عصر معدن- فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا گفت: زنجیره تولید مواد معدنی در کشور ناقص است.;
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از ایسنا، سعید محمد صبح امروز (8 مردادماه) در مراسم افتتاح معدن زیرزمینی سولفوره انگوران، اظهار کرد: در حالی که اعلام میشود ایران از نظر معدن جزو کشورهای معدنی جهان است، ولی با توجه به میزان استخراج و عمق استخراجی که اتفاق میافتد، این مسئله چندان درست نیست.
وی، با اشاره به اینکه در دنیا معادن تا عمق 900 متر در حال اکتشاف است، افزود: این در حالی است که در ایران اکتشافات 100 تا 200 متر انجام میشود که امیدواریم با بهبود تکنولوژی استخراج کشور، این مسئله بهبود یابد و با شناسایی ظرفیت کامل معادن کشور، ایران بتواند جزو چند کشور برتر دنیا باشد.
این مسئول ادامه داد: زیبنده ایران نیست که با داشتن این میزان ظرفیت در حوزه معدن، مردم و متخصصان آن با مشکل بیکاری درگیر باشند.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا تصریح کرد: امیدواریم با اراده وزارت صمت، کشور هرچه سریعتر به جایگاه خود در بحث استخراج و استحصال مواد معدنی و به تبع آن اشتغال و درآمدزایی باز گردد.
محمد با بیان اینکه قرارگاه خاتم با آغاز فعالیت هلدینگ معدن، 15 پروژه مهم را در دستور کار دارد، یادآور شد: قرارگاه خاتم برای استخراج با دستگاههای حفاری تا 3000 متری در بحث استخراج وارد شده و از تجهیزات هوابرد هم در بحث تهیه نقشه پهنهها استفاده کرده است.
وی افزود: قرارگاه خاتم، پروژههای زیادی انجام میدهد که شامل سرب، روی، منگنز و پرومیت بوده و امروز فعالیتهای استخراج و استحصال معدنی شتاب خوبی گرفته است. با وجود اینکه ظرفیت فرآوری کشور بسیار بالا است اما ناهماهنگی در فرآوری وجود دارد و زنجیره ناقص بوده و مشکل داریم.
این مسئول با بیان اینکه پیشبینی ذخیره در اکتشافات معدن زیرزمینی سولفوره انگوران یک میلیون و 900 تن بود و پس از آغاز فعالیت پیشبینی استخراج به 2 میلیون 600 تن رسیده است، گفت: امید است با ادامه این روند، ظرفیت اکتشافات افزایش یابد.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا با اشاره به استحصال 95 درصدی مواد معدنی استخراجی، عنوان کرد: مواد معدنی امانت آیندگان در نزد ما است و نباید با استحصال پایین، مواد معدنی را به باطله تبدیل کنیم.
محمد با اشاره به اینکه فعالیت ایمیدرو و قرارگاه خاتم برای استان سودمند باشد، خاطرنشان کرد: این فعالیت موجب ایجاد اشتغال 500 نفر به صورت مستقیم و 1000 نفر غیرمستقیم میشود.