۷ هزار میلیارد ریال برای زیرساختهای معادن ایران هزینه میشود
عصر معدن- مجری طرح ایجاد زیربناهای لازم در معادن بزرگ و مناطق معدنی کشور با اشاره به حمایتهای دولت از توسعه معادن گفت: تا پایان سال آینده هفت هزار میلیارد ریال برای زیرساختهای معادن ایران هزینه خواهد شد.
شنبه ۰۱ آذر ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۸:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از ایرنا، داریوش دیودیده شامگاه شنبه در نشست با خبرنگاران چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: در صورت مشارکت استانها و بهرهبرداران معادن، این رقم افزایش چشمگیری مییابد.
وی افزود:500 میلیارد ریال برای زیرساختهای معادن چهارمحال و بختیاری هزینه خواهد شد.
دیودیده تصریح کرد: این مبلغ در سالجاری و سال 1400 برای تامین و توسعه زیرساختهای معادن چهارمحال و بختیاری شامل برقرسانی، جاده دسترسی، انجام مطالعات و طراحی برنامههای کنونی و آینده هزینه میشود.
وی با اشاره به برنامههای ایمیدرو در حوزههای اکتشاف یادآور شد: در چهارمحال و بختیاری دو پهنه معدنی بزرگ در حال مطالعه است و پس از رسیدن به مرحله بهرهبرداری نسبت به تامین زیرساختها اقدام خواهد شد.
مجری طرح ایجاد زیربناهای لازم در معادن بزرگ و مناطق معدنی کشور ،چهارمحال و بختیاری را جزو 12 استان غیربرخوردار ایران در حوزه معدن برشمرد و افزود: برنامههایی برای اثربخشی مطلوبتر برنامههای معدنی در این استان برای سالجاری و سال آینده در دستور کار قرار دارد.
وی گفت: در همین راستا برقرسانی به مجتمع معدنی باباحیدر شهرستان فارسان و تامین زیرساختهای صنایع سنگ کژدمی گوشنگلی شهرستان بروجن تا پایان سالجاری آغاز میشود.
دیودیده تاکید کرد: با توجه به نیازهای فوری چهارمحال و بختیاری در حوزه زیرساختهای معدنی، مجتمع معدنی جونقان2 شهرستان فارسان در مرحله مطالعه قرار گرفته است.
وی افزود: در این راستا با توجه به قرارگرفتن یک پل تاریخی در مسیر معادن مجتمع معدنی جونقان2 و جلوگیری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری از تردد کامیون بر روی این پل باید نسبت به رفع مشکل موجود اقدام کرد.
دیودیده تصریح کرد: این اقدام در قالب فعالسازی معادن کوچک مقیاس علاوه بر رفع مشکل تردد کامیون از روی این پل تاریخی میتواند مشکل جاده دسترسی زمینهای کشاورزی مجاور را رفع کند.
وی یادآور شد: برقرسانی و احداث جاده دسترسی مناسب مجتمع معدنی شماره2 شهرکرد با 11 کارخانه سنگشکن و آسفالت در سال آینده با همکاری ایمیدرو، وزارت نیرو، توانیر، خودیاری معدنداران و صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری انجام میشود.
مجری طرح ایجاد زیربناهای لازم در معادن بزرگ و مناطق معدنی کشور تامین زیرساختهای مناسب معدنی در استانهای غیربرخوردار را ضروری دانست و اظهار داشت: هزینههای زیرساخت قابلتوجه است و در توان سرمایهگذاران نیست، به همین علت، ایمیدرو حمایتهای دولتی از سرمایهگذاران را انجام میدهد.
وی بیشترین نوع مواد معدنی چهارمحال و بختیاری را رسوبی دانست و گفت: امید است در نتایج مطالعات جدید این استان به عناصر فلزی و کمیاب دست یابیم.
مجری طرح ایجاد زیربناهای لازم در معادن بزرگ و مناطق معدنی کشور تاکید کرد: معادن چهارمحال و بختیاری میتواند علاوه بر تامین نیازهای استان و استانهای همجوار، برای صادرات پیشرو شود.
دیودیده افزود: علاوه بر توجه به مسایل فنی و مهندسی باید هنگام فعالسازی معادن به مسوولیتهای اجتماعی آن بهخصوص در حوزه تامین جاده و برق در روستاها و مناطق عشایری توجه کرد.
به گزارش ایرنا، مجری طرح ایجاد زیربناهای لازم در معادن بزرگ و مناطق معدنی کشور برای بررسی وضعیت معادن چهارمحال و بختیاری به شهرکرد سفر کرد.