تعیین تکلیف معادن غیرفعال تا پایان امسال

عصر معدن- محتشمی پور: تا آخر امسال باید معادن تعیین تکلیف شوند. معادن پر متقاضی با مزایده واگذار می‌شوند و برخی از آن‌ها ممکن است به عللی به منابع طبیعی برگردند و آزاد شوند.

سه شنبه ۱۲ دی ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۴:۰۰

تعیین تکلیف معادن غیرفعال تا پایان امسال

به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از صدا و سیما، شبکه خبر در برنامه صف اول خود موضوع تعیین تکلیف معادن غیر فعال تا پایان امسال را با حضور آقای رضا محتشمی‌پور، معاون امور معادن و فرآورده‌های مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت بررسی کرد.

سؤال: به نظر می‌رسد که معادن در کشور از پیشران‌های اصلی توسعه می‌توانند باشند و در تولید ناخالص داخلی هم نقش بزرگی ایفا کنند. الان وضع ما در حوزه معدن چطور است ؟
محتشمی‌پور: معادن کشور امروز تامین کننده نیاز صنایع ما هستند. در بخش معدن کشور کل صادرات ما در حدود کمتر از یک و نیم درصد تولیدات ماست، یعنی قریب 98 و نیم درصد از آنچه تولید می‌کنیم، برای تامین نیاز واحدهای موجود ما استفاده می‌شود، این مسئله باعث شده که ما امروز خصوصاً در فلزات پایه تامین کننده مهمی در دنیا باشیم و جزو کشورهایی هستیم که تولید کننده فلزات پایه‌ اعم از فولاد، مس و سرب و روی هستیم و همچنین طلا، از طرف دیگر شاید باید گفت یکی از ویژگی‌های اقتصاد ایران این است که ما خوب توانستیم از ظرفیت‌های طبیعی و صنعتی مان برای توسعه فناوری استفاده کنیم. شاید البته این از عوارض تحریم‌های شدیدی بوده که در سال‌های گذشته داشتیم. ولی امروز ما بحث فرآوری مواد را در بخش بزرگی با فناوری ایرانی داریم توسعه می‌دهیم و این قابلیت را به ما داده که در هر کشوری که می‌خواهیم ورود کنیم، نخستین چیزی که قابل ارائه داریم توانایی فناوری خودمان است.

سؤال: یعنی هم اکتشاف و هم استخراج؟
محتشمی‌پور: استخراج و اکتشاف در جای خودش، فناوری در جای خودش، شاید بخش پیچیده‌تر از این پازل هم باشد البته ما با یک محدودیت‌هایی جدی هم مواجه هستیم. بالاخره کشورهای صاحب فناوری معمولا این رغبت را ندارند که انتقال داده شود، ولی این فشارها و محدودیت‌ها خودش باعث توسعه شده و الحمدلله امروز در بخش معدن شاهد این هستیم که توسعه خوبی هم در بخش فناوری داشتیم، علاوه بر اینکه معادن ما پایه توسعه صنایع ما بوده اند.


سؤال: برخی آمارها از این حکایت دارد که ما سالانه تقریباً 7 و نیم میلیون تن صادرات داریم و این شاید یک تا یک و نیم درصد استخراج ما باشد. الان دقیقاً ما چقدر تولید داریم، یعنی از معادن برداشت می‌کنیم؟
محتشمی‌پور: ما حدوداً 620 میلیون تن تولید انواع مواد معدنی را در کشور داریم. ما امسال حدوداً به این عدد رسیدیم. علت آن هم یک نقصی بود که در آن فرایند عوارض کشور ایجاد شد، یعنی مصوباتی که در دولت برای عوارض روی مواد خام و صادرات بعضی از کالاهای خام گذاشته شد به واسطه ورود دستگاه قضا برای بررسی بیشتر متوقف شد و بعد از مدتی این‌ها مجدداً تایید و ابلاغ شد. این مسئله باعث شد که در یک دوره زمانی حجمی از صادرات مواد خام را از کشور داشتیم، ولی همانطور که شما هم اشاره کردید این در همین حد است، یعنی در حد یک و نیم درصد تولید ماست، اگر بخواهیم از این زاویه نگاه کنیم، بله ما صادرات را داریم و ممنوعیتی هم برای صادرات نیست. برای واردات هم همین طور ما وارد کننده مواد اولیه و مواد معدنی هم هستیم.


سؤال: در چه حوزه‌هایی ما بیشتر صادرکننده مواد معدنی هستیم؟
محتشمی‌پور: اگر بخواهیم به لحاظ ارزی نگاه کنیم، اصل صادرات ما در بخش محصولات معدنی است، یعنی فولاد، مس، سرب و روی ما حدود 25 درصد از آنچه که صادر می‌کنیم مربوط به گروه صنایع معدنی است. اصل صادرات ما در این بخش است، از لحاظ مقایسه اگر بخواهیم نگاه کنیم ما کمتر از یک میلیارد دلار تقریبا صادرات مواد معدنی داریم یعنی ما حدوداً 8 میلیارد دلار سال گذشته البته اصلاحی بکنم، منظورم صادرات غیر نفتی است و فرآورده‌های نفتی، این وضعیت را الان داریم در واقع آنچه ما صادر می‌کنیم، محصولات معادن است نه خود ماده معدنی خام و این یکی از نقاط قوت و قدرت است که در اقتصاد ملی به عنوان تامین کننده بخش معدن الان این جایگاه را داریم.

سؤال: ما بارها دنبال این قضیه بودیم یعنی وزارت صمت بود که بانک جامع معادن را تدوین کند، الان این در چه وضعی است؟
محتشمی پور: بحث اطلاعات معادن معمولا در کشور در دو لایه، در دو وجه مطالبه می شود، وجه اول این است که ما آیا اطلاعات معدنی و زمین شناسی کشور را داریم؟ جواب این است که بله ما سال هاست که در لایه های مختلف تولید اطلاعات معدنی داریم، نقشه های 250 هزار کشور، نقشه های صد هزار کشور قبلا تولید شده و خیلی از محدوده های معدنی را که الان شما در کشور شاهد فعالیتش هستید، در این نقشه ها می توانید ببینید و این ها به صورت نقشه و گزارش های مختلف موجود است. علاوه بر آن ما سامانه ای به نام سامانه کاداستر معادن داریم که اطلاعات تک تک محدوده های معدنی علاوه بر اطلاعات جغرافیایی ، اطلاعات میزان تولید، اطلاعات آن بهره بردار ، اطلاعات مصرف نهاده هایی مثل سوخت و امثال آن در این سامانه ثبت می شود. این سامانه در سالهای گذشته ایجاد شد، شاید در یکی دو سال گذشته اتفاقی که در این سامانه افتاد این بود که خیلی اهتمام بر این بود که اطلاعات خارج از این سامانه جایی ثبت نشود، تمرکز اطلاعاتی در سامانه ایجاد شود و این مبنا باشد به همین علت کیفیت اطلاعات در این سامانه خیلی بالاتر رفت. به علاوه بعضی از بهبودهایی که روی سامانه انجام شد مثل الکترونیکی کردن محاسبه نامه حقوق دولتی، اجازه داد که این سامانه به یک سامانه پایه در کشور در بخش معدن تبدیل شود، ما امروز الحمدلله اطلاعاتمان در بخش معادن  با یک فاصله خیلی زیاد نسبت به مثلا یکسال و نیم پیش قرار دارد و اطلاعاتی که ما امروز به صورت متمرکز در سامانه های الکترونیکی مان داریم خیلی کامل تر از چیزی است که ما یک سال و نیم پیش داشتیم.

سؤال: یعنی الان همه معادن کشور حدنگاری شده و هیچ معدنی نیست که در حال بهره برداری باشد و شما از آن مطلع نباشید؟
محتشمی پور: نه، مسئله حدنگاری که شاید یکی دو سال پیش انجام شد، آن چیزی که به آن اضافه شد، اطلاعات تکمیلی بود، مثل اطلاعات تولید، اطلاعات بهره برداری، بعضی از نقایص وجود داشته ما شاید مثلا یک سال و نیم پیش که روی این موضوع ورود کردیم فقط من خاطرم می آید که چیزی بیش از دو هزار محدوده معدنی را متوجه شدیم که این ها اطلاعات بهره بردارش مشخص نیست که چه کسی بهره بردار بوده که همه این پرونده ها تکمیل شد، یا مثلا پرونده یک محدوده معدنی که باید به مزایده می رفت مدت زیادی در یک لایه دیگری ثبت شده بود، این ها برگشت و اصلاح شد و مزایده های معدنی به جریان افتاد، در همین کمتر از یک سال گذشته 11 هزار مزایده برگزار کردیم و این فرآیند دیگر الان ادامه دارد. براساس پیگیری هایی که شده و بر اساس اطلاعاتی که موجود است، البته ما هنوز خیلی باید کار کنیم، یعنی راه باقی مانده ما خیلی بیشتر از راهی است که تا این جا طی کردیم. ولی در شرایط خیلی بهتری نسبت به گذشته قرار داریم.

سؤال: آیا اکتشاف ذخایر معدنی هم در حیطه وظایف معاونت شما است؟
محتشمی پور: اکتشاف معادن در دو بخش دولتی و خصوصی انجام می شود، الان ما چیزی حدود 4 هزار پروانه اکتشافی در کشور داریم، یعنی عملیات اکتشافی که مجوز برای اقدام دارند که از این تعداد حدود صد و سی پروانه دولتی است، یعنی مربوط به سازمان های توسعه و نوسازی معادن ایران و همچنین سازمان زمین شناسی است و مابقی پروانه هایی است که توسط شرکت ها و افراد حقیقی و حقوقی یعنی بخش خصوصی دارد کار می شود، به لحاظ درصد چنین نسبتی داریم یعنی بخشی از کار را دولت انجام می دهد، ولی سهم دولت در این موضوع خیلی بالا نیست، اما سازمان های مامور در بخش حاکمیت به این صورت است که اطلاعات پایه و آن اطلاعات کلی را که ما در بخش معادن به آن نیاز داریم، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی تولید می کند. این اطلاعات بعد از تولید به صورت نقشه در اختیار همه قرار می گیرد، بخش هایی از این را هم که نیاز به کار تکمیلی و رسیدن به نتیجه قطعی دارد، سازمان توسعه نوسازی معادن کار می کند که این یک فرآیند مداوم است و الان هم ما در محدوده های متعددی هر دوی این سازمان ها را درگیر داریم. مجموعه ای که بنده خدمت مردم هستم مجموعه سیاست گذاری و برنامه ریزی این حرکت معدنی کشور است و البته در جایگاه نظارت بر این فعالیت است.


سؤال: بحث حقوق دولتی را از معادن فرمودید، الان وضعیت ما به چه صورت است و چه مقدار دولت توانسته از این حقوقی که باید به دولت از استخراج معادن عاید می شده، دریافت کند؟
محتشمی پور: اگر روند چندسال گذشته را نگاهی بیندازید روندی افزایشی بوده با سرعت بالایی هم افزایش یافته، یعنی ما در دو سال گذشته، دو افزایش حدود 100 درصدی داشتیم. یعنی ما از حدود تقریبا هفت هزار میلیارد تومان در سال 99، امروز برآورد حدود 40 هزار میلیارد تومان داریم. این جهش بخش عمده ای از آن برمی گردد به چند اقدام، اول به روزرسانی ها، اطلاعات بعضا ناقص بوده یا مثلا قیمت مواد معدنی به صورت غیرواقعی یا به صورت ثابت برای سال های طولانی بوده است. ما از دو سال پیش بحث نقشه برداری پهپادی را از معادن آغاز کردیم این کار اول به صورت یک نمونه اجرایی در استان خراسان رضوی انجام شد، بعد از این که آسیب شناسی شد، ایرادات و اشکالاتی که بعضا در اجرا به وجود آمده بود شناسایی و برای آن چاره اندیشی شد، به یک دستورالعمل ملی تبدیل شد، ابلاغ شد و با کمک دوستانی که تجربه این کار را در استان داشتند، الان در کل کشور نقشه برداری پهپادی را آغاز کردیم و بخشی از معادن چ این نقشه برداری پهپادی روی آن ها انجام می شود که به ما اجازه می دهد ما پایش دقیقی را روی میزان برداشت داشته باشیم که به آن سطح شفافیت لازم برسیم.


سؤال: حقوق دولتی معادن درطی سال های گذشته روند خوبی گرفته، یعنی افزایش داشته، با توجه به این که در بودجه 1402 یعنی امسال حدود 13 درصد پیشرفت پیش بینی شده، شما فکر نمی کنید این سبب تعطیل شدن برخی از معادن کوچک در برخی از استان ها بشود؟
محتشمی پور: به نکته ای باید در بحث بودجه عنایت داشته باشید، آن هم این که بودجه برآوردی از درآمدی است که ما انتظار داریم از یک بخش حاصل شود، بررسی های  کارشناسی ما یک مقداری این برآوردها را تایید نمی کند، ما انتظار چنین رشدی را نداریم بدون تعارف، به هرحال عرض کردم ما امروز دیگر در جایگاهی که دو سال پیش بودیم نیستیم ، ما دو سال پیش نمی توانستیم یک اطلاعات شفافی را روی میز بگذاریم که مثلا ما چقدر تولید داریم، چقدر انتظار حقوق دولتی داریم. ولی امروز می دانیم که در معدن چقدر انتظار تولید باید داشته باشیم و چقدر قیمت اینهاست و لذا به خوبی و به راحتی می توانیم این اعداد را برآورد کنیم، برآورد ما امسال این افزایش نیست.


سؤال: چقدر شما برآورد دارید؟
محتشمی پور: پارسال افزایش خیلی زیادی که در حقوق دولتی اتفاق افتاد بخش زیادی از آن مربوط بود به دریافت معوقات، من عدد بگویم، ما سال گذشته 38 و نیم هزار میلیارد تومان حقوق دولتی را داشتیم، از این مقدار تقریبا حدود 16 و نیم هزار میلیارد تومان آن معوقات بود، آن چیزی که به حقوق دولتی پارسال بر می گشت، حدود 22 هزار میلیارد تومان حقوق دولتی بود، طبیعتا این 22 هزار میلیارد تومان افزایشی خواهد داشت که بخشی از آن ناشی از بهبود کیفیت نظارت هاست که بعضی از قلم افتادگی ها را پوشش می دهد و بخشی ناشی از تورم عمومی است که سطح عمومی قیمت ها بالاتر می رود و بخشی  هم ممکن است به قیمت های جهانی برگردد، یعنی مثلا سنگ مس در داخل کشور کاملا تحت تاثیر روند قیمت جهانی قیمت می خورد. ما از این عوامل یک برآوردی خواهیم کرد که مثلا ما امسال چقدر رشد خواهیم داشت، آن چیزی که ما داریم این است که سطح عمومی قیمت های جهانی کالاهای معدنی امسال یک مقدار کاهشی است، یعنی قیمت جهانی ما کاهش خواهد یافت، اما به واسطه تورم های داخلی یک مقدار افزایش دارد. این ها به ما یک چنین اعداد بزرگی را که بعضی از دوستان در دستگاه هایی مطرح می کنند قطعا نخواهد داد، ما چنین انتظاری نداریم، ما سال گذشته 38 هزار و 500 میلیارد تومان دریافت حقوق دولتی داشتیم که 22 هزار میلیارد تومان آن حقوق دولتی آن سال و مابقی آن معوقات بود و به این ترتیب ما بخش اصلی معوقات را توانسته بودیم اخذ کنیم، بخش کوچکی از معوقات که به معوقات سالهای قبل مربوط می شود باقی مانده، انتظار ما این نیست که امسال دریافت حقوق دولتی مان فراتر از سال گذشته باشد. لذا نگرانی شما از حیث حقوق دولتی، نه، البته نکته ای را عرض کنم متاسفانه در قوانین برنامه هفتم، بعضی از عناوین تصویب شده که آن ها با واقعیت های معادن تطبیق ندارد، مثل دریافت یک و نیم درصد از درآمد معادن برای راه ها، این مسئله به راحتی یعنی با یک مقدار بی دقتی ممکن است باعث تعطیلی  گسترده معادن کوچک شود، این نگرانی وجود دارد.


سؤال: یکی از موضوعات این است که تا پایان امسال همه معادن راکد با مزایده واگذار می شود. چه مقدار این عملیاتی است و در این موضوع، تدبیر صمت چیست؟
محتشمی پور: این موضوع یکی از برنامه های اصلی ما در بخش معادن است، البته من تصحیحی بکنم، ما قول این را دادیم که تا آخر امسال باید این معادن را تعیین تکلیف کنیم، لزوما ممکن است معادن واگذار نشوند چون بخشی از این معادن به علت ایراداتی که مثلا بخش از این معادن فاقد ذخیره لازم بوده که راکد بوده، این ها نباید واگذار شوند یا برخی از این معادن به علت دوری راه، کیفیت یا عیار خیلی جذابیت نداشته اند، ما در مرحله اول همه آنچه که داریم در داخل این مزایده همه را عرضه خواهیم کرد، امسال ان شاالله همه این ها به مزایده گذاشته خواهند شد که اگر معدنکاری در این ظرفیت های موجود احساس می کند که تمایل دارد ورود کند دسترسی پیدا کند و اگر معدنی متقاضی دارد، متقاضی بتواند معدن را در اختیار بگیرد. پس مزایده همه این ها برگزار خواهد شد. اما به طور منطقی بخشی از این ها واگذار خواهند شد، چون تقاضا برایشان است، بخشی هم نه. یعنی ما می دانیم انتهای سال به فهرستی از معادن خواهیم رسید که این ها راکد هستند و تقاضایی هم برایشان نیست، ما به این فهرست هم نیاز داریم چون این فهرست گام بعدی ما را تعیین می کند ما باید این معادن را بررسی دقیق کنیم. ممکن است برخی از این ها اساسا دیگر امکان معدنکاری نداشته باشند، باید برگردند به منابع طبیعی و آزاد شوند، ممکن است بعضی از این ها برای فعال شدن نیاز به اقدامات تکمیلی داشته باشند، باید ما روی این ها پروژه تعریف کنیم و کار کنیم تا به یک ظرفیت معدنکاری برسیم، یعنی یک ظرفیت کوچک را که ما همین الان هم همین کار را داریم می کنیم، در بعضی از مناطق داریم که مثلا چند ظرفیت کوچک معدنکاری در یک ناحیه جغرافیایی نزدیک به هم است، ما این ها را به صورت خوشه ای واگذار می کنیم یا مثلا نیاز به راه دارد، نیاز به زیرساخت دارد که این ها به عنوان برنامه اعلام می شود و عمل می شود. سال1403 برنامه ای  که خواهیم داشت این است که آنچه در سال 1402 متقاضی نداشت تعیین تکلیف شود. این برنامه ای است که ما در واگذاری معادن راکد داریم.


سؤال: گزارش ها حکایت از این دارد که الان در برخی از استان ها کار مزایده معادن در دست اجراست، اما برخی از معدنکارها گلایه مند هستند که آن شفافیت لازم در سامانه اعلام شده وجود ندارد. نظر شما چیست؟
محتشمی پور: بله این ایراد وارد است، ما باید یک انتخاب می کردیم یا باید این معادن را نگه می داشتیم، روزی که پرونده معادن راکد را برداشتیم 19 هزار محدوده معدنی را باید تعیین تکلیف می کردیم که بعدا این پروژه ادامه پیدا کرد و به آن چند هزار محدوده جدید هم اضافه شد و ما تقریبا حدود 23-24 هزار محدوده معدنی را باید تعیین تکلیف می کردیم، دو مسیر داشتیم یکی این که ما تک تک این24 هزار محدوده معدنی را به لحاظ اطلاعات اول کامل کنیم. خیلی از این ها نیاز به مطالعات اکتشافاتی داشت که کاری زمان بر است و بعد بیاییم وارد واگذاری شویم یا این که نه، آنچه که وجود دارد به معدنکاران و مردم عرضه کنیم ، معدنکارانی که براساس اطلاعات فنی که خودشان دارند یا بررسی هایی که روی اسناد می کنند می توانند به تصمیم و جمع بندی برسند، بخشی از این معادن را برمی دارند پس ما معطل نکنیم این فرآیند را، اما آن چیزی که به همین عللی که شما فرمودید نقص در اطلاعات یا بعضی از ابهاماتی که وجود دارد این ها دیگر کسی راغب به مطالعه نبود، حالا بیاییم روی آن جا  کار کنیم، ما الان همزمان با این بحث، بحث پهنه های اکتشافاتی را داریم و دستگاه های حاکمیتی را مکلف کردیم، این ها باید پهنه های اکتشافاتی که به آن ها دادیم که خیلی از این محدوده های راکد هم داخل این پهنه ها است این ها را باید مطالعه اکتشافی کامل تر انجام دهند و براساس آن ها ما به این نتیجه برسیم که آیا این معدن قابلیت فعالیت دارد یا نه و بعد این اطلاعات هم در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت که آن نقص یا ابهام در اطلاعات رفع شود، ولی خوب نمی توانستیم این فرآیند را متوقف کنیم یعنی این روند واگذاری را، به هرحال ذات کار اکتشاف ، زمان بر است و نیاز به سالها کار دارد و باید هر دوی موضوعات را به صورت موازی دنبال می کردیم و داریم این کار را انجام می دهیم.


سؤال: از موضوعات دیگری که در حوزه برداشت از معادن وجود دارد این قطع سالانه گاز و برق است که در تابستان و در زمستان در بعضی از مقاطع ممکن است دوره اش کوتاه باشد، ولی بالاخره در برداشت اختلال ایجاد می کند، امسال وزارت صمت تدبیری کرده که ما در زمستان با چنین مشکلی در معادن مواجه نشویم؟
محتشمی پور:  این نگرانی که فرمودید عمدتا متمرکز بر دو حوزه صنایع انرژی بر ما متمرکز است، یکی صنایع فولاد و دیگری صنایع سیمان. ببینید من فکر کنم اینجا باید یک مسئله ای را خیلی خوب برای مردم توضیح بدهیم. در سال های گذشته بعد از اینکه ما ذخایر گازی پارس جنوبی را کشف کردیم و توانستیم اینها را فعال کنیم، یک تقاضایی در کشور به وجود آمد که ما این گاز را به صورت خام صادر نکنیم، لذا سرمایه گذاری شود و اینها در داخل کشور به محصول تبدیل شود. ظرفیت سازی خیلی خوبی شد روی صنایع انرژی بر، اما این ظرفیت سازی ها بعضاً بدون توجه به محدودیت هایی که بالاخره در شکل جدید هم به وجود خواهد آمد، جلو رفت. لذا ظرفیت سازی هایی شد که اینها فراتر از توان تأمین انرژی کشور بود. امروز ما در صنعت فولاد با این مسئله مواجه هستیم.


سؤال : یعنی برای کارخانجاتی که فرآوری می کنند.
محتشمی پور : این باعث می شود که معادن ما تقاضا برای آنها وجود ندارد، یعنی کارخانه فرآوری که قرار بوده است که این محصول را بگیرد و فرآوری کند، امروز به علت کمبود گاز یا قطع برق، دیگر آن تقاضا را ندارد، لذا تقاضا برای محصولات وجود ندارد و این باعث کاهش تقاضای تولید و به تبع آن تولید در بخشی از صنایع معدنی ما می شود خصوصاً زنجیره فولاد ما با این مسئله مواجه است، کمبود انرژی در کشور و کمبود تأمین گاز، یک محدودیت هایی ایجاد کرده است.

سؤال : مگر نه اینکه قبلا یک بحثی بود مبنی بر واحدهای عظیم تولید فولادی خودشان بخشی از انرژی شان را تأمین کنند؟
محتشمی پور : این کار انجام می شود، همین الان که صحبت می کنیم حدود 10 هزار مگاوات نیروگاه های صنعتی در کشور در دست احداث است در مراحل مختلف اجرا، این کار شروع شده است ولی یادمان نرود این چیزی که داریم در مورد آن صحبت می کنیم، تولید برق است، تولید گاز نیاز به سرمایه گذاری متفاوتی دارد، آن چیزی که ما الان در کشور به عنوان یک گلوگاه باید به آن توجه داشته باشیم این است که باید توازن مصرف گازمان را به آن برسیم. الان گلوگاه گاز است، ما اگر حتی نیروگاه جدید را هم بخواهیم احداث کنیم، انتظار داشته باشیم که گاز جدیدی برای آن تأمین شود، این انتظار بجایی نیست، قابل تأمین نخواهد بود، اگر قرار باشد که بی حساب وارد شویم، باید متناسب و متوازن جلو برویم. این کار شروع شده است، سرمایه گذاری هم شده است، بخشی از آن در انرژی های تجدیدپذیر است، بخشی اش در بازیافت است، مثل نیروگاه های سیکل ترکیبی است که الان در کشور دارد اجرا می شود، الحمدالله این اتفاقات دارد می افتد، ولی مسئله تأمین گاز در یک سطح دیگری باید دنبال شود و باید متوازن جلو برود وگرنه ممکن است خودش آسیب رسان باشد و الان هم ما با این محدودیت مواجه هستیم.

سؤال : یکی از بحث هایی که  الان هر از گاهی به رسانه ها کشیده می شود این است که مثلاً معدن فلان در منطقه فلان جا در استان شمال یا جنوب کشور، به علت تخریب محیط زیست باید تعطیل شود، مگر معادن در سایر کشورها هم همین وضعیت را ندارند، چطور می شود که در کشورهای دیگر این اتفاق نمی افتد یا ما حداقل نمی شنویم، من نمی دانم شاید هم بیفتد ولی کمتر ما این خبرها را می شنویم؟
محتشمی پور: به طور طبیعی هر چه که جلوتر می رویم، توجه کشورها به مسائل زیست محیطی بیشتر می شود، لذا حساسیت ها به طور طبیعی بالاتر می رود و حتماً رعایت جنبه های زیست محیطی، چه در بخش معدن و چه در بخش صنعت در کشورها فراتر از آنچه که در گذشته بوده است، اتفاق خواهد افتاد. این یک اتفاق طبیعی و مورد انتظار است، بخش معدن هم جدا از این نیست. اما اینطور هم نیست که حالا هرگونه ای فعالیتی را ما بخواهیم به علت نگرانی زیست محیطی متوقف کنیم یا وارد یک افراط و تفریط شویم، اساساً هنر حکمرانی، هنر ایجاد توازن بین بخش ها است. مسئله ای که ما در کشور داریم، بعضاً این است که نگرانی ها خیلی فراتر از واقعیت رنگ می گیرد، به این معنی که من خودم حداقل در دو سه پرونده یک مقدار حساس به این مسئله رسیده ام که مثلاً می گوییم که در اینجا ممکن است آسیب به سفره های آب زیرزمینی بخورد، خب، خیلی منطقی است که باید برویم مطالعه کنیم، دستگاه های متخصص بیایند آنجا را مطالعه کنند که اگر نگرانی است برای آن چاره اندیشی شود، مطالعات انجام می شود، می بینیم نه اصلاً هیچ ارتباطی وجود نداشته است، ولی باز همان حرف در رسانه گاهی تکرار می شود. یک بخش از این تزاهم واقعاً وجود ندارد، اینطور نیست که فکر کنیم که ما اینقدر حساسیت داریم، یک مثال شاید بزنم کمک کند به فهم این مسئله، ما در یکی از کویری ترین استان ها وقتی آمار میزان پروانه های اکتشاف را  بررسی می کردیم، با این مورد مواجه شدیم که در آنجا کمترین پوشش گیاهی و حساسیت های زیست محیطی را  شاهد بودیم، کمترین میزان صدور پروانه را داشتیم. جالب برای ما این بود که بعضی از محدوده های معدنی ما که مثلاً بین دو استان گسترش پیدا کرده بود، در استان همجوار مجوز گرفته بود، فعال شده بود و الان داشت بهره برداری می شد، اما در این استان که اتفاقاً به لحاظ ایمنی و به لحاظ شرایط زیست محیطی خیلی ضعیف تر بود و منطقه کویری بود، در این استان همان محدوده، یعنی آن نیمه ای که در این استان قرار داشت، نتوانسته بود مجوز بگیرد و غیرفعال مانده بود.


سؤال : چرا؟
محتشمی پور: به خاطر حساسیت هایی که شاید فراتر از واقعیت ها بود. نه در بحث معدن، در هر موضوعی، ما اگر قرار باشد که کارشناسانه و علمی صحبت نکنیم ممکن است دچار افراط و تفریط شویم. در بحث معدن هم جدا از این نیست، ما در بخشی دچار این موضوعات هستیم، در بخشی هم واقعاً هزینه ساز است ممکن است ما در یک محدوده ای برای بهره برداری از یک ذخیره معدنی یکسری هزینه های زیست محیطی ایجاد کنیم. به طور طبیعی در همه دنیا برای این موضوع هم چاره اندیشی می شود، اگر جایی تخریبی برای پوشش گیاهی اتفاق می افتد، این تخریب باید جایگزین و جبران شود. در کشور ما هم قوانین وجود دارد و هم به راحتی امکان‌پذیر است و ما هم می توانیم این کار را بکنیم، ولی بعضی وقت ها می بینیم که فراتر از این صحبت ها می شود، یعنی صرف اینکه مثلاً ما نگران هستیم که این اتفاق بیفتد توقف فعالیت های صنعتی، توقف فعالیت های معدنی رخ می دهد که این خیلی قابل دفاع نیست و ما هم سعی می کنیم با تعاملی که با دستگاه های مختلف، متولی بخش محیط زیست، متولی بخش منابع طبیعی داریم، این مسائل و این حساسیت را کمتر کنیم یا به توافق و برنامه برسیم یا خودمان، بالاخره من و شما هم جزئی از همین اجتماع و همین جامعه هستیم، برای ما هم مهم است صرف نظر از اینکه حوزه مسئولیتی و مأموریتی ما کجا باشد. برای ما هم مهم است و فعالیت معدنی نباید آسیب بزند. ما برنامه هایی را خودمان دنبال می کنیم، همین الان ما در یکسری محدوده های معدنی که تعداد معادن بالا است، به عبارتی ما به مجتمع معدنی می رسیم، مثل مجتمع معدنی غرب تهران، خود ما پروژه های مطالعاتی را شروع کرده ایم، هم پایش آسیب های محیطی زیستی و هم سازوکار جبران آن، اینها الان دستور کاری است که با کمک سازمان های تخصصی بخش معدن الان داریم دنبال می کنیم ان‌شاءالله اینها برنامه هایی خواهد بود که اجرای آن در سال های آینده شروع می شود.


سؤال : برخی از کشورها برای تأمین مواد خام مورد نیاز خودشان به برداشت های معدن فراسرزمینی روی آورده اند. وزارت صمت هم در این زمینه راهبردی را اتخاذ کرده است؟
محتشمی پور : بله وزارت صمت هم به عنوان یک بخش مسئول موظف است که سطح همکاری های خودش را به خارج از کشور توسعه بدهد. این کار شروع شده است.


سؤال : کشورها مشخص است؟
محتشمی پور : بله اجازه می خواهم که وارد جزئیات نشوم. از یک سمت ما به این اعتقاد رسیده ایم که بخش معدن یکی از ظرفیت های خیلی خوبی که در اقتصادها ایجاد می کند، این است که می تواند سطح خوب و بزرگی از همکاری ها را ایجاد کند، یعنی وقتی ما بخش معدن را فعال می کنیم اعداد بزرگی از همکاری های اقتصادی را بین دو اقتصاد می توانیم داشته باشیم. مثلاً ما با کشور افغانستان که الان تعاملات اقتصادی داریم، صادرات زیادی داریم به کشور افغانستان، ولی این کشور تقریباً هیچ کالایی برای ما ندارد، اما این کشور یک کشور معدنی است، ما اگر فعالیت هایمان را در حوزه معدنی بتوانیم به یک سطح قابل قبول ارتقاء دهیم، می توانیم به یک تراز و یک تعادل همکاری تجاری برسیم. این ظرفیت در بخش معدن است، ما کشورهای متعددی را می رویم بخش خصوصی ما می رود، با کمک بخش خصوصی موضوع را داریم دنبال می کنیم، ولی به علت حساسیت هایی که هست، بالاخره ما در یک جنگ اقتصادی هستیم و با تهاجماتی در این حوزه مواجه هستیم، سعی می کنیم کمتر این موضوع در رسانه مطرح شود و بتوانیم در یک سطح قابل قبولی کار را دنبال کنیم ان شاالله که نتایج آن در اقتصاد کشور تأثیر خودش را خواهد گذاشت ما به دنبال این هستیم که هم بتوانیم صنایع معدنی مان را در کشورهای همکار با خودمان عرضه کنیم و این کار دارد انجام می شود و هم بتوانیم از ظرفیت های معدنی مان استفاده کنیم، مواد کشور را تأمین کنیم. همین الان در صنعت های آلومینیوم، مس، سرب و روی، از مواد معدنی وارداتی استفاده می کنیم و این کار هم توسعه پیدا خواهد کرد.

برچسب ها

وزارت صنعت، معدن و تجارتمعادن راکد
مطالب مرتبط بیشتر
افتتاح ۲۶ طرح صنعتی و تولیدی در ۱۰ استان با اعتباری بالغ بر ۶۰ هزار میلیارد تومان مراسم افتتاح همزمان ۲۶ طرح‌ تولیدی، صنعتی و معدنی در سراسر کشور آغاز شد رهاورد معدنی یک سفر مشکلات معادن راکد جنوب کرمان رفع می‌شود نحوه تمدید پروانه های اکتشاف بلاتکلیف ابلاغ شد رشد سهم معدن در اقتصاد، نوآوری در این بخش را ضروری کرده است احیای ۱۵۰۰ معدن در ۳ سال راهبرد وزارت صمت، تعادل میان نیاز معدنکاران و حمایت از تولید داخل احیای ۱۰ معدن راکد در استان اردبیل امکان مشارکت سودآور مردم در بخش معدن فراهم می شود هشت میلیون تُن به ذخایر معادن فلزی قم اضافه شد ۶۰ میلیارد تن ذخیره انواع معادن در کشور تاکید معاون وزیر صمت به توسعه زیرساخت‌های معادن کشور ارتقای بهره وری در صنعت با استفاده از هیدروژن سبز محتشمی پور: سامانه اکتشافی ایمیدرو، زیرساخت ملی است ۲۴ هزار محدوده معدنی بلوکه شده یا محبوس داریم نامه مخبر به علی آبادی برای بررسی عوارض صادراتی زنجیره فولاد بازگشت ۱۵۰۰ معدن به چرخه تولید در سال گذشته اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های ایران و عمان نمایشگاه اوراسیا فرصت مناسبی برای سرمایه‌گذاری کشورهای این اتحادیه در حوزه مس است دومین نمایشگاه اختصاصی اوراسیا آغاز به کار کرد واردات ۱۳ تن طلا به ایران طی سال جاری امضای تفاهم‌نامه با حضور وزیر صمت و معاون رئیس جمهور تولید ۳ هزار و ۵۰۰ دستگاه ماشین آلات سنگین در کشور واگذاری ۱۲۰ پروژه اکتشافی به روس‌ها فعال سازی دو معدن راکد مس در سمنان؛ "کلوت" و "کلاته" مهران به تولید رسیدند فاز ۲ بازسازی آزمایشگاه‌های سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور افتتاح شد تعیین تکلیف ۱۰ هزار معدن راکد در سراسر کشور تا پایان سال‌جاری تعطیلی معدن طَزَره دامغان به عنوان آخرین گزینه مطرح است بهره‌برداری از طرح توسعه ذوب آهن پاسارگاد در استان فارس با حضور وزیر صمت بازدید وزیرصمت از معدن مس سیستان، معدنی در مقیاس جهانی بایک میلیارتن ذخیره مس توسعه ۴۰ معدن فعال در شمال سیستان و بلوچستان آغاز دوازدهمین نمایشگاه بین المللی فرصت‌های سرمایه گذاری در معدن مزایده ده هزار محدوده و معدن تا پایان امسال طرح‌های تولید فولادهای پیشرفته و سبز در فولاد مبارکه دنبال می‌شود شرکت های بزرگ دانش بنیان پرچمدار رشد و توسعه اقتصادی هستند توسعه بخش معدن نقش مهمی در رونق اقتصادی منطقی دارد ظرفیت‌های بی‌شمار بخش معدن با تفکر ایرانی- اسلامی به فعلیت درخواهد آمد ارائه فهرست ۱۳ ابرپروژه پیشران در روزهای آینده ۱۱۷ محدوده معدنی جدید در کشور شناسایی شد پیشگیری از حادثه معدن طزره دامغان پیگیری می‌شود برگزاری میز ملی سنگ در ماه آینده حدود ۷ هزار معدن در کشور تعیین تکلیف شده‌ است افتتاح پروژه انتقاق آب دریای عمان به اصفهان ، نیمه اول ۱۴۰۳ وزیر صمت خواستار ایجاد سازمان‌های مردم نهادِ اکتشافی در بخش معدن شد وزیر صمت: توسعه معادن در سال‌های گذشته به دقت اجرایی نشده است ۷۰ معدن راکد در کشور فعال شد معاون وزیر صمت: معدن سرچشمه تولید ثروت و ارزش‌آفرینی است زمان صدور مجوز برای صنایع و معادن را کوتاه خواهیم کرد برای فعال سازی معادن راکد باید زمینه صادرات فراهم شود حمایت از صنایع کوچک اولویت وزارت صمت است مراسم تکریم و معارفه مدیر کل حراست شرکت ملی مس برگزار شد موثقی نیا، معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایمیدرو شد آب دریای عمان به تمام مناطق سیستان و بلوچستان می رسد تاکید وزیر صمت بر تهیه اطلس معدنی کشور بازگرداندن معادن راکد و نیمه فعال به چرخه تولید ایمیدرو از تصدی‌گری به سمت حکمرانی در بخش معدن حرکت کند مراسم تکریم و معارفه رئیس هیات عامل ایمیدرو موثقی نیا سرپرست ایمیدرو شد معدن‌کاران و فناوران از ظرفیت‌های قانون معادن و معافیت مالیاتی استفاده کنند محتشمی‌پور: هیچ‌گونه قیمت دستوری در زغال سنگ نداریم زیرساخت‌های ایمنی معادن باید ارتقا یابد برنامه‌‌ وزارت صمت برای رفع انحصار در بازارها و ایجاد بازار رقابتی «علی‌آبادی» وزیر صنعت، معدن و تجارت شد بهره‌برداری از معادن جزو مهمترین ظرفیت‌های توسعه اقتصادی است ظرفیت صادراتی ۵۰ درصدی سنگ‌های تزئینی کشور نخستین نشست شورای راهبردی تحول بخش معدن برگزار شد بهره برداران معادن غیرفعال، سلب صلاحیت می شوند تولید اطلاعات پایه زمین‌شناسی در ۸۰ هزار کیلومتر مربع از مناطق کشور محدودیتی در حوزه ماشین‌آلات معدنی نداریم حمایت از سرمایه‌گذاران در حوزه معدن تحقق رشد ۱۲ درصدی در بخش معدن نیازمند آگاهی از داشته های معدنی است بخشنامه جامع معدن به زودی ابلاغ می‌شود فن‌آوری، گلوگاه بخش معدن است واگذاری ۳۹ معدن راکد گیلان در مزایده عزم جدی وزارت صمت برای ایجاد تحول در بخش معدن برگزاری مراسم تکریم و معارفه رئیس هیات عامل ایمیدرو با حکم سرپرست وزارت صمت، رئیس ایمیدرو تغییر کرد دومین استان تولید کننده طلای کشور هستیم رشد ۵ درصدی بخش معدن در سال گذشته اعمال ضرایب شفافیت برای خریداران زنجیره فولاد و فلزات از اردیبهشت‌ماه برنامه وزارت صمت مستقل کردن بازار مواد اولیه از تکانه‌های خارجی و نرخ ارز است محدوده‌های معدنی تعیین تکلیف می شوند فرآوری ماده معدنی لیتیوم اولویت وزارت صمت برگزاری دومین مزایده محدوده‌های معدنی در سال جاری رشد بخش صنعت به ۵٫۱ درصد رسید فراوری نقطه کلیدی در تولید لیتیوم مصوبه‌ای از جنس طلا برای درخشش بیشتر این صنعت ایجاد سامانه نظارت دقیق بر میزان استخراج معادن کشور افزایش قیمت محصولات فولادی توجیه ندارد کشف نخستین ذخیره لیتیوم در کشور سازوکار تنظیم بازار محصولات منبع پایه اعلام شد افزایش۱۱۰ درصدی تولید ماشین آلات صنعتی و معدنی شرکت‌های صنعتی و معدنی ارزهای صادراتی را در مرکز مبادله عرضه کنند رشد ۱۰۰ درصدی تولید ماشین‌آلات معدنی و راه‌سازی در سال‌جاری تولید فولاد خام به حدود ۲۱ میلیون تن رسید پرونده معوقات حقوق دولتی معادن تا پایان سال بسته می‌شود شناسایی بیش از هزار کیلومترمربع ذخایر معدنی جدید در کشور حجم عملیات خاکی معدنی کشور بیش از یک میلیارد مترمکعب است سند استاندارد تخصصی ماشین آلات سنگین تدوین می‌شود رشد ۱۶ درصدی مصرف ظاهری فولاد در کشور ارتقاء مطلوب صنعت فولاد کشور در رتبه تولید جهانی پیش‌بینی درآمد ٣۰ میلیارد دلاری صنعت مس صادرات حوزه مس حدود ۵ برابر افزایش می‌یابد وضع مالکیت ۲۷۰۰ معدن تعیین تکلیف شد درخواست نماینده ورزقان از وزیر صمت برای توسعه صنعت مس در کشور کمبود سیمان در کشور وجود ندارد خام فروشی معادن کمتر از یک درصد است صدور مجوز ورود بیش از ۱۲۰۰ دستگاه ماشین آلات معدنی ارائه ۴۶ بسته سرمایه گذاری معدنی در دی ماه اعلام شیوه‌نامه و زمان‌بندی مزایده عمومی معادن کشور صادرات ۷.۸ میلیارد دلاری محصولات معدن و صنایع معدنی تا پایان آبان‌ماه رشد ۳ درصدی صادرات سیمان تولید فولاد خام ۱۸ درصد رشد کرد صدور مجوز برای حدود یک درصد از درخواست‌های اکتشافاتی وزیر صمت: تولید ماشین‌آلات معدنی کشور ۱۰۰ درصد رشد یافت گرانی سیمان شایعه است وزارت صنعت کف عرضه محصولات فولادی در بورس کالا را ابلاغ کرد کاهش تورم تولیدکننده در بخش‌های صنعتی و معدنی آمادگی ایران برای تامین فناوری معدنی مورد نیاز ونزوئلا عرضه فولاد در نیمه نخست امسال در بورس کالا ۲ برابر شد تولیدات ماشین های معدنی در ۶ ماه اول سال صددرصد رشد داشته است ۱۶۰هزار شغل در بخش صنعت و معدن ایجاد شده است اختصاص حقوق دولتی معادن به مناطق همجوار معدن تامین دو برابری ماشین آلات معدنی در نیمه نخست امسال ذخایر سنگ‌آهن تا ۱۵ سال دیگر تمام می‌شود معرفی دستاوردهای طرح تحول اکتشاف و زمین شناسی هفت هزار معدن غیرفعال در کشور داریم معادن تا پایان آذر ماه برای ثبت درخواست واردات ماشین‌آلات فرصت دارند اصلاحات کارشناسانه وزارت صمت در تأمین ماشین آلات معدنی شفاف‌سازی اطلاعات معادن از طریق هوشمند‌سازی بخش صنعت و معدن بالاترین رشد را در یک سال گذشته داشته است سوخت صنعت سیمان در زمستان تامین می‌شود فهرست محصولات معدنی صادراتی مشمول مالیات محدودیت های صادراتی محصولات صنایع معدنی لغو شد مزایده معادن و چالش های آن فعالیت ۱۱ معدن ذغال سنگ در گلستان واگذاری ۴۵ محدوده اکتشافی و معدنی به سرمایه گذاران در کردستان افزایش ۳.۵ درصدی صدور پروانه اکتشاف آزادسازی محدوده‌های اکتشافی و پهنه‌ها تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاد مزایده بیش از ۵ هزار معدن یک بسته سرمایه گذاری است واگذاری معادن وزارت صمت به صورت مزایده رشد تولید ۸ محصول منتخب معدنی از سرگیری فعالیت معدن ققنوس خواف واگذاری۵۰۴۰ محدوده اکتشافی از این هفته آغاز می شود بخش معدن در سال گذشته رشد داشته است تأمین زیرساخت ۳۸ معدن در خراسان شمالی و تعیین تکلیف ۵۸ واحد معدنی راکد برنامه وزارت صمت برای آمایش صنعتی شهرستان ها و هدایت سرمایه به سمت مناطق کم برخوردار دلایل تعطیلی ۶ هزار معدن در کشور ۵ طرح بزرگ معدنی آماده بهره برداری چهارچوب آئین نامه واردات خودرو اعلام شد ضرورت رسیدگی سریع به گزارش تحقیق و تفحص فولاد مبارکه وزیر صمت: شناسایی ذخایر معدنی کشور در حال انجام است سیمان، مدل موفق اقتدار مدیریتی وزارت صمت در تنظیم بازار دستور وزیر صمت برای رسیدگی فوری به حادثه معدن ارزوئیه طرح احداث زنجیره فولاد کردستان، موجب تحول جدی استان می شود رونمایی از تراک بومی سازی شده‌ شرکت گل‌گهر با حضور وزیر صمت بازدید وزیر صمت از مجتمع مس سرچشمه رفسنجان ۲۸ درصد معادن کشور غیرفعال است اقدام بزرگ شناسایی ذخایر معدنی از مهر ماه سال گذشته قیمت سیمان کاهش یافت نبود مشابه ساخت داخل، شرط وزارت صمت برای واردات ماشین‌آلات معدنی رشد ۱۰ درصدی صادرات فولاد تا پایان اردیبهشت‌ماه لزوم اصلاح قوانین واگذاری معادن وجود بیش از ۵۵ میلیارد تن انواع ذخایر معدنی در کشور دستور کار دولت برای کاهش پیامدهای احتمالی قطعی برق صنایع کارخانجات فولاد ۳ ماه تعطیل می شوند مهلت مصوبه عوارض صادراتی به پایان رسیده است ممنوعیت صدور مجوز طرح‌های شمش فولادی با روش کوره القایی وضع عوارض صادراتی بر محصولات معدنی بازار را متعادل کرد کل محصولات فولادی از جدول عوارض صادراتی حذف شدند پایگاه داده‌های علوم زمین و معادن کشور راه‌اندازی می‌شود رییس سازمان صمت: ۲۰ معدن راکد استان همدان تا پایان سال فعال می‌شود عرضه ورق گرم فولادی بدون سهمیه بندی مصوبه کاهش عوارض یک یا ۲ پله‌ای صادراتی کالاها به گمرکات ابلاغ شد تنظیم موفق بازار فولاد از مسیر بورس کالا با جریمه یک درصدی نمی‌توان حقوق دولتی معادن را وصول کرد احیا و فعال‌سازی۱۷معدن راکد هرمزگان در سال گذشته جزئیات جلسه فولادی ها با مجلس جلسه صمت با فولادی ها در مورد عوارض صادرات علل اعمال عوارض پلکانی صادرات مواد اولیه زنجیره فولاد اعمال عوارض پلکانی صادراتی برای تنظیم بازار داخلی در شرایط حساس است مصوبات شورای‌عالی معادن لازم الاجراست حرکت خوب وزارت صمت با ریل‌گذاری جدید در عرصه صنعت و به‌ویژه معادن وزارت صمت مکلف به واگذاری مجوز معادن تعطیل در اختیار خود شد افزایش صدور مجوزهای معدنی در فصل پاییز وزارت صمت برای فعال‌سازی معادن راکد برنامه زمانبندی ارائه دهد رونق صنعتی کشور با ۴۸ پروژه بزرگ صنعتی رونمایی از ۴۲ پروژه در قالب ۲۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری و بیش از ۶۰ هزار نفر اشتغال توازن زنجیره ای در اجرای ۴۸ پروژه بزرگ صنعتی توانمندی کنسرسیوم معدن "جانجا" سبب تسریع در اجرای طرح می شود افزایش قریب به ۳۰۰ درصدی هزینه اکتشاف معدنی طی ۹ ماهه امسال توضیحات وزارت صمت درخصوص اعتراض واحدهای ذوب القایی به کمبود آهن اسفنجی تحقق اهداف و قیمت های واقعی با ورود کل زنجیره فولاد در بورس کالا واردات ماشین آلات فرسوده قابل قبول نیست کل زنجیره فولاد را به بورس کالا وارد می‌کنیم ۲۸ طرح صنعتی ومعدنی خراسان رضوی در دهه فجر آماده افتتاح است ظرفیت‌های خوبی در زمینه سنگ‌آهن در کشور وجود دارد مردم منطقه را در معدن سهام‌دار و شریک می‌کنیم ورود محصولات معدنی به بورس جزو سیاست وزارت صمت است وجود ظرفیت های امید بخش معدنی در پهناورترین استان کشور شروع به‌کار معدن مس کرور عنبرآباد خبر خوش وزیر صمت برای مردم مناطق معدنی ثبات قیمت ها در بازار سیمان با اجرای برنامه های وزارت صمت به دنبال ورود زغال سنگ به بورس کالا هستیم آرامش ادامه دار بازار سیمان به کمک بورس کالا ورود کل کالاهای پایه به بورس کالا موافقت برای واردات ۵۰۰ دستگاه ماشین آلات حوزه فعالیت معدنی انتخاب محصول فولاد مبارکه به‌عنوان محصول برتر دهمین جشنواره پژوهش و فناوری وزارت صمت برگزاری نشست هم اندیشی مدیران هسته های گزینش وزارت صمت تأمین ماشین آلات معدنی در دستور کار وزارت صمت قرار گرفت معدن به جای نفت با اصلاح ساختارها محقق می شود تعادل بازار سیمان از مسیر بورس کالا در صدر اقدامات ۱۰۰ روزه دولت برنامه تهیه نقشه راه توسعه ناوگان ریلی معدنی کاهش قیمت ورق فولاد با تدبیر وزارت صمت «محتشمی پور» معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت شد وزارت صمت گام نخست مدیریت هوشمند بازار را محکم برداشت برنامه اجرای الگوی "مدیریت سیستمی" به جای تصمیمات مقطعی کمیته زغال در استان کرمان احیا شود واحدهای معدنی برای فرآوری تسهیلات می‌گیرند ثبات و آرامش بازار سیمان نتیجه ورود کل تولید به بورس کالاست طرح تحول زمین‌شناسی در راستای برنامه آمایش است بررسی موضوع تسهیل صادرات سنگ ظرف ۱۰ روز آینده مارکتینگ ضعیف، مشکل اصلی تجارت سنگ در ایران رویکرد ملی و فرابنگاهی شرکت‌های معدنی در احداث ظرفیت‌های جدید نیروگاهی عرضه سیمان به واحدهای فاقد ثبت نام و کد نقش در سامانه تجارت ممنوع خواهد بود کاهش صادرات نفتی فرصتی برای تحرک اقتصادی است تولید نیمی از محصولات منتخب معدنی افزایشی و نیمی دیگر کاهشی شد تولید فولاد و محصولات فولادی از مرز ۲۰.۷ میلیون تن گذشت تاکید وزیر صنعت بر الزام سیمانی‌ها به ثبت معاملات در سامانه افق کاهش قیمت سیمان ادامه خواهد داشت الگوی جدید وزیر صمت برای تنظیم بازار فولاد تجربه خوب عرضه سیمان در بورس کالا و ایجاد تعادل در بازار قدردانی از همراهی فعالان صنعت سیمان در کاهش التهابات بازار قیمت سیمان به نرخ پیش از قطع برق بازگشت سهم ۸۰ درصدی بخش صنعت و معدن در جذب سرمایه‌گذاری خارجی نرخ فولاد و سیمان کاهش خواهد یافت ضرورت تعامل و هم‌افزایی بین بخشی برای حل مشکلات مردم خرید و فروش سیمان خارج از بورس کالا ممنوع شد وزارت صمت در دولت سیزدهم پیشران حکمرانی هوشمند خواهد شد تنظیم بازار، صادرات و رفع موانع تولید به عنوان اولویت‌های وزارت صمت سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت شد پیام تبریک مدیرعامل شرکت مس به مناسبت انتخاب وزیر صمت وزارت صمت بر عرضه کل سیمان در بورس کالا مصمم است معرفی وزیر پیشنهادی صمت بررسی چگونگی ساماندهی بازار فولاد توسط وزیر پیشنهادی صمت ۹۲۰ میلیارد ریال حقوق دولتی معادن در استان مرکزی وصول شد تعیین تکلیف ۳۶درصد معادن غیرفعال در چهارمحال و بختیاری پیشنهاد جدید وزیر صمت برای عوارض صادراتی ۱۶ محصول معدنی و فولادی نزدیک شدن به قیمت های واقعی با عرضه سیمان در بورس کالا قیمت سیمان در هفته‌های آینده کاهش می‌یابد اولویت اصلی در حوزه سیمان و فولاد تامین برق بمنظور حفظ تولید است تلاش برای اشتغال در بخش معادن ایلام افزایش می یابد مزایده ۶ هزار معدن در راستای اشتغالزایی و توسعه متوازن مناطق کمتر برخوردار بود افزایش ۸ درصدی «پروانه اکتشاف» و ۴ درصدی «گواهی کشف» واگذاری ۶ هزار معدن متوقف شد وزیر صمت با رئیس قوه قضاییه دیدار کرد فعال‌سازی معادن راکد خواسته نمایندگان مجلس بوده است جلسه مشترک وزارت صمت و بانک مرکزی در خصوص مسائل بانکی مربوط به حوزه تولید و تجارت برگزار شد مزایده معدن با مزایده کالا متفاوت است مزایده شش هزار معدن، معدن فروشی نیست افتتاح و کلنگ زنی ۲۱۵ هزار میلیارد تومان پروژه از سال گذشته واگذاری ۱۹۷ محدوده معدنی اردبیل به بخش خصوصی فعال سازی معادن مطالبه جدی رهبری، فعالان اقتصادی و نمایندگان مردم رشد ۱۶ درصدی اکتشاف مواد معدنی در برنامه ششم توسعه توقف خام فروشی در صنعت فولاد فهرست اولویت‌های صنعتی و معدنی در دولت مصوب شد برنامه‌های عملیاتی طرح جامع گوهرسنگ‌ها به تصویب رسید شناسایی بیش از ۲ میلیارد و ۸۹۲ میلیون تن ذخیره معدنی در استان اصفهان تصویب برنامه های عملیاتی طرح جامع گوهرسنگ ها با حضور ۵ معاون وزیر صنعت معدن و تجارت چتر حمایتی ایمیدرو برای محرومیت زدایی در ۸۲ درصد از مناطق کمتر توسعه یافته کشور استفاده از ظرفیت‌های معدنی منطقه و حضور در عرصه‌های بین‌المللی همکاری سه‌گانه سازمان زمین‌شناسی، ایمیدرو و معاونت معدنی وزارت صمت جهت رونق بخشی به فعالیت‌های معدنکاری کشور لزوم افزایش تعامل بین سازمان زمین‌شناسی و بخش معدنی وزارت صمت افزایش اکتشافات و شناسنامه‌دار شدن فعالیت در زمینه گوهرسنگ‌ها احیای ۲۱۹ واحد صنعتی و معدنی در استان مازندران طی دو سال اخیر اجرای پروژه تولید آلومینا از نفلین سینیت، صنعت آلومینیوم را متحول می کند ظرفیت پذیرش سرمایه‌گذاری های کلان معدنی در لرستان بهره برداری از کارخانه مس سرگز افتتاح کارخانه کنسانتره سیلیس و میکرونیزه سیلیس فاریاب شرایط یکسان صدور مجوز برای همه متقاضیان مجوزهای صنعتی و معدنی افتتاح کارخانه کنسانتره کرومیت منوجان تغییر برنامه زمان‌بندی آزادسازی مابقی پهنه‌های اکتشافی رشد تولید ۹ قلم محصول اصلی معدنی و صنایع معدنی در فروردین اجرای طرح آزاد سازی پهنه های اکتشافی در استان بوشهر احداث نیروگاه ۵ هزار مگاواتی برق برای رفع نیاز صنایع و معادن بزرگ کشور راه اندازی مجدد بزرگترین خط تولید سیمان کشور با تکیه بر توان داخل تفاهم‌نامه مطالعات ژئوفیزیک هوابرد استان اصفهان در فولاد مبارکه به امضا رسید توانمندی های آذربایجان غربی در حوزه معادن وزارت صمت از عرضه سیمان در بورس کالا استقبال می کند راه اندازی شهرک سنگهای تزیینی در خوی با مشارکت ایدرو و بخش خصوصی بخش معدن ۱۴۰۰ را با رشد تولید آغاز کرد اجرای مدل مرکز- پیرامونی توسط شرکت‌های بزرگ افتتاح واحد کشت و صنعت شریف و فرآوری معدن سنگ آهن ارایه بسته های سرمایه گذاری، بهترین روش توسعه معادن است امضای تفاهم‌نامه ۴،۵ میلیارد دلاری میان شرکت مس و وزارت صمت مسئول تدوین و اجرای طرح احیاء، فعالسازی و توسعه معادن کوچک‌ مقیاس منصوب شد ۱۴۰ محدوده معدنی و اکتشافی در قزوین به متقاضیان واگذار می‌شود رشد ۲۰ تا ۱۰۰ درصدی تولید ۳۶۲ شرکت صنعتی و معدنی در سال ۹۹ انعقاد ۶۵۰ هزار میلیارد تومان قرارداد در طرح اقتصاد مقاومتی با شرکت‌های برتر؛ این هفته ضرورت تحول دیجیتال و هوشمند سازی در بخش صنایع معدنی آزادسازی ۶ هزار محدوده و معدن حبس شده اقدامی شجاعانه بود آزادسازی ۶ هزار محدوده و معدن غیرفعال در ۳۱ استان کشور صادرات شمش فولاد آزاد شد احیا و فعال‌سازی ۲۵۰ معدن راکد در کشور تولیدکنندگان فولاد مجاز به صادرات برخی محصولات هستند اجرای طرح تام برای تامین مالی واحدها و پروژه‌های دارای اولویت بخش صنعت و معدن سمنان جلوی دلالی فولاد را گرفتیم اختلاف ۲.۶ میلیون‌ تنی آمار تولید و مصرف در فولاد صحت ندارد احیای ۱۵ معدن راکد قم تا پایان سال ۱۴۰۰ افزایش ۶۰ میلیون تُنی ذخایر قطعی معدنی در استان سمنان موافقت با اصلاح نرخ فروش سیمان تراز تجاری مثبت ۴.۲ میلیارد دلاری بخش معدن در سال ۹۹ افزایش تولید فولاد کشور به ۵۵ میلیون تن در افق ۱۴۰۴ پنج هزار معدن در کشور غیرفعال است ارایه بسته پیشنهادی وزارت صمت برای تحقق شعار سال در سه محور مهم امضای تفاهمنامه بین ایمیدرو، معاونت طرح و برنامه وزارت صمت و بانک تجات افتتاح پروژه سیمان تیس چابهار در آینده نزدیک مشکل ۲ واحد معدنی بزرگ در جنوب استان کرمان برطرف شد قم بزرگ‌ترین تولیدکننده منگنز خاورمیانه اهم برنامه‌های وزارت صنعت در سال ۱۴۰۰ ابلاغ شد تلاش وزارت صمت راه اندازی هرچه سریعتر پروژه نورد گرم ۲ است ۱۵ معدن راکد استان بوشهر احیا شد اصلاح ضوابط استقرار واحدهای صنعتی و معدنی به نفع سرمایه گذاران سلب صلاحیت یا تشویق سالیانه۵۰۰ معدن دار الزام ثبت سهمیه خریداران شمش فولادی در سامانه جامع تجارت معرفی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور به عنوان حوزه برتر وزارت صمت در بخش شاخص‌های عمومی و اختصاصی صدور ۱۵ پروانه بهره برداری از صنایع معدنی به ارزش ۶۸۲ میلیارد ریال صدور ۶۰ پروانه بهره برداری در سال ۹۹ ظرفیت استخراج معادن ۵۰ درصد رشد داشت ایران به تولیدکننده و صادرکننده فولاد جهان تبدیل شده است اطلاعیه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در رابطه با شعار سال سرپرست معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت منصوب شد سهم ایران از برداشت آب خلیج فارس به ۶۰۰ هزار کیلومتر مربع افزایش یافت ۵.۲ درصد سهم پروژه‌های معدنی از سرمایه‌گذاری مصوب خارجی عملیات اجرایی انتقال آب خلیج فارس و عمان بزودی آغاز می شود اهمیت بازگشت معادن راکد به چرخه تولید ماشین آلات معدنی بزودی از گمرک ترخیص می‌شوند شناسایی ظرفیت‌های صنعتی و معدنی در کشور تعامل و هم افزایی با دستگاههای متولی درجهت توسعه معادن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی واگذاری معادن سرعت می‌گیرد لزوم اکتشاف ذخایر پنهان معدنی برای استمرار زنجیره تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع کشور جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی، سیاست بلند مدت سازمان صمت استان آذربایجان شرقی جذابیت ورود معادن به بازار سرمایه برای سرمایه‌گذاران صدور پروانه‌های بهره برداری معدنی ۵.۳ درصد افزایش یافت فعالسازی ۲۸ معدن راکد و سلب صلاحیت ۱۹ بهره بردار در فارس راهی جز حرکت به سمت اقتصاد بازار نداریم ایمیدرو اقدامات ارزشمندی در حوزه بومی سازی انجام داده است با قیمت‌گذاری دستوری نمی‌توان بازار را بهینه تنظیم کرد ۹۰۰ معدن راکد در استان کرمان وجود دارد بیش از ۵ هزار پهنه معدنی حبس شده تا پایان سال آزاد می شود اضافه شدن سالانه ۱۴ هزار تن به ظرفیت تولید کنسانتره سرب و روی کشور برای تکمیل چرخه فولاد در استان سرمایه‎گذاران پای کار داریم جلوگیری از توقف واحدهای فولادی از اولویت‌های وزارت صمت است آزادسازی برخی پهنه های معدنی فاقد مشکلات محیط زیستی و منابع طبیعی در استان یزد طی هفته های آینده صنعت فولاد از افتخارات کشور است کشف معادن جدید طلا، مس و سنگ آهن راه اندازی ۲۳۴ دیگ احیاء و افتتاح طرح فایر ۴ کارخانه پخت آند شرکت آلومینیوم المهدی با حضورمعاون وزیر صمت صادرات سالیانه ۱.۵ میلیارد دلار انواع محصولات مس امضاء تفاهم نامه سه جانبه میان ایمیدرو، معاونت طرح و برنامه وزارت صمت و بانک صنعت و معدن انجام مطالعات معدنی ۷ هزار کیلومتر مربع در کهگیلویه و بویراحمد تجلیل از ۳۰ فعال برتر صنعت و معدن و ۱۶ حامی حوزه صنعت، معدن و تجارت در چهارمحال و بختیاری افزایش ظرفیت تولید فولاد خام از ۷۰۰ هزار به بیش از ۳۸ میلیون تُن رشد ۵۵ برابری تولید فولاد خام در ۴۲ سال گذشته اراده مدیران فولادی کشور برای دفاع از حقوق میلیون‌ها سهامدار با اجرایی شدن پروژه انتقال آب، خراسان رضوی قطب فولادی کشور می‌شود بهره برداری از ۲۷ طرح صنعتی و معدنی استان سمنان به ارزش بالغ بر ۷۱۰۰ میلیارد ریال در دهه فجر ۹۹ رشد ۳.۵ برابری انتشار اوراق واحدهای صنعتی و معدنی در ۱۰ ماهه امسال آغاز به ‌کار نمایشگاه بین المللی معدن، صنایع معدنی و ماشین آلات با حضور وزیر صمت تدوین پیش نویس بسته سیاستی حمایتی زنجیره صنعت فلزات گرانبها و گوهر سنگ ها امضای ۱۱ هزار میلیارد ریال تفاهم نامه همکاری در خراسان شمالی افزایش ۱۰۰درصدی تولید لوله گستر و فولاد اسفراین انجمن‌ سیمان با ایجاد مکانیزم لازم در جهت کنترل قیمت ها و حذف رانت خواران گام بردارد معدنی‌ها در رابطه با "مصوبه افزایش حقوق دولتی معادن" چه می‌گویند؟ افزایش ۲،۵ برابری ظرفیت تولید با آغاز اجرای طرح‌های توسعه‌ای جدید رشد بخش معدن و صنایع معدنی برای جایگزینی درآمدهای نفتی امور معادن باید همچون گذشته سیر صعودی را طی کند «اردشیر سعدمحمدی» سرپرست معاونت معدنی وزارت صمت شد وزارت صمت به سمت تعدیل قیمت‌ فولاد حرکت می‌کند آزاد‌سازی ۲ هزار محد‌ود‌ه قابل اکتشاف د‌ر فارس وزارت صمت بر میزان کف عرضه فولاد در بورس نظارت کند یکهزار میلیارد تومان تسهیلات به معادن کشور پرداخت شد رشد ۵.۴ درصدی صنعت و معدن کشور در ۹ ماه اخیر ۷ پروژه در مجتمع مس سرچشمه و شهرستان رفسنجان افتتاح و کلنگ‌زنی شد ۵۲۰ محدوده‌ی معدنی بلوکه شده در کرمانشاه واگذار می‌شود رسیدن محصولات فولادی با قیمت مناسب به دست مردم با ابلاغ قیمت پایه عرضه بر اساس ۷۰ درصد CIS عملکرد مطلوب دولت در حوزه‌های فولاد، آهن و مس شناسایی ۱۲۵ معدن متروکه در چهارمحال و بختیاری مجوز معادن راکد به زودی ابطال می‌شود آغاز عملیات اجرایی ایجاد کارخانه فرآوری کنسانتره مس در مشکین‌شهر افتتاح فاز اول واحد تولیدی فولاد آذر حدید در شهرک صنعتی بناب تکمیل پروژه‌های نیمه تمام صنعتی و معدنی دارای پیش‌بینی بودجه انجام اکتشافات عمقی و گسترده در سراسر کشور با نگاه توسعه گرایانه دستورالعمل آزادسازی پهنه‌های معدنی ابلاغ شد رتبه یک استان آذربایجان شرقی در کشور و خاورمیانه در زمینه تولید مواد فولادی پیش بینی کاهش قیمت فولاد و سیمان در صورت افزایش اختیارات وزارت صمت وزیر صنعت، معدن و تجارت فردا به استان آذربایجان شرقی می رود پیشرفت ۸۰ درصدی قدیمی ترین طرح صنعتی شمش های فولادی در سفید دشت تشکیل کمیته فولاد از هفته آینده برای تکمیل عرضه فولادسازان در بورس افزایش ۷۳ درصدی حقوق دولتی وصولی معادن استان تهران در ۹ ماهه ۹۹ وزارت صنعت و دستور کار فعالسازی ۱۳ هزار معدن سلب صلاحیت معادن غیرفعال و راکد استان کرمانشاه در صورت عدم فعال‌سازی فعال سازی ۲۴ معدن راکد طی ۹ ماه کمیته ای برای پیگیری مسائل مرتبط با فولاد با محوریت بخش خصوصی تشکیل شود محورهای اصلی شیوه‌نامه حذف رانت، تقویت صادرات و متعادل کردن سود زنجیره فولاد است آخرین وضعیت صنعت فولاد خام و محصولات فولادی ‌قیمت‌ها در بازار فولاد متعادل شده است آمار افزایشی تولید ۱۹ محصول منتخب صنعتی و معدنی در ۸ ماهه سال ۹۹ آلومینیوم در رتبه نخست افزایش تولید هشت ماه ۹۹ شمار پروانه‌های اکتشاف معدنی ۱۲.۵ درصد رشد یافت رشد تولید ٧ محصول منتخب معدنی تعداد شاغلان معدنی کم شد قیمت تیرآهن در شهریور کاهش یافت رشد تولید اکثر محصولات اصلی بخش صنعت و معدن در ۷ ماه سال ۹۹ کشور به ۵ میلیون تُن ورق فولادی در سال نیازمند است استقبال گرم از رزم حسینی در فرودگاه سیرجان توسط مسئولین و فعالان اقتصادی تحقق ۵۰ هزار کیلومتر مربع اکتشافات ذخایر معدنی کشور در ۶ ماهه اول سال ۹۹ اطلاعات محصولات طویل فولادی در سامانه جامع تجارت باید ثبت شود ابلاغ مهلت سه ماهه برای آزادسازی معادن حبس شده برنامه ریزی برای راه اندازی ۱۰ هلدینگ سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و معدن دستوالعمل ایجاد وحدت رویه در فعال سازی معادن و محدوده های غیرفعال احیای ۲۰ درصد از معادن غیر فعال کشور در دستور کار وزارت صمت واگذاری اختیارات شورای معادن به استان‌ها پیام تبریک مدیرعامل شرکت مس به مناسبت انتخاب وزیر صمت ارتقای ظرفیت زنجیره فولاد به ۲۳۰ میلیون تن بازدید معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت، از مجتمع سرب و روی مهدی آباد ۱۰۰ شرکت صنعتی و معدنی در راه بورس دیدار دکتر سعدمحمدی با وزیر جهاد کشاورزی و سرپرست وزارت صمت آمادگی شرکت ملی صنایع مس ایران برای تامین کود فسفاته مورد نیاز کشاورزان افزایش ۸۳ درصدی توان تولید محصولات فولادی اولویت اول فولاد، بازار داخلی است برنامه دستیابی به استخراج بیش از ۵۰۰ میلیون تنی مواد معدنی رشد تولید ۶ قلم کالای معدنی در فصل بهار وزارت صنعت باعث کاهش سفته‌بازی در بازار فولاد شد ورود آرامش به بازار فولاد با تصمیم جدید وزارت صمت از واردکننده فولاد به صادرکننده محصولات فولادی با ظرفیت بیش از ۵۰ درصد از حجم تولیدات تبدیل شده ایم داخلی‌سازی ۳.۲ میلیارد دلار از قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنعت و معدن کشور در سال ۹۹ اجازه صادرات مواد اولیه معدنی را نخواهیم داد طرح جامع سرب و روی نهایی شد سهم ۱۸ درصدی معدن از طرح‌های وزارت صنعت انتصاب مدیرکل دفتر اکتشاف وزارت صنعت، معدن و تجارت ذخایر معدنی شناسایی‌شده کشور ۵۵ میلیارد تن است احیای معادن راکد و نیمه فعال اولویت اصلی سازمان صمت استان آذربایجان شرقی شکست وزارت صنعت در تنظیم بازار فولاد بخشی از اختیارات شورای عالی معادن به استانها واگذار شد انتشار ۲۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت از طریق بخش صنعت و معدن احیا و فعال‌سازی ۱۰۲۰ معدن در دستور کار صادرات سنگ‌آهن، کنسانتره و گندله با مجوز معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت امکان‌پذیر است ۲۵ درصد معادن غیرفعال کشور فعال می‌شوند تعیین تکلیف وضعیت۲۰ معدن در هفدهمین جلسه شورای معادن استان سمنان ممنوعیت صادرات همه نوع سنگ آهن صادرات، بهترین مسیر دستیابی به "جهش تولید" است افزایش دو برابری صادرات محصولات فولاد مبارکه علیرغم تحریم‌های ظالمانه وزارت صنعت با افزایش قیمت سیمان موافقت کرد ظرفیت تولید فولاد در دولت تدبیر و امید دو برابر شد پیگیری کاهش عوارض سنگ های تزئینی آغاز "پویش ملی تولید، تداوم امید" معدن پارسال ۹ میلیارد دلار صادرات داشته، پس می‌تواند جای نفت را بگیرد ارتقاء ۲۵ درصدی استخراج و بهره‌برداری از معادن ۳۰ میلیارد دلار، ارز مورد نیاز بخش صنعت و معدن در سال ۹۹ ‌راه‌اندازی واحدهای راکد و غیرفعال صنعتی و معدنی در استان‌ها آمادگی ایمیدرو برای بهره برداری از ظرفیت هپکو برگزاری جلسه معاون امور معادن وزارت صمت با تولیدکنندگان اسلب و ورق فولادی گام‌های وزارت صمت برای حل مشکل ذوب‌آهن بازدید کمیته ویژه بازرسی وزارت صنعت، معدن و تجارت از معدن طلای زرشوران وضعیت ۴۴ کالای منتخب صنعتی و معدنی رصد می‌شود رعایت اهلیت در واگذاری پهنه‌های معدنی استخراج ۲.۳ میلیون تن سنگ تراورتن از معادن شهرستان محلات امیر خرمی شاد به عنوان عضو هیات عامل ایمیدرو منصوب شد پویش افتتاح طرح های بزرگ صنعتی و معدنی در کشور سیاستگذاری وزارت صمت برای حذف تقاضاهای کاذب از معاملات فولاد ضرورت جایگزینی بخش معدن به جای نفت برنامه افتتاح ۲۰۰ طرح در پویش«تولید ملی، اشتغال پایدار، صادرات مستمر» تدوین شاخص کارآمدی برای ارزیابی معادن کشور از سرمایه‌گذاری بر روی فرآوری سنگ‌های تزیینی حمایت می‌کنیم ایران؛ دهمین تولید کننده آلومینیوم در جهان است پیام تبریک سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت به مناسبت روز معدن استخراج ۵ میلیون تن مواد معدنی از معدن دو کوهک شیراز اولویت وزارت صمت توسعه فعالیت‌های معادن و صنایع معدنی در کشور است کارگروه پیگیری طرح‌های توسعه‌ای در وزارت صنعت تشکیل شد وجود ۴۴۰۰ معدن غیر فعال در کشور رصد مستمر وضعیت ۴۴ کالای منتخب صنعتی و معدنی بازنگری در ابلاغیه قیمت محصولات فولادی افزایش تولید و صادرات فولاد در سال۹۹ هدفگذاری تجهیز و بازسازی ۵۹ معدن در چهارمحال و بختیاری سهم معدن در اقتصاد ارتقا یابد تشکیل جلسه کمیته ساماندهی فولاد در هفته جاری سالکو، ظرفیت تولید آلومینیوم را تقریبا دو برابر کرد همدان ۳۰ نوع ماده معدنی برای سرمایه‌گذاری دارد مدرس خیابانی به عنوان سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت منصوب شد وزارت صمت نقش خود را در بازار فولاد به خوبی ایفا نکرد اختلاف نظر بین فولادسازان و وزارت صنعت در امر صادرات نشست هم اندیشی با اعضا هئیت مدیره انجمن سنگ ملی ایران برگزار شد فولادی‌ها تنها ۲۵درصد محصول خود را صادر کنند جزو ۱۰ کشور برتر معدنی دنیا هستیم صنعت مس با افتتاح پروژه اسید سولفوریک خاتون آباد صنعتی سبز می‌شود ظرفیت تولید آلومینیوم مس و فولاد سه برابر مصرف کشور است جلسه بررسی نحوه تامین و نوسازی ماشین آلات معدنی برگزار شد ظرفیت تولید مقاطع فولادی به ۴۷ میلیون تن رسید شورای عالی معادن کشور برگزار شد فاصله ۲۲ میلیون تنی تولید آهن اسفنجی کشور تا برنامه ۱۴۰۴ برگزاری جلسه بررسی نحوه محاسبه حقوق دولتی مواد معدنی به صورت هوشمند تولید کنندگان ورق فولادی، تامین نیاز داخل را در اولویت قرار دهند تمامی درخواست های بهره برداران معادن در سال ۹۸ تعیین تکلیف شد ستاد آلومینیوم کشور؛ اتاق فکر ایده های بخش خصوصی و دولتی عرضه کنندگان شمش از سود بیش از حد، ضرر کردند اعطای حکم رییس جدید سازمان نظام مهندسی معدن ایران توسط وزیر صمت همه چیز برای جهش تولید در بخش معدن فراهم است سهم ۲۵ درصدی معدن و صنایع معدنی از تامین کل ارز غیرنفتی کشور در سال ۹۸ الزام ثبت آمار تولید در سامانه کاداستر برای تمامی بهره برداران معدنی هدف گذاری سازمان صمت برای "جهش تولید" در بخش معدن تکمیل زیرساخت‌های منطقه ویژه لامرد شتاب بیشتری می‌گیرد هدفگذاری برای راه اندازی شهرک پایین دستی آلومینیوم در کنار سالکو ارتقای رتبه جهانی ایران در تولید آلومینیوم آلومینیوم جنوب، بستری مناسب برای تامین مواد اولیه صنایع پایین دستی افزایش ظرفیت تولید آلومینیوم کشور به ۷۸۵ هزار تن با افتتاح آلومینیوم جنوب احیای ۱۴۶ معدن در سال گذشته بخش صنعت و معدن ۲۵۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات گرفت دولت نباید در قیمت گذاری مداخله کند سرمایه گذاری ۲۱ هزارمیلیارد ریالی در پنج پروژه فولادی برنامه های وزارت صنعت، معدن و تجارت در ۷ محور و ۴۰ پروژه تدوین شد هدف‌گذاری تولید زنجیره فولاد همسو با جهش تولید پیام تسلیت وزیر صنعت در پی درگذشت مدیرعامل مجتمع طلای زرشوران سهم ۲۵ درصدی بخش معدن از اجرای طرح‌های وزارت صنعت رشد ۱۲۹.۷ درصدی مجوز سرمایه‌گذاری برای استخراج زغالسنگ حضور مؤثر در تأمین فوری نیازهای شبکه بهداشت و درمان درجهت مبارزه با کرونا افزایش عرضه در بازار فولاد و مدیریت تقاضا ارزش ۲۲ میلیارد دلاری تولیدات معدنی و صنایع معدنی کشور ضرورت فعالسازی ظرفیت های مشترک همکاری میان وزارت صمت و سازمان نظام مهندسی تولید ۳۰ کالای صنعتی و معدنی رشد یافت ایمیدرو برای سرمایه گذاری در کردستان ماموریت دارد توجه به مزیت های استانی در سرمایه‌گذاری بخش معدن و توسعه صنایع معدنی رشد متوسط ۱۰ درصدی تولیدات بخش معدن وصنایع معدنی تصمیمات جدید برای معادن زغال سنگ ابلاغ شد روند کاهشی قیمت ورق فولادی از امروز آغاز می‌شود ارائه طرح تشکیل «ستاد توسعه صادرات» به معاون اول رئیس جمهور چهار مرحله از اختیارات شورای عالی معادن به استان‌ها تفویض شده است تقدیر از مدیرعامل شرکت مس به عنوان مدیر نمونه جهادی توسعه کشور در تمامى حوزه ها بدون تحقیق و پژوهش، شوخى است برای عوارض صادراتی راهکار اجرایی ارائه شود بررسی قیمت تیرآهن و سیمان به روایت وزارت صنعت ۴۵۰۰ طرح صنعتی و معدنی برای تسهیلات به بانک‌ها معرفی شد وزارت صمت از رشد تولید ۹ قلم کالای صنایع معدنی شاخص آمار داد اولتیماتوم وزارت صمت به تولیدکنندگان فولاد/تا پایان آذر ماه کسری نیاز داخلی جبران شود بهره برداری از سرمایه گذاری بیش از ۲۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریالی در نیمه ۹۸ وزارت صمت در انتظار گزارش پایش عوارض صادراتی رونق صادرات سنگ آهن علیرغم وضع عوارض ماجرای تحریم هایی که صادرات فولاد ایران را افزایش داد وزارت صنعت، معدن و تجارت جزو فعال ترین دستگاه ها در رسانه های جمعی ذخیره سود ایمیدرو برای توسعه‌های فولاد مبارکه وزارت صمت واردات قطعات بومى را ممنوع مى کند ترغیب بخش خصوصی برای حضور فعال‌تر در بندر چابهار اقدامات وزارت صمت در حوزه ساخت داخل بسیار ارزشمند و قابل تقدیر است رونق تولید، گره معضلات اجتماعی و اقتصادی کشور را می گشاید وزارت صمت تعرفه واردات منیزیت و بوکسیت را کاهش داد ارتباط اتاق بازرگانی با وزارت صمت باید تنگاتنگ و منجر به تصمیمات مشترک باشد تنها به دنبال منافع ملی هستیم افزایش ۸.۹ درصدی صدور گواهی کشف معادن/ افزایش ۷.۳ درصدی اشتغال در بخش پروانه بهره برداری شوراهای حل اختلاف در مراکز صنعتی، معدنی و تجاری تشکیل می شود نگران تعرفه ها نباشید؛ اصلاح می‌شوند تولید فولاد از ۱۰ میلیون تن به ۳۲ میلیون تن رسیده است/ رحمانی در وزارت صمت می‌ماند هدف از تشکیل وزارت بازرگانی فروش محصولات دربازار جهانی است نه افزایش واردات/ادامه وزارت رحمانی در وزارت صنایع و معادن تشکیل وزارت بازرگانی باعث افزایش واردات نمی‌شود برگزاری دومین کنفرانس بازیابی اطلاعات در ۱۷ و ۱۸ مهرماه تشکیل باشگاهی جامع برای ارایه نقطه نظرات تخصصی صنایع فلزات گرانبها معادن سنگ تزیینی در اولویت دوم وزارتخانه است سرمایه گذاران خارجی تا چه اندازه مشتاق حضور در ایران هستند اخذ عوارض ۲۵ درصدی از صادرات مواد خام معدنی به گمرک ابلاغ شد مهرماه امسال از امضای الکترونیک رونمایی می شود تصمیم‌گیری پشت درهای بسته به زیان بخش معدن است در تامین مواد اولیه مورد نیاز واحدهای صنعتی و معدنی کشور، اولویت با تولیدات داخلی است وظیفه سازمان نظام مهندسی معدن، انجام کارهای حاکمیتی وزارت صمت است پرداخت مبالغ تبصره ۲ و ۳ ماده ۶ قانون معادن به صورت برخط انجام می‌شود سال گذشته ۷۰۶ محدوده امید بخش معدنی شناسایی شد سیستم MIS چگونه در تصمیم‌گیری ها به مدیران کمک می‌کند? افزایش ۱۱.۶ درصدی تولید محصولات فولادی در چهار ماه ابتدایی سال اقدامات وزارت صمت در حوزه زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی اشتغال بیش از ۳۶.۶ هزار نفر در صنعت و معدن افت سرمایه‌گذاری خارجی در بخش صنعت، معدن و تجارت سازمان ایمیدرو حدود ۱۵درصد از حقوق دولتی معادن را پرداخت نمایشگاه بومی‌سازی جایگاه شناخت و بروز توانمندی‌های خوزستان است تکذیب خروج عرضه فولادی ها در بهین یاب افزایش صدور گواهی کشف و پروانه اکتشاف معادن گذری بر ویژگی‌ها و کارکردهای سامانه بهین یاب برنامه وزارت صمت تلاش برای حفظ تولید و اشتغال است کسب رتبه برتر سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در حوزه بازرسی معرفی سرمایه‌گذاری‌های جدید با اجرای طرح توسعه معادن کوچک کارنامه سه ماهه ۹۸ بخش معدن به روایت وزارت صنعت رشد ۱۸ درصدی اشتغال معدن در بهار ۹۸ / صدور ۲۳۶ فقره پروانه اکتشاف در بهار به ثبت رسید ۵۰۰ واحد تولیدی سنگ در کشور فعال است شناسایی ۷۰۰ محدوده امیدبخش معدنی ۵ راهکار برای توسعه زنجیره صنعت آلومینیوم شناسایی نیازها در نمایشگاه نهضت ساخت داخل بحث صادرات سنگ باید در برنامه ها قرار گیرد هدف از تنظیم بازار، تزریق آرامش به مردم است عدم ورود سازمان زمین شناسی به اکتشاف تفصیلی و نیمه تفصیلی در صنعت فولاد به خودکفایی مناسبی رسیده‌ایم پایش مرتب ۳۳ بند از نقشه راه معدن در ایمیدرو استفاده از استارت آپ ها برای فعالسازی ۱۵۰ معدن کوچک حمایت از فعالیت های معدنی اولویت سال ۹۸ نگاه فرصت محور وزارت صمت در سال ۹۸ نمایش مصائب و افتخارات تولید در شکوه روز صنعت و معدن نظام مهندسی معدن عهده دار بررسی طرح ها می‌شود آمادگی سازمان نظام مهندسی معدن برای تفویض اختیار وظایف حکومتی برگزاری نمایشگاه داخلی سازی قطعات لوازم خانگی و ماشین آلات تولید کارخانجات معدنی و فولادی افزایش ۳.۳درصدی صدور گواهی کشف معادن اجرای کامل نقشه راه معدن و صنایع معدنی ضامن تحول در بخش معدن آزادسازی ۵۷ پهنه اکتشافی در سال گذشته تلاش برای افزایش صادرات سرب و روی آخرین مدل محاسبه حقوق دولتی به زودی در کاداستر بارگذاری می‌شود ارزش صادرات بخش معدن به بیش از ۵۰۰ میلیون دلار رسید تصمیم جدید برای تعرفه‌های انبارداری بنادر و گمرکات تحریم صنایع معدنی ایران، بازی تکراری ترامپ دست واسطه‌ها را از صادرات مقاطع طویل فولادی قطع می‌کنیم/صادرات محصولات فولادی حتی یک دقیقه هم ممنوع نشد افزایش ۴۰ درصدی صدور گواهی کشف معدن معدن، همچنان پیشتاز رشد در حوزه های صنعت،‌ معدن و تجارت ارزش محصولات معدنی به ۲۰ میلیارد دلار در سال می رسد نقشه راه معدن وارد مرحله اجرایی شد هیچ خط قرمزی برای فعالیت بخش خصوصی در حوزه معدن وجود ندارد در سال رونق تولید خام فروشی متوقف و به ارزش افزوده تبدیل می شود جلسه راهبری اجرای نقشه راه معدن برگزار شد معدن، پیشتاز رشد در نیمه نخست ۹۷ آغاز نهضت توسعه معادن در سال ۹۸/ باید اشتغال موجود را حفظ کنیم بر سر دو راهی تعریفی صحیح وزارت صنعت برای معادن سیل زده چه خواهد کرد؟ با احیای وزارت بازرگانی موافقم چرایی عدم ثبت محدوده های معدنی گروه‌های ۱ ، ۲ و ۳ آزادسازی ۲ پهنه اکتشافی در استان های همدان و کرمانشاه فعال شدن بیش از ۴۰۰ معدن جدید گواهی کشف ۱.۶ میلیارد تن ذخیره قطعی معدنی صادر شد کلیه اختیارات وزیر صمت برای نظام مهندسی معدن به سرقینی واگذار شد رشد تولید فولاد و مس در ۹ ماه ۹۷ افزایش ۸ درصدی صدور پروانه اکتشاف معادن در ۹ ماه امسال صادرات معدن به بیش از ۹۷۰ میلیون دلار رسید همراهی ایمیدرو و بخش خصوصی در مطالعه پهنه ها از فرانسه و ایتالیا جلو زدیم اولویت های معدن و صنایع معدنی در سال ۹۸ افزایش تولید و اشتغال با فعال سازی معادن کوچک تولید شمش آلومینیوم در ۱۰ ماه از مرز ۲۶۷ هزار تن گذشت شکوری از آخرین وضعیت "مهدی‌آباد" می‌گوید ستاد سیاستگذاری سرب و روی احیا شود سازمان زمین‌شناسی توان عملیاتی یک وزارتخانه را دارد معدن وصنایع معدنی در لایحه بودجه ۹۸ افتتاح ۵۵۷ پروژه صنعتی و معدنی در ایام دهه فجر صنعتی ۸۵ ساله که از تحریم‌ها گذر کرد تحریم ها نتوانسته صادرات سیمان را دچار مشکل کند خبر خوش برای سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور فردا نخستین جشنواره فولاد با حضور مقامات عالی افتتاح می‌شود دستاوردهای صنعت مس با رویکرد گذر از تحریم‌ها رشد صدور پروانه بهره برداری از معدن در ۱۲ استان فروش محصولات ذوب‌آهن خارج از بورس کالا مطرح نیست/ بخشنامه وزارت صمت مربوط به آبان ماه است ۶۲۵میلیون دلاری راهی صنعت و معدن شد استرداد تنها ۸۰ درصد درآمد معادن به وزارت صمت تولید فولاد خام کشور افزایش یافت بودجه بخش معدن مشخص شد ثبت ۱۰۰ هزار نیاز بنگاه‌های صنعتی و معدنی در سامانه "تاپ" جزییات برگزاری نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران تقدیر از طرح ملی گرد و غبار سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور تقدیر از شرکت گسترش فناوری خوارزمی رییس جمهور داماد خود را از معاونت وزارت صنعت عزل کرد عدم توجه به پیشنهاد تشکل‌ها ایجاد رانت می‌کند آغاز عملیات اجرایی شرکت توسعه سنگ آهن تنگ زاغ تلاش ایمیدرو براى تامین مالى پروژه هاى فولادى الفبای معدن کاری را فرا نگرفته ایم وزارت صنعت: مشکلی در صادرات سرب و روی وجود ندارد مشکل ذوب‌آهن برای تامین سنگ‌آهن رفع می‌شود به تولیدکنندگان پتانسیل صادراتی داده شود از افراد کارشناس در وزارت صمت استفاده شود با وجود تحریم‌ها صادرات بخش معدن ادامه خواهد داشت اشتغالزایی معدن براى دولت مهم است بدون‌ توجه به اکتشاف، صحبت از معدن بی معنی است صدور ۵۹۷ فقره پروانه اکتشاف معدن در ۷ ماه امسال رای شورای عالی معادن برای ثبت محدوده‌ها به زودی اعلام می‌شود برنامه وزیر پیشنهادی صنعت، به سهم معدن در تولید ملی می‌افزاید تصمیم مهم انجمن زغالسنگ ایران اجرایی شد حتما با معادن برخورد می کنیم/ تامین گندله واحدهای داخلی در اولویت است ۵۸۰میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در بخش صنعت و معدن مصوب شد وزارتخانه هیچگاه پشت سازمان نظام مهندسى معدن را خالى نکرد رییس سازمان نظام مهندسی معدن کشور، عهده‌دار تعامل با مجلس می‌شود دستیابی به پیشرفت های معدنی با پرهیز از بخشی نگری آزادسازی پهنه‌های معدنی اقدامی مثبت بود شفاف سازى وزارت صمت درباره واگذارى پهنه‌ها رفتار چند پهلوى وزارت صمت در واگذارى پهنه هاى معدنى نگران اجرای تحریم ها در بخش معدن نیستیم دولت جلوى صادرات را نگرفته است واگذاری ۲۰۰ محدوده معدنی، فرصت طلایی برای اکتشاف دست دلالان بازار فولاد باید کوتاه شود وزارت صمت باید معاونت معدنی قدرتمند داشته باشد اصرار دولت به انتزاع وزارت صمت وزارت صمت شفاف سازی کرد/واگذاری ۲۰۰ محدوده اکتشافی برای ایمیدرو است بخشنامه جدید افغانستان صادرکنندگان را غافلگیر کرد از فردا ۲۰۰محدوده امیدبخش معدنی واگذار می‌شود سهام فولادی ها مثبت شد ایجاد حرکتی جدید با نقشه راه معدنی قیمت آلومینیوم واقعی می شود کاهش قیمت آهن در بورس با ورود دولت دیوان عدالت اداری درباره نظام مهندسی معدن تهران تصمیم می‌گیرد دولت نباید در انتخابات "رییس" دخالت کند خرید در بورس کالا تنها براساس نیاز امکان پذیر است تشکل‌‌های معدنی مهمان «سرقینی» می شوند/در جلسه با سرقینی چه نکاتی مطرح می‌شود ضربه مهلک به کسب وکار زنجیره فولاد دلار ارزان می شود/ تاثیر تحریم های جدید بر صادرات فلزات اولین همایش معادن کوچک و متوسط آبان ماه برگزار می‌شود حمایت صندوق بیمه فعالیت‌های معدنی از معدنکاران فعال در مناطق روستایی شاخص تحقیق و توسعه در کشور افزایش یابد مجلس نگران آینده بخش معدن است تا پایان سال ۵میلیارد دلار پروژه معدنی افتتاح می شود صادرات قراضه فلزات غیرقانونی است زغال سنگ در تابستان گران می شود واگذاری پهنه های بلوکه شده فرصتی خوب برای بخش خصوصی دهه ۹۰ یک انقلاب معدنی داشتیم وزیر صمت می تواند موضوع عوارض را مسکوت نگه دارد رونمایی از نقشه راه معدن توسط وزیر صنعت، معدن و تجارت وضع عوارض صادراتی برای سنگ آهن خام/ شورای اقتصاد تکلیف سنگ آهنی ها را روشن کرد برای ثبت محدوده اکتشافی چقدر پول لازم است؟ قوانین بالاسری مانع تحقق رونق تولید شده است ستاد فولاد امروز وضع عوارض صادراتی را بررسی می‌کند اظهار نظر قاضی‌پور ارتباطی به تحقیق و تفحص ندارد تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت در دستور کار مجلس نیست به هیچ عنوان سنگ‌آهن وارد نمی‌کنیم چه کسی بر صندلی سرقینی می نشیند؟ معادن واگذار شده غیر فعال، احیا می شوند وزارت صنعت، معدن و تجارت مخالف صادرات نیست آیا شریعتمداری بار دیگر سنت شکنی می کند؟ افزایش قیمت در راه رسیدن به بازار سهام رانت، دستاورد قیمت گذاری دستوری وصول حقوق دولتی معادن ایران ۸۸.۱ درصد افزایش یافت رشد ۸.۳ درصدی تسهیلات دهی به بخش صنعت و معدن منتظر باشید وزارتخانه اطلاع رسانی می کند تولید بیش از ۱۹ میلیون تن فولاد خام در ۱۱ ماه ۹۶ امیدواری بخش خصوصی برای سرمایه گذاری صنعتی
برگشت به بالا