عصر معدن- فرصت های سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی کاشان حاکی از آن است که تنوع در زمینه های سرمایه گذاری و توسعه زیرساخت های منطقه، موجب شده تا صنایع اولویت دار کشور، مزیت دسترسی به قطب های صنعتی و دانش بنیان ها در استان های تهران، قم و اصفهان را داشته باشند.;
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، با نگاهی به پهنه های منطقه اقتصادی کاشان شاهد این هستیم، پهنه صنایع تولید وسایل نقلیه با حدود 11 درصد از کل مساحت فاز اول توسعه، یکی از اصلیترین پهنههای صنعتی منطقه ویژه اقتصادی کاشان است. اکنون سرمایهگذارانی در این پهنه در حال استقرار هستند.
پهنه پارکهای شیمیایی
پهنه پارکهای شیمیایی حدود 9 درصد از کل مساحت منطقه را تشکیل میدهد. این پهنه محل استقرار صنایع تولید مواد و محصولات شیمیایی و شرکتهای تولیدی مشابه است. پهنه پارکهای شیمیایی تاکنون متقاضیان زیادی داشته و در حال حاضر چندین شرکت در حال مذاکره برای اخذ جواز تأسیس و استقرار در این پهنه هستند.
پهنه صنایع ماشینآلات
پهنه صنایع ماشینآلات با حدود 4.5 درصد از کل مساحت فاز اول منطقه محل استقرار پنج رشته صنعتی است. این رشتهها شامل تولید ماشینآلات و تجهیزات، تولید ماشین آلات اداری و حسابگر و محاسباتی، تولید ماشین آلات و دستگاههای برقی، تولید رادیو و تلویزیون و دستگاهها و وسایل ارتباطی، تولید ابزار پزشکی و ابزار اپتیکی و ابزار دقیق و ساعتهای مچی و انواع دیگر ساعت است.
پهنه صنایع تولید قطعات و محصولات فلزی
پهنه صنایع تولید قطعات و محصولات فلزی با مساحت حدود 10 هکتار، محل استقرار فعالیتها با عنوان تولید محصولات فلزی فابریکی به جزماشین آلات و تجهیزات است.
پهنه صنایع منسوجات
پهنه صنایع منسوجات با مساحت حدود 9 درصد محل استقرار فعالیتها منسوجات است. برای این پهنه نیز در حال حاضر سرمایهگذار متقاضی استقرار در منطقه وجود دارد.
پهنه صنایع لاستیک و پلاستیک
پهنه صنایع لاستیک و پلاستیک با عنوان تولید فرآوردههای لاستیکی و پلاستیکی با مساحت 11 هکتار و سهم 4.2 درصد از کل مساحت منطقه در جنوب غربی فاز اول توسعه قرار دارد.
پهنه صنایع پیشرفته
پهنه صنایع پیشرفته در حدود 2 هکتار و پهنه سایر صنایع در حدود 9 هکتار به ترتیب در جنوب و شمال غربی فاز اول توسعه منطقه قرار دارند.
شهرک فناوری
شهرک فناوری با مساحت 8 هکتار و سهم 3.3 درصد از مساحت منطقه شامل مراکز خدمات فناوری و کسبوکار، آزمایشگاهها، مراکز تحقیق و توسعه، مرکز رشد، مرکز آموزشی، مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات، نمایشگاه، مراکز عمومی و خدماتی در زمینه فناوریهای مواد معدنی، فناوری مواد و محصولات فلزی، فناوریهای الکترونیک و ماشینآلات صنعتی است.
اجرای برنامه های توسعه ای
پروژههای زیرساختی منطقه بر اساس زمانبندی دورههای پنج ساله و با هدف استقرار هرچه سریعتر صنایع و فعالیتها تعریف شده و در حال انجام است.
در مرحله نخست در سال 1400 عملیات اجرایی پروژههای زیرساختی شامل آب مصرفی به میزان 10 لیتر بر ثانیه، انجام کنترل سیلاب و روان آب، خط انتقال گاز با ظرفیت 10 هزار مترمکعب، فیبر نوری، راههای دسترسی داخلی و بیرونی منطقه و ساختمان اداری، خط انتقال برق و ساختمان گمرک در سال 1401 به اتمام خواهد رسید.
منطقه ویژه اقتصادی کاشان در شمال غربی استان اصفهان و در مجاورت دو استان قم و مرکزی قرار گرفته و تحت پوشش سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) است.