برنامه‌های توسعه‌ای صندوق بیمه معادن در سال ۹۹

عصر معدن- مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت های معدنی با اشاره به افزایش سرمایه این صندوق، از برنامه های آتی مجموعه خود برای توسعه فعالیت های معدنی خبر داد و گفت: اقداماتی در جهت پذیرش صندوق در بورس اوراق بهادار انجام‌ شده که در صورت حصول، بستر مناسبی برای معادن و صنایع معدنی کوچک مقیاس فراهم خواهد کرد تا بتوانند از بازار سرمایه با انتشار اوراق مرابحه، قرضه و سلف تامین مالی داشته باشند.;

برنامه‌های توسعه‌ای صندوق بیمه معادن در سال ۹۹
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۰۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از ایسنا، فرید دهقانی با بیان اینکه صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی در سال 1398 عملکرد موفقی نسبت به سال‌های گذشته در زمینه صدور بیمه‌نامه، تنوع بیمه‌نامه و وصول مطالبات به‌عنوان یک نهاد حاکمیتی داشته است اظهار کرد: این اقدامات به گونه ای بود که در 16 سال فعالیت خود میزان صدور بیمه‌نامه آن به حدود 632 میلیارد تومان رسیده و این رقم را در دو سال گذشته محقق کرده است.

    مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی دامه داد: مجموعه ما در سال گذشته 38 بیمه‌نامه اعتباری بهره‌ برداری به ارزش 519 میلیارد تومان، 9 بیمه‌ نامه سرمایه‌ گذاری به ارزش 34 میلیارد تومان صادر کرد که در مجموع در این مدت میزان ضمانت‌نامه‌ ها و بیمه‌ نامه به تعداد 47 عدد و به مبلغ 522 میلیارد تومان رسید.

    وی با بیان اینکه صندوق در حوزه معادن کوچک و در اجرایی شدن طرح ملی اقتصاد مقاومتی، به‌عنوان بازوی تامین‌کننده مالی و پوشش ریسک ناشی از فعالیت‌ های معدنی توانست نقش بسیار موثری در سال 1398 ایفا کند، گفت: در سال جاری نیز هدف‌گذاری صندوق برای صدور بیمه‌ نامه در سال جاری، مبلغ 500 میلیارد تومان است و معادن واجد شرایط می‌توانند نسبت به اخذ ضمانت‌ نامه و بیمه‌ نامه اقدام کنند. همچنین امسال صندوق درصدد است در بخش طرح احیای معادن کوچک برای اکتشافات تکمیلی و پوشش ریسک آن ها که فی البداهه صورت می‌گیرد، حمایت کند.

    مدیر عامل صندوق بیمه سرمایه‌ گذاری فعالیت‌ های معدنی با یادآوری اینکه صندوق در زمینه توسعه فعالیت‌ ها در سال 1398 توانست در ارتباط با اخذ مجوز افزایش سرمایه 350 و 500 میلیارد تومانی اقدام کند، اعلام کرد: در حال حاضر میزان سرمایه 142 میلیارد و 300 میلیون تومانی صندوق به 350میلیارد تومان رسیده و قرار است به 500 میلیارد تومان و سپس به یک هزارمیلیارد تومان از محل آورده نقدی سهامدار عمده (ایمیدرو) تا پایان سال جاری افزایش یابد؛ این امر می‌تواند نقش بسیار حائز اهمیت در توسعه فعالیت‌های معدنی داشته باشد.

    دهقانی با اشاره به برنامه‌ ریزی برای اجرای مکانیزم ارتباط با مشتریان (CRM) در صندوق بیمه افزود: امید است در سال جاری این سیستم در صندوق تکمیل شود؛ زیرا در صورت اجرایی شدن آن به معنای واقعی در راستای احیای دولت الکترونیک گام جدی برداشته خواهد شد و به‌عنوان شرکتی پیشگام در ایمیدرو حرفی برای گفتن خواهیم داشت.

    وی خبر داد: همچنین این صندوق ارائه خدمات مالی از سیستم بازار سرمایه را در دستور کار خود قرار داده است. از این‌رو اقداماتی در راستای پذیرش صندوق در بورس اوراق بهادار به‌عنوان رکن ضامن انجام‌شده و هم اکنون مراحل اداری این فرآیند در حال انجام است. درصورتی که این اتفاق بیفتد، صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی برای شرکت‌ها، معادن و صنایع معدنی کوچک مقیاس که در حوزه فرآوری و استخراج فعالیت دارند و از صورت‌های مالی شفاف حسابرسی شده برخوردارند، بسترمناسبی را فراهم می‌کند تا بتوانند از بازار سرمایه با انتشار اوراق مرابحه، قرضه و سلف تامین مالی داشته باشند.

    دهقانی اظهار کرد: صندوق بیمه همچنین در بخش تامین مالی از بازار سرمایه درصدد است درصورت پیش‌فروش محصول در بازار سرمایه با انتشار اوراق سلف و با رکن ضامن سرمایه‌گذاری کند. امیدواریم معادنی که تولیدات آن ها در بورس‌کالا به فروش می‌ رود، با این اوراق ضمانت کند تا بتوانند تامین مالی از بازار سرمایه داشته باشند که این امر می‌تواند نویدبخش راهکاری جدید در تامین مالی خرد باشد. هم‌اکنون یک شرکت به‌عنوان پایلوت معرفی و بررسی حسابرسی آن انجام شده و امید است تا سه ماه آینده، رکن ضامن صندوق دربورس مصوب شود تا در نیمه اول سال جاری بتوان نسبت به تامین مالی از بورس اقدام کرد.

    به مدیرعامل صندوق بیمه سرماهی گذاری فعالیت های معدنی، تمام معادنی که شرایط مندرج در توافق‌ نامه بورس برای تامین منابع مالی دارند؛ پس از نهایی شدن سیاست صندوق می‌ توانند برای اخذ تسهیلات از بازار سرمایه خود را کاندیدا کنند. البته تامین منابع مالی از بازار سرمایه در مقایسه با سیستم بانکی مزایا و معایبی دارد؛ هر شرکتی با توجه به شرایط خاص مالی خود می‌  تواند از هر کدام از این بازارها استفاده کند و این امر یک نقطه مثبت در زمینه تامین منابع مالی برای شرکت‌های کوچک‌مقیاس خواهد بود.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر