رکوردشکنی تقاضا برای زغالسنگ
عصر معدن- آژانس بینالمللی انرژی (IEA) روز جمعه اعلام کرد تقاضای جهانی برای زغالسنگ در سال میلادی جاری، ۱.۴ درصد افزایش مییابد و برای نخستین بار از رکورد ۸.۵ میلیارد تن فراتر میرود.
عصر معدن- آژانس بینالمللی انرژی (IEA) روز جمعه اعلام کرد تقاضای جهانی برای زغالسنگ در سال میلادی جاری، ۱.۴ درصد افزایش مییابد و برای نخستین بار از رکورد ۸.۵ میلیارد تن فراتر میرود.
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از ایسنا، در «گزارش سالانه زغال سنگ 2023» آژانس بینالمللی انرژی آمده است: هر چند تقاضا برای زغالسنگ در آمریکا و اتحادیه اروپا در سال میلادی جاری 20 درصد کاهش پیدا میکند، استفاده از زغالسنگ در اقتصادهای نوظهور بسیار قوی باقی مانده است و به دلیل افزایش تقاضا برای برق و تولید ضعیف برق آبی در سال 2023، در هند به میزان هشت درصد و در چین به میزان پنج درصد افزایش خواهد یافت.
پس از آن که در سال 2022 رکورد سالانه استفاده از زغالسنگ شکسته شد، امسال دومین سال رکورد بالای تقاضا برای زغالسنگ در سطح جهانی خواهد بود.
آژانس بینالمللی انرژی بر اساس پیشبینیها از توسعه منابع انرژی تجدیدپذیر در سه سال آینده، انتظار دارد مصرف زغالسنگ تا سال 2026 در مقایسه با سطح بی سابقه امسال، 2.3 درصد کاهش پیدا کند.
طبق گزارش آژانس بینالمللی انرژی، انتظار میرود تقاضای چین برای زغالسنگ در سال میلادی آینده کاهش پیدا کند و تا سال 2026 یکنواخت شود و تقاضای جهانی تا سال 2026 کاهش یابد، اما چین تعیین کننده خواهد بود.
این آژانس خاطرنشان کرد که دورنمای زغالسنگ در چین در سالهای آینده، به طور قابل توجهی تحت تاثیر سرعت استفاده از انرژی پاک، شرایط آب و هوایی و تغییرات ساختاری در اقتصاد این کشور خواهد بود.
بهعلاوه، سه کشور تولیدکننده بزرگ زغالسنگ در جهان شامل چین، هند و اندونزی، تولیدشان را که به بالاترین حد خود رسیده است، افزایش داده اند. انتظار میرود این سه تولیدکننده زغالسنگ که در بیش از 70 درصد از تولید زغالسنگ جهان سهیم هستند، رکوردهای تولید خود را در سال 2023 بشکنند و تولید جهانی را در سال 2023 به بالاترین حد خود برسانند.
طبق پیشبینی آژانس بینالمللی انرژی، با وجود کاهش اندک سالانه که پس از سال 2023، پیشبینی میشود، مصرف جهانی تا سال 2026 بیش از هشت میلیارد تن باقی خواهد ماند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای با نرخ منطبق با اهداف توافق اقلیمی پاریس، استفاده از زغالسنگ باید با سرعت بیشتری کاهش پیدا کند.