عصر معدن- مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی از راه اندازی کمپین حفاظت از آثار تاریخی در جریان برگزاری نمایشگاه بین المللی سنگ محلات خبر داد و گفت: ایجاد تعامل مثبت میان صنعت، تاریخ و فرهنگ از اهداف شرکت در این نمایشگاه برای ساختن آیندهای پایدار است.;
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از ایسنا، محمود مرادی نراقی در اینباره اظهار کرد: نمایشگاه بین المللی سنگ نیمور محلات یکی از مهمترین رویدادهای صنعت سنگ در کشور است که هر ساله برگزار میشود. نمایشگاه سنگ محلات یکی از مکانهای ایدهآل برای تبادل اطلاعات و برقراری همکاریهای بینالمللی در زمینههای مرتبط با استخراج، فرآوری و صادرات سنگ است.
وی ایجاد کمپین حفاظت از آثار تاریخی را از مهمترین اهداف حضور این اداره کل در نمایشگاه سنگ دانست و گفت: امسال ما برای اولین بار در نمایشگاه سنگ حضور داشتیم و در این غرفه به معرفی ارزش های فرهنگی و تاریخی سنگ نگاره هایی که بیش از 35 هزار سال قدمت دارند پرداخته شد و معرفی پیشینه تاریخی سنگها و چگونگی استفاده از ابزار سنگی توسط انسان های اولیه به نمایش گذاشته شد و معدنداران و علاقهمندان به این حوزه را با فرهنگ و تاریخ سنگ آشنا کردیم.
مرادی نراقی با تاکید بر اینکه استان مرکزی میزبان چندین هزار سنگنگاره تاریخی فرهنگی است، افزود: استخراج سنگها ممکن است ناخواسته به طبیعت بکر و آثار تاریخی و فرهنگی آسیب وارد کند و معدن کاران و فعالان سنگ در این نمایشگاه با آسیبهای احتمالی در این حوزه آشنا میشوند.
او با اشاره به اینکه این پویش، نمادی از مسئولیتپذیری در صنعت سنگ است گفت: ما به این باور رسیدهایم که بهرهبرداری از منابع طبیعی نباید به بهای تخریب فرهنگ و تاریخ و طبیعت انجام شود، بلکه بهصورت همزمان میتوان از طریق راهکارهای نوآورانه و پایدار، به رشد صنعت و حفظ تاریخ و طبیعت دست یافت.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی اظهار کرد: تغییر نگرش فعالان این صنعت و ایجاد یک تعامل مثبت با تاریخ و فرهنگ از اهداف شرکت در نمایشگاه سنگ نیم ور برای ساختن آیندهای پایدار است.
مرادی خاطرنشان کرد: نمایشگاه سنگ نیمور فرصت مناسبی را برای معرفی این پویش به جامعه صنعتگران و متخصصان حوزه سنگ و معدن فراهم کرده است. در این نمایشگاه موارد متعددی برای آگاهیبخشی به شرکتکنندگان درباره اهمیت مسئولیتپذیری در صنعت سنگ و ترویج مفاهیم پاسداشت فرهنگ و تاریخ و مستند سازی روشهای سنتی استخراج سنگ ارائه شد.