عصر معدن- آژانس بینالمللی انرژی (IEA) اعلام کرد که با وجود کاهش تولید زغالسنگ در چند کشور و پیگیری اهداف کربنزدایی پس از اجلاس آب و هواییCOP۲۶ ، تولید این محصول به بالاترین میزان خود خواهد رسید.;
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از کالاخبر، آژانس بینالمللی انرژی (IEA) اعلام کرد که با وجود کاهش تولید زغالسنگ در چند کشور و پیگیری اهداف کربنزدایی پس از اجلاس آب و هواییCOP26 ، تولید این محصول به بالاترین میزان خود خواهد رسید.
تقاضا برای زغال سنگ عمدتاً به دلیل نیاز کشورهای بزرگ آسیایی که هنوز به سوخت فسیلی متکی هستند و همچنین کمبود گاز که کشورهای اروپایی را مجبور به بازگشت به زغال سنگ کرده، تا سال 2021 افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش، زغال سنگ در سال جاری میلادی بازگشت چشمگیری را تجربه کرده، به طوری که سطح تولید در سال 2021 به بالاترین حد خود خواهد رسید و سطح تقاضا در سال 2022 نیز به اوج خود می رسد.
حتی با وجود اینکه تولید برق از زغال سنگ در سراسر جهان طی سال های 2019 و 2020 کاهش یافت و بسیاری از کشورها از این ماده آلاینده دور شدند، پیش بینی می شود امسال حدود 9 درصد افزایش یابد و به 10350 تراوات ساعت برسد.
دلیل افزایش تقاضا برای برق عمدتاً بهبود سریعتر از حد انتظار اقتصاد جهانی پس از همهگیری کرونا اعلام شده است.
در طول سال 2020، تقاضا برای زغال سنگ، نفت و گاز به طور قابل توجهی کاهش یافت چرا که کشورهای سراسر جهان محدودیت هایی را برای جابجایی اعمال کردند. بسیاری از سازمانها این لحظه را بهعنوان لحظه فشار برای گذار از سوختهای فسیلی به جایگزینهای تجدیدپذیر میدانستند.
در حالی که تقاضای انرژی در سال 2021 افزایش یافته است، برخی کشورها نیز در تولید نفت و گاز با مشکل مواجه شده اند که این امر منجر به کمبود حامل های انرژی شده است.افزایش قیمت سوخت های فسیلی نیز مصرف کنندگان را به سمت زغال سنگ که قیمت رقابتی تری دارد، سوق داده است.
فاتح بیرول، رئیس آژانس بینالمللی انرژی، نگرانیهای خود را در مورد این روند ابراز کرد و گفت: زغالسنگ بزرگترین منبع انتشار کربن در جهان است و سطح بی سابقه تولید برق از زغالسنگ در سال جاری، نشانهای نگرانکننده از دور بودن جهان از مسیر خود برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای به سمت صفر خالص می باشد.