اروپایی ها متقاضی سنگ ایران هستند
عصر معدن- دبیر انجمن سنگ ایران گفت: جمهوری اسلامی همواره در شمار کشورهای شاخص تولید کننده سنگ تزئینی ونما محسوب می شود و بازار کشورهای همسایه و اروپا همچنان از متقاضیان تولیدات این بخش هستند.
عصر معدن- دبیر انجمن سنگ ایران گفت: جمهوری اسلامی همواره در شمار کشورهای شاخص تولید کننده سنگ تزئینی ونما محسوب می شود و بازار کشورهای همسایه و اروپا همچنان از متقاضیان تولیدات این بخش هستند.
به گزارش پایگاه خبری «عصرمعدن» به نقل از ایرنا، احمد شریفی اضافه کرد: سالیانه بطور متوسط 10 میلیون مترمربع صادرات سنگ ایران است و تعداد 6 هزار واحد فرآوری در این بخش فعالیت دارند.
براساس آمار تجارت خارجی در بخش معدن وصنایع معدنی در 9 ماهه امسال چهار میلیون و 536 هزار و 237 تن انواع سنگ و محصولات مرتبط به ارزش بیش از 275.6 میلیون دلار صادر شد.
همچنین در این مدت، 35 هزار و 643 تن واردات انواع سنگ و محصولات مرتبط انجام شد که ارزش آن به 36 میلیون دلار رسید و نسبت به 9 ماهه پارسال از نظر وزن وارزش به ترتیب 57 و 37 درصد کاهش را ثبت کرد.
شریفی اضافه کرد: امروز ظرفیت تولید سنگ تزئینی و نما به 27 میلیون تن رسیده و میزان تولید نیز افزون بر 10 میلیون تن است؛ ایران در کنار چین و ایتالیا، از کشورهای شاخص در تولید و تنوع سنگ است.
برپایه آمار اعلام شده وزارت صنعت، معدن و تجارت، میزان صادرات انواع سنگ تزئینی و نما در سال گذشته 749 هزار تن بود. سال 1395 نیز سنگ فرآوری شده صادراتی به وزن 380 هزار تن به ارزش 126 میلیون دلار و سنگ کار نشده 750 هزار تن به ارزش 147 میلیون دلار بود.
اما در سال 1394 صادرات سنگ تزئینی فرآوری شده 259 هزار تن به ارزش 87 میلیون دلار بود؛ همچنین 508 هزار تن سنگ کار نشده به ارزش 100 میلیون دلار صادر شد.
شورای سیاستگذاری سنگ کشور هدف نهایی صادرات در این بخش را برای یک دوره پنج ساله دستیابی به ارزش 2 میلیارد دلار اعلام کرده است.
به گفته دبیر انجمن سنگ ایران، شمار معادن سنگ فعال بیش از یک هزار معدن است که از این رقم حدود 20 درصد در زمینه صادرات فعالیت دارند.
وزارت صنعت، معدن و تجارت در گزارش های خود، شمار معادن فعال در سال گذشته را افزون بر سه هزار و 300 معدن اعلام کرد که درکنار آنها 2 هزار و 200 معدن نیز در حال تجهیز و غیرفعال بودند.
میزان استخراج مواد معدنی سالیانه حدود 390 تا 400 میلیون تن است که از این رقم بیش از 60 درصد مربوط به مصالح ساختمانی است.