یک مقام مسئول در سازمان زمین‌شناسی خبر داد:

شناسایی پتانسیل‌ سرب و روی، مس، آهن و طلا در استان گیلان

عصر معدن- سرپرست زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی استان گیلان از شناسایی پتانسیل‌ سرب و روی، مس، آهن و طلا در این استان خبر داد.;

شناسایی پتانسیل‌ سرب و روی، مس، آهن و طلا در استان گیلان
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۱:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، «فرشید رمضانی» سرپرست زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی گیلان از پی‌جویی پهنه‌های معدنی در نقاط مختلف استان خبر داد و گفت: بهره‌برداری از معادن در گیلان با ضرورت توجه به حفظ میراث جنگل‌های هیرکانی است.

    وی با بیان این‌که در زمینه مطالعات معدنی، پهنه‌های استان گیلان در مناطق مختلف و از طریق کارشناسان کارآزموده و ماهر درحال بررسی است، افزود: مطالعات کانی‌های غیرفلزی در جنوب گیلان در سال‌های گذشته انجام شده و مطالعات پهنه‌های شهرستان تالش نیز سال گذشته به پایان رسیده است.

    سرپرست زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی گیلان با بیان اینکه امسال طرح مطالعات معدنی شهرستان فومن در حال انجام است، ادامه داد: در این طرح‌های مطالعاتی منابع معدنی فلزی و غیرفلزی، مصالح ساختمانی و پتانسیل‌های مربوط به معادن و استفاده از کانی‌های معدنی شناسایی و در اختیار سازمان صمت قرار می‌دهیم.

    وی با بیان اینکه منابع معدنی فعال در استان بیشتر مصالح ساختمانی است، اظهار کرد: غیر از مصالح ساختمانی معدن فعال قابل توجهی در گیلان نداریم ولی پتانسیل‌هایی از جمله سرب و روی، مس، آهن و حتی طلا در استان گیلان شناسایی کردیم و اکنون طرح‌های مطالعاتی آن دردست انجام است.

    رمضانی با تاکید بر اینکه ویژگی‌های اقلیمی و آب و هوایی هر دوره زمین‌شناسی در شکل‌گیری کانی‌ها اثرگذار بودند، خاطرنشان کرد: معادن مربوط به مصالح ساختمانی در بخش جنوبی گیلان در شهرستان رودبار فعال است سرب و روی در مرجان‌آباد و پتانسیل مربوط به آهن در ارتفاعات و ییلاقات شهرستان ماسوله و فومن شناسایی شده‌اند.

    وی با اشاره به اینکه مباحث مربوط به طلا را در سنگ‌های دگرگونی اسالم تا شاندرمن می‌توانیم پی‌جویی کنیم، یادآور شد: پتانسیل مس را در تالش داشتیم و همه این موارد نیاز به مطالعات و کارشناسی‌های بیشتر دارد. البته فعالیت‌های معدن همواره قدری تخریب محیط زیست را به همراه دارد و باید با فرهنگ‌سازی و بهره‌برداری اصولی این تخریب به حداقل برسد.

    سرپرست زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی گیلان همچنین گفت: در استان گیلان با توجه به حساسیت‌های زیست محیطی و وجود جنگل‌های میلیون ساله هیرکانی به‌عنوان ثروت ملی هر جایی نمی‌توان این معادن را استخراج کرد و درصورت لزوم نیز باید با معدن کاری اصولی محیط زیست را حفظ و درکنار آن از منابع زیرزمینی استفاده کنیم.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر