مدیرکل صمت استان اردبیل مطرح کرد؛
احیای ۱۰ معدن راکد در استان اردبیل
عصر معدن- مدیرکل صمت استان اردبیل از برنامهریزیها برای تعیین تکلیف ۳۷ واحد معدنی غیرفعال از جمله احیای ۱۰ معدن راکد این استان در سال جاری خبر داد.
عصر معدن- مدیرکل صمت استان اردبیل از برنامهریزیها برای تعیین تکلیف ۳۷ واحد معدنی غیرفعال از جمله احیای ۱۰ معدن راکد این استان در سال جاری خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از روابط عمومی اداره کل صمت استان اردبیل، «مسعود ایرانی» مدیرکل صمت استان اردبیل در نشست بررسی وضعیت واحدهای معدنی استان اردبیل گفت: مزایده عمومی 366 محدوده و واحد معدنی استان در مرحله بازگشایی پاکت و سپری کردن روند قانونی واگذاری به متقاضیان واجد شرایط در راستای برنامههای امسال ادارهکل صمت مبنی بر تعیین تکلیف معدنهای راکد است.
وی با اشاره به فعالسازی 13 معدن راکد استان اردبیل در سال گذشته تاکید کرد: تعیین تکلیف 27 معدن غیرفعال در کنار احیای 10 واحد معدنی و معرفی 2 بسته سرمایهگذاری جزو اولویتهای ادارهکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل در سال 1403 است.
مدیرکل صمت استان اردبیل با تاکید بر لزوم استفاده حداکثری از ظرفیتهای معدنی در راستای توسعه اقتصادی و اشتغالزایی افزود: محدودههای مزایدهای فاقد متقاضی نیز بر اساس ماده 83 قانون معادن واگذار و برای فعالسازی دوباره آنها اقدام لازم انجام خواهد شد.
«عباس جرجانی» مدیر اجرایی طرح احیای معادن کوچک مقیاس نیز در این نشست به وضعیت کلی واحدهای معدنی استان اردبیل اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار ادارهکل صمت اردبیل، تعداد معدنهای این استان 187 مورد است که 100 واحد معدنی فعال، 64 معدن غیرفعال و تعداد 23 معدن نیز در مرحله تجهیز هستند.
وی با بیان اینکه بیشتر معدنهای استان اردبیل مربوط به مصالح ساختمانی است، افزود: چهار معدن آهن، یک معدن مس و 10 معدن سنگهای تزیینی از مهمترین واحدهای معدنی این استان هستند.
مدیر اجرایی طرح احیای معادن کوچک مقیاس یادآور شد: 15 درصد از حقوق دولتی که از معدنها دریافت میشود باید بر اساس قانون بودجه به روستا یا آبادی که ماده معدنی از آنجا استخراج میگردد، اختصاص یابد و در بهبود وضعیت اجتماعی، فرهنگی و تکمیل زیرساختهای منطقه موثر باشد.
جرجانی همچنین گفت: انتظار میرود دستگاههای اجرایی که در اجرای پروژه نهضت ملی مسکن اردبیل نقش دارند، در راستای حمایت از واحدهای معدنی، پیمانکاران و مجریان را ملزم کنند که برای خرید مصالح تولیدکنندگان و معدنهای منطقه را در اولویت قرار دهند.
گفتنی است، واحدهای معدنی فعال استان اردبیل با سرمایهگذاری افزون بر 10 هزار میلیارد ریال و استخراج سالانه بیش از هشت میلیون و 500 هزار تن، برای حدود یکهزار و 100 نفر فرصت اشتغال ایجاد کردند.
استان اردبیل که 12 شهرستان با جمعیتی افزون بر یک میلیون و 280 هزار نفر دارد، در شمالغربی ایران همجوار با استانهای آذربایجانشرقی، گیلان، زنجان و در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.