ایران به جایگاه هفتم فولادسازان جهان صعود کرد
عصر معدن- انجمن جهانی فولاد اعلام کرد: تولید فولاد خام ایران در خرداد (ماه مِه) امسال با رشد ۸.۸ درصدی به ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تُن رسید و بعد از کره جنوبی در رتبه هفتم ردهبندی تولیدکنندگان جهانی فولاد قرار گرفت.
سه شنبه ۱۳ تير ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۰:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از باشگاه خبرنگاران، انجمن جهانی فولاد در گزارش میزان تولید جهانی فولاد خام در ماه "مِه" 2023 میلادی (11 اردیبهشت تا 10 خرداد 1402) اعلام کرد، تولید جهانی فولاد خام در این ماه به 161 میلیون و 600 هزار تُن رسید که 5.1 درصد درمقایسه با ماه "مِه" (خرداد) سال پیش کاهش داشت.
این سند، که براساس اطلاعات گزارش شده 63 کشور تولید کننده فولاد به این انجمن گردآوری شده، نشان میدهد با وجود کاهش تولید بیشتر فولادسازان عمده جهانی میزان تولید فولاد در کشورهای ایران، روسیه، هند و آلمان افزایش داشته است.
بیشترین افزایش مربوط به 2 کشور ایران و روسیه است که رشد 8.8 درصدی را در ماه "مِه" امسال (خردادماه) تجربه کردند و در رتبههای بعدی، هند با 4.1 درصد و آلمان با 0.2 درصد افزایش تولید قرار دارند.
ازنظر درصد تغییرات میزان تولید در ماههای ژانویه تا "مِه" سال 2023 درمقایسه با سال پیش از آن، کشورمان با رشد 2.2 درصدی در پنج ماه نخست سال میلادی، بعد از هند رکورددار افزایش نسبی تولید فولاد خام در جهان است.
برخی کارشناسانان صنعت فولاد علت کاهش تولید این محصول استراتژیک در ماه "مِه" امسال (خردادماه) را کاهش قیمت جهانی فولاد میدانند، بطوریکه قیمت شمش فولادی و اِسلب صادراتی ایران در بازارهای جهانی در 2 ماه اول سال 1402، حدود 17 درصد کاهش پیدا کرد.
ابتدای امسال، همزمان با ریزش قیمتها در بازارهای جهانی قیمت محصولات فولادی نیز در ایران نیز به شدت ریزش کرد، ولی با آغاز خرداد بازار قیمت محصولات فولادی ایران رو به ثبات رفت و در محدوده قیمتی کوچکی نوسان کرد.
فولادسازان داخلی، با وجود کاهش قیمت جهانی این محصول، رُشد تولید را سرلوحه کار خویش قرار دادند و این باعث شد قیمت محصولات صادراتی فولاد ایران از ابتدای خرداد در بازارهای جهانی به ثبات قیمتی برسد.
تولید کنندگان برتر فولاد خام در جهان
براساس آخرین گزارش انجمن جهانی فولاد، سه کشور برتر تولیدکننده فولاد خام در جهان چین، هند و ژاپن هستند و چین ماه "مِه" امسال 90.1 میلیون تُن فولاد خام تولید کرد که 7.3 درصد درمقایسه با مدت مشابه سال قبل کاهش داشت.
ماه "مِه" امسال (خردادماه) هند با تولید 11.2 میلیون تُن فولاد خام، رُشد 4.1 درصدی را تجربه کرد و ژاپن با تولید 7.6 میلیون تن فولاد خام کاهش 5.2 درصدی در این بازه زمانی را ثبت کرد.
براساس این گزارش، تولید فولاد خام در ایالات متحده آمریکا برای ماه "مِه" امسال، 6.9 میلیون تُن تخمین زده میشود که 2.3 درصد کاهش درمقایسه با ماه "مِه" سال 2022 را نشان میدهد و این کشور، کماکان چهارمین فولادساز برتر جهان است.
در گزارش انجمن جهانی فولاد آمده است: در بازه زمانی ماه "مِه" 2023، روسیه 6.8 میلیون تُن فولاد خام تولید کرد، که 8.8 درصد افزایش را نشان میدهد و این کشور با این میزان تولید جایگاه خود به عنوان پنجمین کشور تولید کننده فولاد جهان را مستحکمتر کرد.
طبق این گزارش، ماه "مِه" امسال، کره جنوبی با تولید 5.8 میلیون تُن تولید فولاد خام و با 0.1 درصد کاهش در رتبه ششم تولید کنندگان فولاد در جهان قرار گرفت.
بر اساس اطلاعات گزارش شده 63 کشور به این انجمن، ایران ماه "مِه" امسال با تولید 3.3 میلیون تُن فولاد خام رشد 8.8 درصدی را تجربه کرد و نخستین بار در جایگاه هفتم در بین فولادسازان جهان قرار گرفت.
آلمان با تولید 3.2 میلیون تُن و رشد 0.2 درصدی، ترکیه با تولید 2.9 میلیون تُنی و کاهش 10.4 درصدی و برزیل با تولید 2.8 میلیون تُنی و کاهش 5.5 درصدی به ترتیب رتبههای هشتم تا دهم تولید کنندگان فولاد را به خود اختصاص دادند.