عصر معدن- مرکز تحقیقات مواد معدنی ایران – یزد در سال ۱۴۰۳ موفق شد با برگزاری حدود ۶۹ هزار نفر ساعت آموزش تخصصی در حوزه معدن و توسعه تجهیزات آزمایشگاهی، گام موثری در مسیر تبدیل شدن به قطب پژوهشی و آموزشی کشور بردارد.;
به گزارش پایگاه خبری «عصرمعدن» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، بر این اساس یکی از مهمترین دستاوردهای این مرکز در سال 1403 برگزاری دورههای آموزشی در حوزه معدن بود که در مجموع 930 نفر با بیش از 73 هزار نفر-ساعت آموزش طی یک سال گذشته در مرکز تحقیقات مواد معدنی ایران – یزد برگزار شد.
برگزاری 7 دوره آتشکاری با 287 نفر کارور و 36 هزار و 736 نفر-ساعت آموزش؛ 4 دوره حفاری با 84 نفر کارور و 30 هزار و 996 نفر-ساعت آموزش و نیز 4 دوره گوهرتراشی با 40 نفر آموزشدیده و 1200 نفر-ساعت آموزش عملکرد این مرکز در بخش آموزش در سال گذشته بوده است.
همچنین در راستای ارتقای فعالیتهای آزمایشگاهی، این مرکز اقدام به خرید، نصب و راهاندازی تجهیزات جدید کرده که از آن جمله میتوان دستگاههای ICP-MS، ICP-OES، Flame Photometer، کوره واگنی اتوماتیک فایر اسی، دستگاه سنگشکن فکی و کوره کوپلاسیون را نام برد.
با توجه به اهمیت آموزش و تجهیز زیرساختهای علمی و پژوهشی، مرکز تحقیقات مواد معدنی ایران – یزد با توسعه این ظرفیتها، میتواند نقشی کلیدی در ارتقای بهرهوری، اکتشافات نوین و توسعه پایدار صنایع معدنی کشور ایفا کند.
با توجه به اینکه استان یزد یکی از قطبهای معدنی - صنعتی کشور است و نیز وجود تنوع مواد معدنی به خصوص عناصر با ارزش نادر خاکی و راهبردی در این استان و همچنین وجود نیروی انسانی متخصص و ماهر، این مرکز ظرفیت آن را دارد که به بزرگترین قطب تحقیقاتی، پژوهشی، آزمایشگاهی و آموزش حوزه معدن در سراسر کشور و خاورمیانه تبدیل شود.
گفتنی است مرکز تحقیقات مواد معدنی ایران – یزد در مسیر توسعه با همکاری شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران گامهای موثری برداشته و این روند صعودی در سالهای آینده نیز ادامه خواهد یافت.