استانی که میتوانند سر تا پایش را طلا بگیرند
عصر معدن- قائم مقام رئیس در امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: آذربایجان غربی قطب نخست طلا با داشتن بیش از ۵۰ درصد کل ذخیره طلای شناسایی شده در کشور است.
عصر معدن- قائم مقام رئیس در امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: آذربایجان غربی قطب نخست طلا با داشتن بیش از ۵۰ درصد کل ذخیره طلای شناسایی شده در کشور است.
به گزارش پایگاه خبری «عصرمعدن» به نقل از ایسنا، پریسا عابدپور با بیان اینکه آذربایجان غربی قطب نخست تولید طلا در کشور است، تصریح کرد: در حال حاضر آذربایجان غربی با دارا بودن 2 معدن طلا با 32 میلیون و 700 هزار تن ذخیره قطعی در رتبه نخست ذخایر طلایی کشور است.
قائم مقام رئیس در امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی بیان کرد: از 68 نوع ماده معدنی شناسایی شده در کشور 51 نوع آن در استان آذربایجان غربی شناسایی شده است که 20 نوع آن در مرحله اکتشاف و 31 نوع آن در مرحله بهره برداری است.
وی با اشاره به ذخایر با ارزش معدنی در استان افزود: مواد معدنی غیر فلزی از جمله سیلیس با عیار 99 درصد و بیشتر، باریت با وزن مخصوص 4.26 گرم بر سانتیمتر مکعب، میکا با درجه خلوص بالا و ورقههای بزرگ، دولومیت با عیار بالای 22 درصد در منطق مختلف استان که جزو ذخایر معدنی با ارزش هستند، وجود دارد.
عابدپور به پروانه های صادره در استان اشاره کرد و گفت: در 7 ماهه سالجاری تعداد پروانه اکتشافات صادره در استان 222 فقره، گواهی کشف 25 فقره با ذخیره قطعی 7 میلیون و 135 هزار تن است. در بازه زمانی فوق تعداد 465 فقره پروانه بهره برداری با ذخیره قطعی یک میلیارد 212 میلیون و 468 هزار تن و با اشتغالزایی برای 5 هزارو 183 نفر صادر گردیده است.
قائم مقام رئیس در امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی افزود: تعداد 68 فقره با میزان استخراج یک میلیون و 69 هزار و 507 متر مکعب مجوز برداشت موقت از ذخایر شن و ماسه استان جهت استفاده در واحدهای تولیدی شن و ماسه و پروژه های عمرانی صادر شده است.
از مجموع کل 100 هزار تن ذخیره قطعی طلا در جهان 0.5 درصد آن به تنهایی از معادن طلای تکاب در آذربایجان غربی استخراج میشود. معدن طلای زرشوران بزرگترین معدن طلای ایران است که کارخانه استحصال طلای آن سالانه 500 کیلو شمش طلای 24 عیار تولید میکند.
این کارخانه که فاز نخست آن در سال 93 به بهره برداری رسید برای 700 نفر فرصت اشتغال فراهم کرده است. ظرفیت اسمی این کارخانه 2 تن در سال است و با بهره برداری از فار دوم تا پایان سال 98 و تکمیل فاز نخست، تولید این کارخانه به 4 تن شمش طلا در سال خواهد رسید.
آذربایجان غربی با دارا بودن معادن غنی کانسنگ طلا صدرنشین جدول تولید این فلز با ارزش در کشور محسوب می شود؛ در حال حاضر میزان ذخایر طلای مناطق معدنی آذربایجانغربی به 100 تن میرسد و این در حالیست که با ادامه فعالیتهای اکتشافی در شهرستانهای ماکو، سلماس، شاهیندژ و سردشت میزان ذخایر افزایش مییابد.
آذربایجان غربی همچنین رتبه نخست کشور را از نظر ذخایر و تولید طلا در اختیار دارد و با ساخت واحد فرآوری و استحصال طلا در معدن زرشوران تکاب، سالانه 3600 کیلوگرم شمش طلا و بیش از 1200 کیلوگرم نقره تولید میشود.
یک معدن بزرگ طلای "آق دره" نیز در تکاب وجود دارد که عیار کانسنگ آن نزدیک به پنج گرم در هر تن بوده و میتواند سالانه بالغ بر 2.2 تن طلا تولید کند، معدن طلا و نقره باریکای سردشت و خرابه پیرانشهر نیز تولید فلزات گرانقیمت را در این استان به نحو چشمگیر تقویت میکند.
علاوه بر این معادن، در شهرستانهای ماکو، سلماس، شاهین دژ و محدوده های دیگری از شهرستان تکاب رگه های معدنی طلا و نقره یافت شده که در صورت بهره برداری از این معادن، آذربایجان غربی به رتبه های جهانی در تولید طلا و نقره دست می یابد.