کسری جهانی، آلومینیوم را به اوج چهار ماهه رساند
عصر معدن- قیمت آلومینیوم روز دوشنبه ۷ فوریه به بالاترین سطح خود در چهار ماه گذشته رسید، زیرا نگرانی ها در مورد عرضه از سوی تولیدکننده بزرگ یعنی چین و کسری در اروپا و آمریکا با کاهش موجودی تقویت شده است.
سه شنبه ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۰:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از کالاخبر، رویترز در گزارشی اعلام کرد: شاخص آلومینیوم در بورس فلزات لندن با 1.2 درصد افزایش به 3,110.50 دلار در هر تن در رینگ های رسمی معامله شد. آن هم پس از رسیدن به بالاترین قیمت خود از 19 اکتبر یعنی 3,135 دلار در اوایل جلسه معاملاتی که 20 درصد نسبت به اواسط دسامبر سال گذشته افزایش داشته است.
تحلیلگران می گویند که مقامات چینی با هدف کاهش آلودگی در بازی های المپیک زمستانی، تولید کارخانه های ذوب آلومینیوم را محدود کرده اند.
ونیو یائو، تحلیلگر ING گفت: نشانههای کمی از بازگشت سریع عرضه چین وجود دارد. تهدید تحریمها علیه روسیه در صورت حمله به اوکراین، میتواند به عرضههای جهانی نیز آسیب بزند، زیرا روسال به عنوان بزرگترین تولیدکننده آلومینیوم در جهان خارج از چین، حدود 6 درصد از عرضه جهانی را به خود اختصاص میدهد.
چین حدود 56 درصد از تولید جهانی آلومینیوم را به خود اختصاص داده است که در سال گذشته حدود 67 میلیون تن برآورد شده است.
انتظار می رود که مصرف کننده برتر جهان امسال نیز با کسری حدود 1.5 میلیون تنی مواجه شود.
کمبود در اروپا و آمریکا را میتوان با پرمیوم های فیزیکی پرداخت شده در بازار مشاهده کرد که مصرفکنندگان قیمت های بالاتر از بورس فلزات لندن LME که اکنون در بالاترین سطح است، به ترتیب بالای 460 دلار در هر تن و حتی 760 دلار در هر تن پرداخت میکنند.
موجودی آلومینیوم در انبارهای مورد تایید LME به کمترین میزان در 22 سال گذشته یعنی 768,250 تن رسیده که کمتر از نصف سطح مشاهده شده در مارس سال گذشته می باشد.
تضامین لغو شده یا فلزی که برای تحویل در نظر گرفته شده است، با 46 درصد به این موضوع اشاره دارد که آلومینیوم بیشتری که در صنایع حمل و نقل، ساخت و ساز و بسته بندی استفاده می شود، تحویل داده شده است.
نگرانی در مورد عرضه آلومینیوم در بازار LME باعث شده است که پرمیوم قرارداد نقدی 25 دلار در هر تن نسبت به قرارداد سه ماهه باشد.
موجودی آلومینیوم در انبارهای تحت نظارت بورس آتی شانگهای از اوایل دسامبر سال گذشته تاکنون 20 درصد کاهش یافته و به 266,906 تن رسیده است.
مس با 0.3 درصد کاهش به 9,814 دلار در هر تن، روی با تغییر اندکی به 3,614 دلار، سرب با 0.2 درصد افزایش به 2,193 دلار، قلع با 0.4 درصد کاهش به 42,850 دلار و نیکل با 0.9 درصد افزایش به 23,200 دلار رسیدند.