مدیر نظارت ایمپاسکو در آستانه هفته دولت خبر داد:
گامی جدید در مسیر مدرن سازی معدن زیرزمینی سرب نخلک
عصر معدن- مدیر نظارت ایمپاسکو از اتصال بخش دوم شبکه ۱۶۵ متری زیر زمینی قدیمی نخلک به طرح استخراج مکانیزه به عنوان یک گام جدید در مدرن سازی این معدن خبر داد.
يکشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۴:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از روابط عمومی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، ابوطالب اشکوری در آستانه هفته دولت، با بیان این خبر گفت: شبکه زیرزمینی و حفر معدن نخلک در 2 بخش تونل های قدیمی به طول 55 کیلومتر و شبکه استخراج مکانیزه (اسپیرال) است که فعالیت طرح اسپیرال با خاکبرداری پرتال ورودی در دی 98 آغاز شد.
وی افزود: در اسفند 99 و با فعالیت 15 ماهه دسترسی به طبقه 125 متری میسر شد و اکنون نیز پس از گذشت حدود 30 ماه از آغاز اجرای طرح، دسترسی افراد و ماشین آلات سبک و سنگین علاوه بر بخش قدیمی، از بخش اسپیرال نیز محقق شده است.
تکمیل طرح استخراج مکانیزه تا پایان شهریور 1402
مدیر نظارت ایمپاسکو با بیان اینکه طرح مکانیزه استخراج معدن نخلک تا پایان شهریور 1402 تکمیل می شود، خاطر نشان کرد: هدف از اجرای طرح مکانیزه، ارتقای ایمنی در تردد، افزایش مسیرهای دسترسی به شبکه های زیرزمینی، بهبود وضعیت تهویه و به کارگیری ماشین آلات و کاهش کار فیزیکی و بدنی کارکنان و نیز افزایش قابل توجه حجم استخراج است.
وی ادامه داد: این در حالی است که تا قبل از اجرای طرح اسپیرال، دسترسی به طبقات زیرزمینی تنها با چاه آسانسور صورت می گرفت و درنتیجه، امکان انتقال ماشین آلات معدنی به طبقات وجود نداشت.
تجهیزات مدرن مورد استفاده
اشکوری با اشاره به اینکه راهبر مجتمع سرب نخلک با هدف مکانیزه کردن معدن زیر زمینی، اقدام به تجهیز ماشین آلات معدنی مدرن کرده است، گفت: این طرح در راستای افزایش ظرفیت تولید و ارتقای ایمنی در حین عملیات معدنکاری انجام شد.
وی افزود: از جمله تجهیزات به کار رفته شامل 2 دستگاه لودر LHD با ظرفیت 3 متر مکعب و 3 دستگاه لودر مینی LHD با ظرفیت یک متر مکعب، 4 دستگاه تراک زیرزمینی20 تنی، 2 دستگاه جامبو دریل، 2 دستگاه لودر کوماتسو470 و یک دستگاه مینی بیل برای عملیات لق گیری است.
به گفته مدیر نظارت ایمپاسکو، با ارتباط شبکه زیر زمینی طبقه 165 متری به تونل اسپیرال معدن مذکور، استخراج ماده معدنی توسط لودر LHD بارگیری و به وسیله کامیون و تراکهای زیرزمینی به سطح زمین منتقل می شود. این اقدام، افزایش کارایی استخراج و در نهایت افزایش تولید محصول را به دنبال خواهد داشت.