فعالیت گسل‌ های کلانشهرها در حال بررسی است

عصر معدن- معاون زمین شناسی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان اینکه گسل ها ممکن است هر لحظه لرزه خیزی آن ها اتفاق بیافتد، گفت: علی رغم اینکه علم زمین شناسی پیشرفت های بسیاری داشته است اما چیز تحت عنوان پیش بینی وقوع زلزله در هیچ کجای دنیا وجود ندارد.;

فعالیت گسل‌ های کلانشهرها در حال بررسی است
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصرمعدن» به نقل از ایسنا، علیرضا شهیدی اظهار کرد: یکی از وظایف سازمان زمین شناسی معرفی چشمه‌های لرزه خیز در درون کشور است. این چشمه‌های لرزه خیز گسل‌های فعالی هستند که امروزه رسوبات جوان را برش می‌دهند و در اثر عملکرد این گسل‌ها شاهد وقوع زلزله در کشور هستیم .

    وی افزود: در بسیاری از کلانشهرهای ایران در حال مشخص کردن نوع فعالیت گسل‌ها هستیم. در این شهرها به دلیل اینکه خانه‌سازی بسیاری انجام گرفته است، بیشتر گسل‌ها قابل شناسایی نیستند و در نتیجه این موضوع می‌طلبد از تراشه‌های طبیعی یا در نقاطی که قرار است در آنجا ساخت و ساز انجام گیرد، برای مطالعه گسل‌ها در صورت وجود استفاده شود .

    معاون زمین شناسی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور تصریح کرد: در این مطالعات با توجه به سازوکارهای خاصی که وجود دارد گسل مشخص می‌شود. هر گسل در زمان‌های خاصی فعالیت داشته است و براساس نمونه برداری‌هایی که انجام می‌شود، گسل‌ها تعیین سن و دوره‌هایی که آن‌ها فعالیت داشته‌اند مشخص می‌شود .

    شهیدی با بیان اینکه گسل‌ها ممکن است هر لحظه لرزه خیزی آن‌ها اتفاق بیافتد، اظهار کرد: علی رغم اینکه علم زمین شناسی پیشرفت‌های بسیاری داشته، اما چیزی تحت عنوان پیش بینی وقوع زلزله در هیچ کجای دنیا وجود ندارد .

    وی گفت: سازمان زمین شناسی به عنوان یک کار پژوهشی یک دستگاه پیش نشانگر زلزله را با همکاری متخصصان داخلی طراحی و ساخته است. این دستگاه به صورت پایلوت در حال کار کردن است اما این کار به معنای آن نیست که می‌توانیم در زمینه پیش گویی زمان زلزله ورود کنیم .

    معاون زمین شناسی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور ادامه داد: نقشه‌هایی که سازمان برای اطلاعات پایه تهیه می‌کند، تا مدت‌ها پیش به صورت رایگان برای همه مردم قابل رویت بود. این نقشه‌ها از گذشته با مقیاس‌های مختلفی تهیه شده و قدیمی ترین نقشه‌ها در سازمان دارای مقیاسی بود که هر یک سانتیمتر در روی نقشه معادل 2.5 کیلومتر بر روی زمین بود .

    شهیدی عنوان کرد: به دلیل نیازهایی که وجود دارد نقشه‌های سازمان با مقیاس‌های دقیق تری تهیه می‌شود. سازمان زمین شناسی حدود یک سال است که در حال تهیه نقشه‌هایی با مقیاس‌های دقیق تر است تا بتواند اهداف مدنظر را به خوبی اجرایی کند. اکنون در حال طراحی نقشه‌هایی هستیم که یک سانتیمتر بر روی نقشه معادل 250 متر بر روی زمین است .

    وی ادامه داد: به دنبال آن هستیم این نقشه‌های تهیه شده را در اختیار همه متخصصان قرار دهیم زیرا این نقشه‌ها در بحث جانمایی‌ها بسیار موثر هستند. عدم استفاده از نقشه‌های زمین شناسی در اجرای طرح‌ها هزینه‌های سنگینی به همراه داشته است و در این زمینه در تلاش هستیم تا اهمیت نقشه‌های زمین شناسی را به کارشناسان بشناسانیم .

    معاون زمین شناسی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور اظهار کرد: در طول 58 سال فعالیت سازمان بیش از 90 نوع نقشه تهیه شده است. این سازمان وظایف خود که وظیفه‌ای حاکمیتی است را به خوبی انجام داده است و باید از این فعالیت‌ها بهره برد .

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر