با حضور ویدیوکنفرانسی رئیس جمهور
بزرگترین ذخیره تیتانیوم ایران صاحب کارخانه شد
عصر معدن- کارخانه کنسانتره معدن تیتانیوم کهنوج با ۱۵۰ میلیون تن ذخیره قطعی و سرمایهگذاری سه همت، امروز (پنجشنبه) با حضور ویدیوکنفرانسی رئیس جمهور و حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در جنوب کرمان به بهرهبرداری رسید.
پنجشنبه ۲۶ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۸:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از ایرنا، کارخانه تیتانیوم کهنوج در ارتباط برخط با رئیس جمهور و با حضور وزیر صمت، استاندار کرمان، نماینده مردم 6 شهرستان جنوب استان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران در این شهرستان افتتاح شد.
رئیس جمهور در افتتاح این کارخانه به صورت ویدیوکنفرانس خواستار ادامه فازهای دوم و سوم آن و رسیدن به تولید فولاد آلیاژی شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در این آیین گفت: کارخانه تیتانیوم کهنوج یکی از کارخانجات منحصر به فرد است که کنسانتره تیتانیوم را تولید میکند.
افتتاح بزرگترین کارخانه تیتانیوم کشور با سرمایهگذاری سه همت
سید محمد اتابک افزود: این کارخانه با 30 هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری و در سال «سرمایهگذاری برای تولید» به مرحله افتتاح رسیده است که اولین حلقه فرآوری تیتانیوم و بخشی از زنجیره راهبردی تیتانیوم از جمله تولید رنگدانه و پیگمنت را برای کشور رقم خواهد زد.
وی گفت: امیدواریم در فازهای بعدی به موفقیت تولید کنسانتره در فولاد آلیاژی برسد و در 2 فاز دیگر هم ادامه خواهد داشت.
بینیازی از واردات با احداث چنین کارخانههایی
وزیر صمت تاکید کرد: برای رنگریزی و صنعت رنگ کشور به پیگمنت نیاز داریم و امیدواریم با احداث چنین کارخانههایی، خروج ارز متوقف شود.
وی با بیان اینکه این مجموعه اشتغال مستقیم تا 300 نفر و اشتغال غیرمستقیم تا 800 نفر خواهد داشت ادامه داد: کارخانه تیتانیوم در مراحل دیگر به تولید فولاد آلیاژی میرسد و کمک زیادی برای صنعت خواهد بود.
نمونه همکاری دولت (ایمیدرو) و بخش خصوصی
اتابک یادآور شد: این مجموعه شاخص و مثال بارز از همکاری دولت با بخش خصوصی است، ایمیدرو معادن را در اختیار بخش خصوصی گذاشته و این بخش هم با فناوری و دانشی که آورده توانسته کارخانه را به نتیجه برساند.
وی بیان کرد: وسعت معدن تیتانیوم 40 کیلومتر مربع و ذخیرهای معادل 150 میلیون تن قطعی دارد که احتمال دارد 250 میلیون تن ذخیره داشته باشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: بومی سازی این دانش توسط بخش خصوصی با موفقیت انجام شده و ذخیره امروز راهبردی است و میتواند به ذخیره تجاری تبدیل و خیرات و برکات آن متوجه مردم منطقه شود.
این معدن بزرگترین ذخیره تیتانیوم کشور و غرب آسیا است که در شهرستان کهنوج و جنوب کرمان واقع شده است و کارخانه تیتانیوم با ظرفیت تولید 130 هزار تن در سال با عیار 45 درصد به بهره برداری رسید.
وزیر صنعت، معدن و تجارت عصر دیروز (چهارشنبه) در آغاز سفر دو روزه به جنوب کرمان، وارد جیرفت شد و 2 طرح مربوط به صنایع معدنی را در این شهرستان افتتاح و کلنگ زنی کرد.
برچسب ها
وزیر صنعت معدن و تجارتکارخانهتیتانیوم کهنوج