هیدروژن سبز و زغال زیست توده گیاهی؛ دو گزینه پیش رو فولادسازان

کربن زدایی صنعت فولاد با استفاده از آهن خام سبز

عصر معدن- تولید آهن خام سبز یکی از راه های کربن زدایی در صنعت فولاد است. اما چالش این امر کاهش استفاده از زغال سنگ است. محققان اخیرا زغال تهیه شده از گیاه و ضایعات کشاورزی را مد نظر قرار داده اند.

شنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۱:۰۰

کربن زدایی صنعت فولاد با استفاده از آهن خام سبز

به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، صنعت فولاد جهان در نظر دارد به تولید کربن صفر دست یابد که در این مسیر به عنوان بخش تولیدی که بزرگترین آلاینده جهان است چالش هایی را پیش رو دارد. صنعت فولاد تقریبا 7 درصد از آلایندگی توسط انسان ها را تولید می کند. همچنین حدود 70 درصد از تولید فولاد جهان به وسیله زغال سنگ صورت می گیرد. بنابراین تولید آهن خام(چدن) سبز می تواند یکی از راه های حرکت در مسیر کربن زدایی صنعت فولاد به شمار آید.

هزینه 278 میلیارد دلاری تکنولوژی سبز
اگرچه دستیابی به کربن صفر در صنعت فولاد ارزان نیست و پیش بینی می شود 215 میلیارد تا278 میلیارد دلار هزینه در بر داشته باشد. اما استفاده از راهکارهای سبز می تواند در بلند مدت هزینه ها را کاهش دهد. در حال حاضر هزینه صنعت فولاد 726 دلار برای هر تن است که تحت تکنولوژی سبز به کمتر از 500 دلار خواهد رسید.
صنعت فولاد کنونی بسیار وابسته به زغال سنگ است بنابراین استفاده از آهن خام سبز می تواند راهکاری مناسب برای کربن زدایی در این صنعت باشد. در روش تولید فولاد از طریق زغال سنگ برای تولید هر تن فولاد حدود 2 تن دی اکسید کربن تولید می شود.
از آنجا که پیش بینی می شود تولید فولاد تا سال 2050 میلادی رشد 30 درصدی داشته باشد بنابراین تبعات زیست محیطی آن نیز افزایش خواهد یافت. همچنین برای دستیابی به توافق پاریس باید آلایندگی این صنعت و دیگر صنایع بزرگ تا سال 2050 میلادی 93 درصد کاهش یابد. بنابراین فولادسازان با چالش بزرگی برای حذف آلایندگی صنعت خود روبرو هستند.
اکثر فولادسازان به جای جایگزینی زغالسنگ در تولید چدن به دنبال استفاده از هیدروژن سبز یا برق هستند. اما راه حل های دیگری نیز وجود دارد که نتایج امیدوارکننده ای برای فولادسازی سبزتر ارائه می کنند.

کاهش هزینه و آلایندگی با استفاده از بیوچار
آهن خام سبز بدون استفاده از زغال سنگ و تنها از طریق زیست توده به نام بیوچار(زغال تهیه شده از زیست توده گیاهی و ضایعات کشاورزی) تولید می شود. بیوچار می تواند برای مدت طولانی کربن را در خود ذخیره کند.
بنابر اظهارات شرکت تکنوردTecnored از زیرمجموعه های واله، جایگزینی زغالسنگ با بیوچار و تولید آهن خام سبز می تواند آلایندگی این صنعت را تا صد درصد کاهش دهد. همچنین استفاده از این فناوری می تواند نسبت به روش کوره های بلند سنتی 10 تا 15 درصد کاهش هزینه ها را به همراه داشته باشد.
بنابراین تولید آهن خام سبز با استفاده از بیوچار می تواند به صنعت فولاد کمک کند تا علاوه بر دستیابی به صفر خالص تا سال 2050 میلادی بتواند سقف حداکثر افزایش دو درجه سانتی گراد (گرما) را محقق کند.

برچسب ها

آهن
مطالب مرتبط بیشتر
نگاهی به آخرین تحولات بازار آهن و فولاد چین شمش آهن و فولاد بیشترین کالای صادراتی ایران به عربستان تولید آهن و فولاد روسیه رو به بهبود معرفی توانمندی های ۵ شرکت دانش بنیان زنجیره آهن و فولاد قیمت آهن باز هم ریزش کرد آرامش به بازار آهن برگشت تشکیل فدراسیون آهن و فولاد با هدف توسعه زنجیره تولید همکاری نکردن بانک‌ها در ارایه تسهیلات به فعالان بازار آهن کربن زدایی صنعت آهن و فولاد نیازمند سرمایه گذاری ۱.۴ تریلیون دلاری کاهش ۱۰ درصدی قیمت آهن در بازار میلگرد و آهن در بازار گران شد ثبات قیمت ها در بازار آهن و فولاد تداوم روند کاهشی قیمت آهن در بازار رشد ۴ درصدی تولید کنسانتره آهن مشکل کارخانه کنسانتره آهن جیرفت حل شد بازار آهن به آرامش رسید توسعه فولاد سبز عامل تحول در زنجیره تامین آهن وفولاد افزایش ۴ درصدی تولید کنسانتره آهن شرکت های بزرگ دلیل روند افزایشی قیمت آهن چیست؟ افزایش ۶ درصدی تولید کنسانتره آهن شرکت های بزرگ نگران افزایش قیمت آهن و فولاد نباشید نظام توزیع آهن معیوب است اجحاف برخی تولید کننده‌های آهن در حق مصرف‌کننده اکتشاف ۱.۲ میلیارد تن ذخیره جدید آهن و زغال افتتاح فاز ۲ کارخانه کنسانتره آهن در قروه رشد ۱۴ درصدی تولید کنسانتره آهن در دو ماهه امسال امید به کشف ذخایر جدید سنگ آهن، مس و طلا در سنگان یک پیش‌بینی درباره قیمت آهن در روزهای آینده پیش بینی قیمت آهن در سال۱۴۰۰ تولید کنسانتره آهن شرکت های بزرگ به مرز ۵۰ میلیون تن رسید دریافت ماهانه ۱۰۰ تن حواله آهن با نصب یک تابلوی کوچک عبور تولید کنسانتره آهن شرکت های بزرگ از مرز ۴۶ میلیون تن تولید بیش از ۴۰ میلیون تن کنسانتره آهن در شرکت های بزرگ میلگرد ۸۰۰ تومان گران شد آهن ۱۰۰۰ تومان گران شد عرضه ۱۲۸ هزار تن میلگرد و تیرآهن در بورس کالا آهن آلات صدرنشین افزایش قیمت در مرداد ماه رشد ۱۶ درصدی قیمت آهن طی ۲ هفته اخیر + جدول رونق صادرات آهن و فولاد کشور با بازگشایی مرزهای خروجی فروش آهن ۳۰ درصد گران‌تر از قیمت واقعی در بازار قیمت میلگرد ۱۱ هزار تومان شد سود نقدی «ارفع» از طریق سجام پرداخت می‌شود مصوبات کارگروه تنظیم بازار آهن رعایت نمی شود علت نوسانات بازار آهن چیست؟ ثبت رکورد روزانه در ناحیۀ آهن‌سازی شرکت فولاد مبارکه محدودیت های صادراتی آهن و فولاد کشور را بردارید رشد ۷۷ درصدی صادرات آهن اسفنجی در سال ۹۸ بازار آهن در شوک افزایش قیمت‌ها بومی‌سازی عینیت بخشیدن به توانمندی‌های مهندسی و عملیاتی در عرصه ملی بررسی قیمت تیرآهن و سیمان به روایت وزارت صنعت استخراج عناصر نادر از زباله های الکترونیکی استخراج آهن موجود در فضا با کمک باکتری رکود گریبان بازار آهن را گرفت بخش معدن در فروردین امسال ۱۲۱ میلیون دلار صادرات داشت بازار فولاد و آهن با کنترل دولت ثبات یافت رشد ۲۷درصدی صادرات فولاد صادرات ۴۵۱ میلیون دلار آهن و فولاد از استان اصفهان تمدیدتعرفه‌های گمرکی واردات لوله‌های فولادی افزایش بیش از ۱۰۰درصدی قیمت محصولات آهن و فولاد بخشنامه جدید افغانستان صادرکنندگان را غافلگیر کرد سنگ آهن ارزان شد؛ آهن قراضه جان گرفت آهن و مس سکه های پول با دست ما چه می کند؟ افزایش ۱۰درصدی قیمت ورق و محصولات فلزی در بورس
برگشت به بالا