معاون وزیر صمت در دیدار با سفیر دانمارک اعلام کرد:
بومیسازی و اجرای ژئوفیزیک هوایی توسط سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی
عصر معدن- معاون وزیر صمت و رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در دیدار با سفیر دانمارک در ایران ابراز امیدواری کرد که ایران و دانمارک همکاریهای مناسبی در زمینههای زمینشناسی و معدنی داشته باشند.
دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۹:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از شاتا، علیرضا شهیدی در این دیدار ضمن اشاره به فعالیتهای سازمان متبوع خود در تولید اطلاعات پایه در کشور، گفت: سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی ایران مسئولیت تهیه نقشههای زمینشناسی بخش خاورمیانه در یونسکو از جمله نقشه کواترنری و نقشه تکتونیک را بهعهده داشته است.
بومیسازی و اجرای روشهای ژئوفیزیک هوایی توسط سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی
وی با بیان اینکه سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی ایران در زمینه اکتشاف آبهای کارستی در ایران مطالعات گستردهای را انجام داده است، افزود: این سازمان تولید اطلاعات پایه برای اکتشاف مواد معدنی را به عهده دارد و در حال حاضر روشهای ژئوفیزیک هوایی که در ابتدا به طور منحصر در اختیار کاناداییها بود را با وجود تحریمها بومیسازی و اجرایی کرده است.
به گفته رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور ، آزمایشگاههای شیمی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی ایران تجهیزات بهروز و با دقت بسیار بالا را در اختیار دارد و از مرکز پژوهشهای کاربردی این سازمان واقع در کرج به عنوان آزمایشگاه مرجع در منطقه یاد کرد و ابراز امیدواری کرد ایران و دانمارک همکاریهای مناسبی در زمینههای زمینشناسی و معدنی داشته باشند.
شهیدی با تاکید بر اینکه تربیت نیروی انسانی متخصص در سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی ایران از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، گفت: بر همین اساس در بخش روابط بینالملل مناسبات و همکاریهای گسترده آموزشی و پژوهشی با دانشگاههای اروپایی از جمله انگلیس، آلمان، فرانسه و ایتالیا داشتهایم و سال گذشته نیز با دانشگاه سوربن در زمینه تهیه نقشههای سه بعدی فعالیتهایی داشتیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به برگزاری کارگاههای آموزشی توسط دانشگاههای اروپایی در ایران در زمینههای مختلف علومزمین گفت: این کارگاهها به محلی برای گردهمایی و همفکری برای متخصصان زمینشناسی اروپایی و ایرانی تبدیل شده که در حال حاضر به خاطر همهگیری ویروس کرونا به صورت وبینار برگزار میشود.
ایران جزو 10 کشور تولیدکننده فولاد در دنیا است
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در ادامه با بیان اینکه همه تولیدات و دادههای زمینشناسی و اکتشافی ایران در پایگاه دادههای علوم زمین کشور تحت وب بارگذاری میشود، گفت: همه علاقهمندان به این بخش قادر به دریافت این اطلاعات هستند و با توجه به مطالعات و دستاوردهای مناسب دانمارک در بخش دیتابس، مایل به مبادله دستاوردها هستیم.
شهیدی در ادامه ضمن دعوت از رئیس سازمان زمینشناسی دانمارک به منظور حضور در ایران، گفت: در صورت وجود محدودیتها بخاطر همگیری کووید 19 مایل به برگزاری نشست به صورت وبینار هستیم تا نحوه اجرایی کردن زمینههای توسعه همکاریهای دو جانبه بین دو سازمان را بررسی کنیم.
وی با بیان اینکه از مدتها پیش به دنبال اکتشاف ذخایر پنهان در کشورمان هستیم، تصریح کرد: یکی از نیازهای اصلی کارخانههای فولاد در ایران سنگ آهن است که این ماده معدنی جزو ذخایر عمقی و پنهان ایران است.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور ادامه داد: بر همین اساس شناسایی ذخایر سنگآهن به کمک مطالعات ژئوفیزیک هوایی در کشور آغاز کردهایم و میتوانیم بگویم ایران جزو 10 کشور تولیدکننده فولاد در دنیا است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: سالانه 100 میلیون تن سنگ آهن در ایران استخراج میشود که امیدواریم در 4 سال آینده به دو برابر افزایش یابد که بر همین اساس فعالیتهای خود را در زمینه اکتشاف ذخایر پنهان به کمک فناوری ژئوفیزیک هوایی گسترش خواهیم داد.
انگیزه زیادی برای همکاری با ایران در زمینه علومزمین داریم
در ادامه سفیر دانمارک در ایران ضمن ابراز تمایل کشور متبوع خود از توسعه همکاریهای دوجانبه در آینده با ایران گفت: ایران کشوری متنوع و گسترده از نظر زمینشناسی و مخاطرات است که بر همین اساس برای انتقال تجربیات ایران در این زمینهها تمایل زیادی داریم.
به گفته یسپر وار، دانمارک انگیزه زیادی برای توسعه همکاریهای بینالمللی با ایران دارد و مایلیم در رابطه با تکنیکهای تهیه نقشههای زمینشناسی و مدلسازی آنها و به ویژه آبهای زیرسطحی مناسبات خود را توسعه دهیم.
وی ضمن اشاره به تحریمهای بینالمللی علیه ایران گفت: امید است با تغییرات سیاسی روی داده در جهان، شاهد اوضاع بهتری در روابط دیپلماتیک بین کشورها باشیم ولی در حال حاضر مشکل خاصی بین سازمانهای زمینشناسی ایران و دانمارک برای توسعه تحقیقات دوجانبه وجود ندارد و میتوانیم این همکاریها را به صورت علمی و فنی توسعه دهیم.
سفیر دانمارک ضمن تاکید بر اینکه روابط دوستانه با ایران خواهیم داشت، افزود: در حوزه تحقیقات زمینشناسی و مطالعات نوین برای جامعه مثل انرژیهای سبز، منابع زیرزمینی و ژئوشیمی و تغییرات اقلیمی و همچنین تهیه نقشههای جدید زمینشناسی خواستار توسعه مناسبات دوجانبه با ایران هستیم.
تسریع زمینههای همکاری سازمانهای زمینشناسی ایران و دانمارک
سفیر دانمارک ضمن تاکید براینکه زمینه توسعه همکاری بین دو سازمان را تسریع خواهیم کرد، گفت: اطلاعات جمعآوری و مشکلات برطرف خواهد شد و زمینههای همکاریهای تخصصی از طریق سفارت دانمارک و سازمان زمینشناسی ایران بررسی میشود و جلسات بعدی تخصصی میان متخصصان و کارشناسان دو سازمان خواهد بود.
در این دیدار که به منظور بررسی زمینههای توسعه همکارهای دوجانبه ایران و دانمارک در سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور برگزار شد؛ دوطرف نسبت به تحکیم روابط علمی و تحقیقاتی در بخش زمینشناسی و اکتشافی تاکید کردند.