل از این افتتاح 512هزار تن بود و پیش از این نیز سه کارخانه در این زمینه به فعالیت می پرداختند که با بهره برداری از مس کاتدی تعداد کارخانه ها به چهار واحد افزایش یافت.
وی نیاز صنایع پایین دستی کشور به مس کاتد را 130هزار تن در سال عنوان کرد و گفت : مازاد تولیدات این بخش به کشورهای خارجی صادر می شود و از محل تولید این محصول معدنی ارزآوری خوبی نیز نصیب کشور شده است.
سرپرست معاونت امور معادن وصنایع معدنی وزارت صمت گفت: در سالی که بنام "تولید، پشتیبانی و مانع زدایی ها" از سوی رهبری نامگذاری شده است یکی از بزگترین اهداف وزارت صمت همزمان با رشد فعالیت های معدنی ایجاد صنایع پایین دستی و موضوع فراوری است تا بتوانیم از خام فروشی در کشور جلوگیری کنیم.
گفتنی است که بزرگترین کارخانه معدن مس کاتدی بخش خصوصی کشور روز پنجشنبه با دستور رئیس جمهوری از طریق ویدیو کنفرانس به طور رسمی در طارم سفلی مورد افتتاح و بهره برداری قرار گرفت.
با بهره برداری از این واحد معدنی 14 میلیون تنی، برای 450 نفر به طور مستقیم و برای 2 هزار نفر به طور غیرمستقیم اشتغالزایی شده است.
برای ساخت این واحد معدنی پنج میلیون دلار سرمایه گذاری ارزی و 250 میلیارد تومان سرمایه گذاری ریالی شده است.
فعالیت این واحد معدنی برای کشور سالانه بیش از 80 میلیون دلار ارزآوری به همراه خواهد داشت.
این معدن سالانه قادر به استخراج 10 هزار تن مس کاتدی است.
محصول این کارخانه به عنوان صنعت مادر مورد استفاده صنایع پایین دستی از جمله کارخانه های تولید لوله و کابل و پروفیل های مسی قرار خواهد گرفت.
افتتاح این واحد معدنی به عنوان صنعتی سبز همچنین موجب رشد منطقه کم تر توسعه یافته طارم سفلی در استان قزوین خواهد شد.
برچسب ها
معدنوزارت صنعت، معدن و تجارت