عصر معدن- دبیر سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با تأکید براینکه قطعاً استفاده از تکنولوژیهای نوین در حوزه ساخت و ساز باعث ایجاد اشتغال و بهبود کیفیت ساخت خواهد شد، گفت: فناوریها نقش مؤثری در ساخت و ساز دارد بنابراین استفاده از آنها باعث ایمنی ساختمانها و سازهها در مقابل زلزله خواهد شد.;
به گزارش پایگاه خبری «عصرمعدن» به نقل از فارس، علی نبیئی در چهارمین مجمع توسعه فناوری نمایشگاه و کنفرانس یافتههای نوین عمران و صنعت ساختمان ایران با اشاره به اینکه ایجاد اشتغال یکی از اهداف بالا و مؤثر در عرصه ساخت و ساز است، گفت: قطعاً استفاده از تکنولوژیهای نوین زمینهساز ایجاد اشتغال در این حوزه خواهد شد پس باید اذعان کرد استفاده از تکنولوژیهای نوین و فناوریها در حوزه ساخت و ساز علاوه بر ایجاد اشتغال موجب افزایش کیفیت و بهبود وضعیت ساخت وساز خواهد شد.
وی افزود: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران سالها است که به بهبود وضعیت کیفیت ساخت و ساز توجه ویژهای دارد و قطعاً این موضوع باعث افزایش استقبال مهندسان صنعت ساختمان شده است.
دبیر سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با تأکید براینکه حضور مهندسان در این بخش نقش مؤثری در رشد و توسعه استفاده از فناوریهای نوین در حوزه ساخت و ساز خواهد داشت، گفت: نقش مؤثری که در عرصه ساخت و ساز فناوریهای نوین برعهده دارند بر کسی پوشیده نیست پس ما در این دوره باید ساختمانهایی را احداث کنیم که در آنها از تکنولوژیهای روز دنیا استفاده شده باشد.
نبیئی تأکید کرد: قطعاً استفاده از تکنولوژیهای نوین در حوزه ساخت و ساز سازههایی را ایجاد خواهد کرد که در مقابل زلزله از ایمنی کافی برخوردار باشد پس ما هرچه بتوانیم به این سمت حرکت کنیم شاهد کاهش خسارتهای ناشی از حوادث طبیعی به خصوص زلزله خواهیم بود.
وی تصریح کرد: متأسفانه برخی به اشتباه تصور میکنند که استفاد از فناوریهای نوین و تکنولوژیهای روز دنیا و به خصوص استارتآپها اشتغال در حوزه ساخت و ساز را کاهش میدهد اما بررسیها و آمارها نشان میدهد که حضور در این عرصه زمینهساز کاهش اشتغال نخواهد شد.
دبیر سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران افزود: معماری و ساخت و ساز نه تنها باعث این نمیشود که زندگی بهتری نداشته باشیم بلکه باعث خواهد شد وضعیت ساخت و ساز و کیفیت زندگی افزایش پیدا کند. پس وقتی تکنولوژی وارد کشور میشود این پیام را میدهد که تکنولوژی تنها مختص ایران نیست بلکه جهان در هدایت و حرکت به این سمت است که محدودیت در این حوزه معنایی ندارد.
نبیئی خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته تصور میشد که استفاده از شیشه در ساختمانها و نماها باعث کاهش کیفیت و افزایش خطر در برابر حوادث میشود اما در حال حاضر با ورود تکنولوژی به این عرصه شاهد ایجاد شیشههایی در ساختمانها هستیم که ورود نور و حرارت را به ساختمانها را کنترل میکنند و در برابر زلزله مقاوم هستند.
به گفته وی، در سال گذشته استقبال بسیار خوبی از سوی دانشجویان و ایدههای نو را شاهد بودیم پس امسال نیز تلاش خواهیم کرد در همایشی که بدین منظور برگزار خواهد شد شاهد ارائه بهتر ایدههای نو در حوزه ساخت و ساز باشیم.
در ادامه تورج فرهادی رئیس کمیسیون ماده 100 شهرداری نیز تأکید کرد: اجرای طرح آمایش سرزمین میتواند زمینهساز کیفیت هرچه بهتر در ساخت و ساز شود.
وی افزود: پس مهندسان و کارشناسان ساخت وساز قطعاً میتوانند با استفاده از تکنولوژیهای نوین کیفیت زندگی را افزایش دهند.
رئیس کمیسیون ماده 100 شهرداری خاطرنشان کرد: جلوگیری از آسیب زدن به محیط زیست و استفاده درست از زیرساختهای واحدهای مسکونی و همچنین فناوریهای نوین باعث خواهد شد که زیستگاههای اطراف کمتر دچار آلودگی شود.
فرهادی گفت: به هر حال ارگانهای ذیربط و سازمانهای مهندسی در تلاش هستند که بتوانند ساختمانها را از لحاظ کیفیت افزایش دهند. پس باید به توسعه و ارتقای هر چه بیشتر تکنولوژیهای نوین توجه بیشتری شود.
همچنین محمد حسن نامی وزیر اسبق ارتباطات نیز در این نشست با اشاره به اینکه 27درصد تا 29 درصد اقتصاد کشور در تهران است گفت: باید اذعان کرد تا 49 درصد اقتصاد ایران در هفت شهر بزرگ مستقر شده است و این مسئله باعث شده مردم به سمت سکونت در این شهرها تمایل داشته باشند.
وی گفت: فضای محدودی که در حال حاضر وجود دارد باعث شده تا مسئولان سازمان نظام مهندسی ساختمان و شهرداری را با مشکلات زیادی روبهرو کند چرا که در گذشته همواره عنوان میشد جایی زندگی در جریان است که آب وجود داشته باشد پس باید به سمت آمایش سرزمین حرکت کنیم.
نامی با تأکید براینکه میتوانیم به راحتی مناطقی که استعداد سکونتگاه را دارد آب را منتقل کنیم گفت: در ساخت مسکن و مهندسی شهر و شهرسازی چیزی در ایران کم نیست و از قابلیتهای بالایی مهندسان برخوردارند و حتی جلوتر از علم روز دنیا حرکت میکند اما محدودیت آمایش سرزمینی باعث خواهد شد دچار مشکلاتی شویم. به طوری که هنوز با وجود سابقه 58 ساله این آمایش سرزمین به اجرا نرسیده است.